Заместител на Флайс

06.02.07
12:27

Вчера на тренировката стигнах до файса.Почнах както обикновенно 7.5кг загрявка , после 10 , 12 , 14кг. Направих си серията с 10кг от лег и зех 12ките направих едно , две и на 3тото усетих жестока болка в рамото, около 10 мин. едвам си движех ръката от рамото. Раменната ми става беше като разместена и непосмях да си довърша серията.За да няма нещо неясно обикновенно така си ги правя серийте 7.5кг за загрявка и почвам да качвам 10кг, 12кг, 14кг.
Искам да знам някакво заместително упражнение на флайса , защото ме е страх да го правя  :roll: 
Програмата ми за гърди е следната:
:arrow: Щанга от лег 3х 12,10,8 повт.
:arrow: Дъмбел от пулогел 3х 12,10,8 повт.
:arrow: Флайс 3х 12,10,8 повт.
:arrow: Кофички 3х 12,10,8 повт.

Пек - дек. Загрявай добре преди тренировка. И аз имам малък проблем с рамото.

TU

06.02.07
12:49

Флайса май натоварва и рамото. И аз усещам болки

06.02.07
12:52

Само , че във залата го няма тоя уред за пек-дек ... Друг варянт ?

06.02.07
16:47

На портален скрипец май се правише нещо като флайса ама не съм сигурен да не те бъркам  :? http://www.bb-team.org/exercise/000062.php

06.02.07
17:21

Ти малко си ги поубъркал нещата :) То се прави флайс на потален скрипец, ама не си уцелил линка :P Дал си линк за кросоувър , но както и да е :P Все пак мисля да оценя предложението ти и да пробвам флайс на портален :) Надявам се да не се получават фалове

06.02.07
19:41

Слагаш лежанката по средата на порталния скрипец и правиш там флайс (размазващо е)

SK

07.02.07
09:09

Вариантите май не са кой знае колко, но ето ти няколко съвета от мен...
1.Прави го на въжетата ... слагаш една пейка или лег :)
..ако това не ти харесва другия вариант е...
2.Пег-дек !!!
...това е общо взето, но в никакъв случей 2-те упражнения нямат същия ефект :)) , така че ще е хубаво ако се престрашиш и си го правиш :)))

РО

07.02.07
14:35

[quote author=”[.::Ultras::.]”]Вчера на тренировката стигнах до файса.Почнах както обикновенно 7.5кг загрявка , после 10 , 12 , 14кг. Направих си серията с 10кг от лег и зех 12ките направих едно , две и на 3тото усетих жестока болка в рамото, около 10 мин. едвам си движех ръката от рамото. Раменната ми става беше като разместена и непосмях да си довърша серията.За да няма нещо неясно обикновенно така си ги правя серийте 7.5кг за загрявка и почвам да качвам 10кг, 12кг, 14кг.
Искам да знам някакво заместително упражнение на флайса , защото ме е страх да го правя  :roll: 
Програмата ми за гърди е следната:
:arrow: Щанга от лег 3х 12,10,8 повт.
:arrow: Дъмбел от пулогел 3х 12,10,8 повт.
:arrow: Флайс 3х 12,10,8 повт.
:arrow: Кофички 3х 12,10,8 повт.

флайса се изпълнява много ама много внимателно с подходяща тежест че иначе може много лесно да се травмира рамото  :!:

Не преовиличавайте. Флайса не е толкова опасно нещо, колкото го изкартавате поне. Прави си с разумна тежест, след добра загрявка и си 6.
Флайса не може да се прави на кросоърър машина. Флайса се прави с дъмбели, иначе се получава съвсем друго нещо.
Кофичките са по-опасно упражнение според мен. Пек Дек не заменя флайса, натоварването при него е доста различно.
Ако те е страх да правих флайс не го прави, има много други упражнения, които могат да ти свършат перфектна работа за маса.

07.02.07
17:40

Извинявайте за офф топика, но не ми се искаше да пускам нова тема, не е чак толкова важно...
Та въпроса ми е това показаното в bb-team.org упражнение като флайс ми се струва грешно показано.

07.02.07
17:54

[quote author=“Huskarl”]Не преовиличавайте. Флайса не е толкова опасно нещо, колкото го изкартавате поне. Прави си с разумна тежест, след добра загрявка и си 6.
Флайса не може да се прави на кросоърър машина. Флайса се прави с дъмбели, иначе се получава съвсем друго нещо.
Кофичките са по-опасно упражнение според мен. Пек Дек не заменя флайса, натоварването при него е доста различно.
Ако те е страх да правих флайс не го прави, има много други упражнения, които могат да ти свършат перфектна работа за маса.

Мерси , че ми каза , че има и други упражнения - браво. Мене въпроса ми е кои други упражнения да правя , иначе знам че и други има :)

07.02.07
20:09

На мен 14кг ми се струват много на флаис аз вдигам 100х2 на лег и правя флаис с 10ки ама бавно ,иначе флаиса е главно за външна част на гърдите тъйче негови заместители са пек-дек и кросовър макар че и двете са мн по слаби от флаиса и влизат много повече за релеф отколкото за външна част на гърдите пък и кросовъра е и за долна част, прави с 10кг ама бавно и не дей събира ръцете в крайно полужение-няма смисъл ,намали килограмите  това е моя съвет ,програма ти е добра иначе

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1