06.02.07
12:27
Вчера на тренировката стигнах до файса.Почнах както обикновенно 7.5кг загрявка , после 10 , 12 , 14кг. Направих си серията с 10кг от лег и зех 12ките направих едно , две и на 3тото усетих жестока болка в рамото, около 10 мин. едвам си движех ръката от рамото. Раменната ми става беше като разместена и непосмях да си довърша серията.За да няма нещо неясно обикновенно така си ги правя серийте 7.5кг за загрявка и почвам да качвам 10кг, 12кг, 14кг.
Искам да знам някакво заместително упражнение на флайса , защото ме е страх да го правя :roll:
Програмата ми за гърди е следната:
:arrow: Щанга от лег 3х 12,10,8 повт.
:arrow: Дъмбел от пулогел 3х 12,10,8 повт.
:arrow: Флайс 3х 12,10,8 повт.
:arrow: Кофички 3х 12,10,8 повт.
06.02.07
12:28
Пек - дек. Загрявай добре преди тренировка. И аз имам малък проблем с рамото.
06.02.07
12:49
Флайса май натоварва и рамото. И аз усещам болки
06.02.07
12:52
Само , че във залата го няма тоя уред за пек-дек ... Друг варянт ?
На портален скрипец май се правише нещо като флайса ама не съм сигурен да не те бъркам :? http://www.bb-team.org/exercise/000062.php
06.02.07
17:21
Ти малко си ги поубъркал нещата :) То се прави флайс на потален скрипец, ама не си уцелил линка :P Дал си линк за кросоувър , но както и да е :P Все пак мисля да оценя предложението ти и да пробвам флайс на портален :) Надявам се да не се получават фалове
Слагаш лежанката по средата на порталния скрипец и правиш там флайс (размазващо е)
07.02.07
09:09
Вариантите май не са кой знае колко, но ето ти няколко съвета от мен...
1.Прави го на въжетата ... слагаш една пейка или лег :)
..ако това не ти харесва другия вариант е...
2.Пег-дек !!!
...това е общо взето, но в никакъв случей 2-те упражнения нямат същия ефект :)) , така че ще е хубаво ако се престрашиш и си го правиш :)))
07.02.07
14:35
[quote author=”[.::Ultras::.]”]Вчера на тренировката стигнах до файса.Почнах както обикновенно 7.5кг загрявка , после 10 , 12 , 14кг. Направих си серията с 10кг от лег и зех 12ките направих едно , две и на 3тото усетих жестока болка в рамото, около 10 мин. едвам си движех ръката от рамото. Раменната ми става беше като разместена и непосмях да си довърша серията.За да няма нещо неясно обикновенно така си ги правя серийте 7.5кг за загрявка и почвам да качвам 10кг, 12кг, 14кг.
Искам да знам някакво заместително упражнение на флайса , защото ме е страх да го правя :roll:
Програмата ми за гърди е следната:
:arrow: Щанга от лег 3х 12,10,8 повт.
:arrow: Дъмбел от пулогел 3х 12,10,8 повт.
:arrow: Флайс 3х 12,10,8 повт.
:arrow: Кофички 3х 12,10,8 повт.
флайса се изпълнява много ама много внимателно с подходяща тежест че иначе може много лесно да се травмира рамото :!:
07.02.07
17:12
Не преовиличавайте. Флайса не е толкова опасно нещо, колкото го изкартавате поне. Прави си с разумна тежест, след добра загрявка и си 6.
Флайса не може да се прави на кросоърър машина. Флайса се прави с дъмбели, иначе се получава съвсем друго нещо.
Кофичките са по-опасно упражнение според мен. Пек Дек не заменя флайса, натоварването при него е доста различно.
Ако те е страх да правих флайс не го прави, има много други упражнения, които могат да ти свършат перфектна работа за маса.
Извинявайте за офф топика, но не ми се искаше да пускам нова тема, не е чак толкова важно...
Та въпроса ми е това показаното в bb-team.org упражнение като флайс ми се струва грешно показано.
07.02.07
17:54
[quote author=“Huskarl”]Не преовиличавайте. Флайса не е толкова опасно нещо, колкото го изкартавате поне. Прави си с разумна тежест, след добра загрявка и си 6.
Флайса не може да се прави на кросоърър машина. Флайса се прави с дъмбели, иначе се получава съвсем друго нещо.
Кофичките са по-опасно упражнение според мен. Пек Дек не заменя флайса, натоварването при него е доста различно.
Ако те е страх да правих флайс не го прави, има много други упражнения, които могат да ти свършат перфектна работа за маса.
Мерси , че ми каза , че има и други упражнения - браво. Мене въпроса ми е кои други упражнения да правя , иначе знам че и други има :)
На мен 14кг ми се струват много на флаис аз вдигам 100х2 на лег и правя флаис с 10ки ама бавно ,иначе флаиса е главно за външна част на гърдите тъйче негови заместители са пек-дек и кросовър макар че и двете са мн по слаби от флаиса и влизат много повече за релеф отколкото за външна част на гърдите пък и кросовъра е и за долна част, прави с 10кг ама бавно и не дей събира ръцете в крайно полужение-няма смисъл ,намали килограмите това е моя съвет ,програма ти е добра иначе