03.02.07
23:02
Здравейте! Искам да ви питам за някакъв съвет относно упражненията за ръце, които правя, защото не виждам напредък от доста време. Значи ръцете - 29,5 см отпуснати и 33см стегнати са според мен прекалено малки за моите 178см ръст и 68кг тегло. Какво да правя? Ето програмата ми и кг с които вдигам:
БИЦЕПС:
1. Скотово сгъване - 3х8 - 27, 32, 35 кг
2. Концентрично сгъване - 3х8 - 10, 12, 15кг
3. Сгъване на ръцете от седеж - 3х8 - 10, 12, 15кг
ТРИЦЕПС:
1. Френско сгъване - 3х8 - 22, 27, 32кг
2. Скрипец със въже - 3х8 - 30, 35, 40кг (ако имам сила ги правя по 8 повторения)
3. Дъмбел над главата - 3х8 - 7, 10, 10кг
Кажете ми има ли проблем в упражненията, стажът ми е 7 месеца. Надявам се да не ви се виждат смешни кг, с които вдигам, но просто за толкова имам сила. Ще ви помоля да бъдете обективни и да пишете само ако наистина можете да ми помогнете, а не да спамите по темата.
P.S. Да изясня нещо - питам, защото не съм достатъчно компетентен и предполагам, че вие ще ми помогнете. Благодаря!
Проблемите може да са много , не се храниш добре много почивка между сериите и т.н. ! Упражненията са добри .. но ти какво искаш а 7 месеца 40-45см ли да ти стане ръката , за всичко трябва постоянство резултатите никога няма да закъснеят :wink:
04.02.07
00:46
Програмата ти е добра и съобразена. Решаващия фактор при теб е правилната храна и сън. Осигурявай си ги в добри и качествени количества. Ръцете ги правиш в една тренировка така ли? Ако не ги, пробвай в една.
04.02.07
05:03
Ами килограмите изобщо не са смешни според мен. Сигурен ли си, че изпълняваш всички упражнения правилно ? Това е ключово за растежа на мускула. В крайна сметка важно е не колко вдигаш, а как изглеждаш ;). Също и не смятам, че ръцете са ти малки за твоите кг. Не може на РЪСТА - 10 кг. да очакваш кой знае колко. Яж повече и правилно, качи килограмите и ще ти порастнат и ръцете. Успех :).
04.02.07
20:13
ами за бицепса съм сигурен, че ги изпълнявам правилно, но за трицепса може би имам малко чийтинг (опитвам се да го премахна). А за почивките, ами между сериите почивам по около 1мин а между упражненията около 4-5 минути. Ограничил съм мазното и сладкото възможно най-много и ям предимно месо, ориз, кисело мляко, мюсли, яйца.
Благодаря на всички и ако имате още някакви препоръки пишете :) !
Батко , сменяй програмата за ръце на всеки 3-4 месеца ( и не само програмата за ръце , всичко дето спира да ти върви при съответната програма ) , значи ако не си пробвал суперсерии за ръце , сега е момента 8)
06.02.07
08:49
[quote author=“topeto”]Батко , сменяй програмата за ръце на всеки 3-4 месеца ( и не само програмата за ръце , всичко дето спира да ти върви при съответната програма ) , значи ако не си пробвал суперсерии за ръце , сега е момента 8)
Супер серийте за раце обаче са за уформяне, културистите правят супер серий преди съзтезателен период.
Така, че ... не дей да правиш супер серий ;)
И аз знам че е хубаво да се сменя програмата поне на 4-тия месец :)
Суперсериите по принцип са за оформяне , но също така и помпят невероятно. Културистите , както каза , ги правят преди състезание , само че тяхната подготовка започва няколко месеца по- рано . Аз не ти казавам да правиш суперсерии 10 месеца - гоеоря ти за нещо от порядъка на месец - месец и половина . Ще има развитие
Е добре ве пич как да прая супер серии ?
Не знаеш ли как се правят суперсерии за ръце - правиш серия трицепс и без почивка веднага серия бицепс
07.02.07
11:50
[quote author=“topeto”]Батко , сменяй програмата за ръце на всеки 3-4 месеца ( и не само програмата за ръце , всичко дето спира да ти върви при съответната програма ) , значи ако не си пробвал суперсерии за ръце , сега е момента 8)
И аз имах подобен проблек като Dr.Pressure, но прочетох някъде статия за този проблем и разделих тренировката си за ръце на две части - в едната наблягам на по-експлозивните повторения, като изпълнявам упражненията в гигантски серии (3 упражнения като цяло), като често използвам форсирани повторения накрая и се стремя да редуцирам чийтинга при последните повторения; втората наблягам на по-бавното и правилно изпълнение на движенията, като този път упражненията се изпълняват отделно. Ето ги и упражненията - сгъване на щанга от стоеж (кралят 8)), скотово сгъване и концентрично сгъване.
Тренирам така от няколко месеца и определено има резултати. Използването на различни техники и периодичното редуване на тренировката за мен са много важни за тази мускулна група.
Мерси пич, но има ли полза от тези супер серии ?
07.02.07
17:41
[quote author=“Dr.Pressure”]Здравейте! Искам да ви питам за някакъв съвет относно упражненията за ръце, които правя, защото не виждам напредък от доста време. Значи ръцете - 29,5 см отпуснати и 33см стегнати са според мен прекалено малки за моите 178см ръст и 68кг тегло. Какво да правя? Ето програмата ми и кг с които вдигам:
БИЦЕПС:
ТРИЦЕПС:
2. Скрипец със въже - 3х8 - 30, 35, 40кг (ако имам сила ги правя по 8 повторения)
Кажете ми има ли проблем в упражненията, стажът ми е 7 месеца. Надявам се да не ви се виждат смешни кг, с които вдигам, но просто за толкова имам сила. Ще ви помоля да бъдете обективни и да пишете само ако наистина можете да ми помогнете, а не да спамите по темата.
P.S. Да изясня нещо - питам, защото не съм достатъчно компетентен и предполагам, че вие ще ми помогнете. Благодаря!
Тяга, клек правиш ли? Ако не, това е една от причините.
07.02.07
18:38
[quote author=“Huskarl”][quote author=“Dr.Pressure”]Здравейте! Искам да ви питам за някакъв съвет относно упражненията за ръце, които правя, защото не виждам напредък от доста време. Значи ръцете - 29,5 см отпуснати и 33см стегнати са според мен прекалено малки за моите 178см ръст и 68кг тегло. Какво да правя? Ето програмата ми и кг с които вдигам:
БИЦЕПС:
ТРИЦЕПС:
правя и двете
07.02.07
19:46
[quote author=“Dr.Pressure”][quote author=“Huskarl”][quote author=“Dr.Pressure”]Здравейте! Искам да ви питам за някакъв съвет относно упражненията за ръце, които правя, защото не виждам напредък от доста време. Значи ръцете - 29,5 см отпуснати и 33см стегнати са според мен прекалено малки за моите 178см ръст и 68кг тегло. Какво да правя? Ето програмата ми и кг с които вдигам:
БИЦЕПС:
ТРИЦЕПС:
правя и двете
Няколко неща ще ти кажа/предложа:
1.Опитай се да си даваш повече зор при упражненията, демек да даваш 100% от себе си.
2.Храненето може би не ти е както трябва.
3.Смени програма, ако тренираш повече от 3-4 месеца по нея.
4.Направи си една порфилактична почивка от 1-2 седмици без тренировки и голямо физическо натоварване, за пълно възстановяване.
Пробвай бе брато , нищо не ти пречи един месец да правиш суперсерии и да видиш как ще ти деистват
07.02.07
21:47
[quote author=“Huskarl”][quote author=“Dr.Pressure”][quote author=“Huskarl”][quote author=“Dr.Pressure”]Здравейте! Искам да ви питам за някакъв съвет относно упражненията за ръце, които правя, защото не виждам напредък от доста време. Значи ръцете - 29,5 см отпуснати и 33см стегнати са според мен прекалено малки за моите 178см ръст и 68кг тегло. Какво да правя? Ето програмата ми и кг с които вдигам:
БИЦЕПС:
ТРИЦЕПС:
правя и двете
Няколко неща ще ти кажа/предложа:
1.Опитай се да си даваш повече зор при упражненията, демек да даваш 100% от себе си.
2.Храненето може би не ти е както трябва.
3.Смени програма, ако тренираш повече от 3-4 месеца по нея.
4.Направи си една порфилактична почивка от 1-2 седмици без тренировки и голямо физическо натоварване, за пълно възстановяване.
Ами аз тъкмо започнах пак, имах 1 месец почивка. Сега се чувствам страхотно, но проблема с ръцете си остава, Днес се гледах в огледалото и така под определен ъгъл наистина мн грозно ми изглеждат ръцете. Аз на всяка тренировка давам 100% от себе си, затова след тренировка съм скапан от умора (на мускулите, усещам че са се напомпили и че има напрежение в тях). Явно проблемът наистина е в храненето, нямам време да ям. Може да ви звучи смешно, но съм сигурен, че и на други им се налага да са постоянно по уроци, школи, даскало, а аз имам и приятелка и трябва да и обръщам внимание и на нея. Ям по 2 или 3 пъти на ден, за толкова ми стига времето, иначе или уча или съм във фитнеса. Просто това е най-добрият вариант за сега. Ще ям повече.
Пробвай бе брато , нищо не ти пречи един месец да правиш суперсерии и да видиш как ще ти деистват
Добре ще пробвам ;)
07.02.07
22:19
След това, което каза е ясно, че проблема идва от храненето. Даже най-точно от липсата на достатъчно храна. Намери време или комбинирай някои неща :D . Докато си с приятелката си можеш да хапнеш примерно 100г ядки. Не е кой знае какво, но пак е калорично и има протеин. Давам ти просто пример, сам трябва да развихриш въображението си за тези неща. Яж повечко и какво трябва и се наслаждавай на успехите си.
По-здрави.
08.02.07
12:55
Мерси на всички. Получих отговор на въпроса си! По-здрави!
05.01.08
15:09
2-3 пъти на ден това е смешно.Ми като си с приятелката ти преди тва се къпеш нал тай?У вас хапваш 2,3 пъти + 1 след скъпането стават 4.Като си с нея “води я в някоя квартална кръчма и поръчвай” :D пиле месо нещо ей ти 5 хранения.измисли кога може още 1 да станат 6 и немаш проблеми :)
Мнението беше редактирано от Loc_Dog на 05.01.08 15:17.
05.01.08
20:18
Батко, нищо лично, но ако приятелката ти не те подкрепя в начинанието ти и не ти дава да ядеш.. незнам..
Покачи си храненията, давай си и почивка на ръцете. Може и да ги претренираш.