Вътрешна част на гърдите

Прескочи до:

19.01.07
13:49

Здравейте искам да попитам за упражнение, което да натоварва вътрешната част на гърдите. За да го включа като последно в програмата си.

19.01.07
14:07

Всички видове флайсове и пек-дек флайс/точно затам/

При мен проработи “кросоувър” - http://www.bb-team.org/exercise/000062.php

Миле

Според мен бъркаш за флайса, той е за външна! За вътрешна част на гърдите  :arrow:  кросоувър от лег (на пейка) и прав пак става!
Изтласкване от лег, но с тесен хват и лактите възможно по-далеч от тялото!

19.01.07
19:53

B_

19.01.07
21:42

и как точно флайса е за външна част на гърдите?  :)

20.01.07
00:29

флайс и пек дек не е ли едно и също...

20.01.07
00:51

Флайс - http://www.exrx.net/WeightExercises/PectoralSternal/DBFly.html
Пек Дек - http://www.exrx.net/WeightExercises/PectoralSternal/LVPecDeckFly.html

20.01.07
08:52

[quote author=“Huskarl”]Миле

Според мен бъркаш за флайса, той е за външна! За вътрешна част на гърдите  :arrow:  кросоувър от лег (на пейка) и прав пак става!

Пробвал ли си Флайс на горна лежанка ?  :roll:  ....

По темата пбоввай Флайс , Пек-Дек , Кросоувър

Вижте не ми се спори за флайса! Ще кажа само две неща накратко:
1.Ако натоварваше толкова много вътрешна част, пиковата контракция според мен трябва да е в горно положение, нали? А точно флайса според мен в горно положение нищо не прави! Пробвайте кросоувър и после една серия флайсе и ще видиш за какво говоря!
2.Това не съм си го измислил аз! Име един типец Milos Sarcev, които твърди подобни неща!

П.С. Глупаво е според мен да твърдиш, че като вдигнеш ъгъла на лежанката ще натовариш повече вътрешна част, дали е нормална или горна разлика според мен няма, поне за това!

20.01.07
14:27

[quote author=“Huskarl”]Вижте не ми се спори за флайса! Ще кажа само две неща накратко:
1.Ако натоварваше толкова много вътрешна част, пиковата контракция според мен трябва да е в горно положение, нали? А точно флайса според мен в горно положение нищо не прави! Пробвайте кросоувър и после една серия флайсе и ще видиш за какво говоря!
2.Това не съм си го измислил аз! Име един типец Milos Sarcev, които твърди подобни неща!

П.С. Глупаво е според мен да твърдиш, че като вдигнеш ъгъла на лежанката ще натовариш повече вътрешна част, дали е нормална или горна разлика според мен няма, поне за това!

Еми нз на мен флайса на горна лежанка ми влиза повече от колкото лег с щанга

20.01.07
21:36

Мерси за идеите ще ги пробвам нещата и ще видя кое ще ми подейства.

LU

21.01.07
09:28

КОфи

21.01.07
11:30

[quote author=“ludiaBG”]КОфи

Стига с тия кофи бре .... Като стане въпрос за гърди само за кофи говорите ! Пробвай също избутване на дъмбели от горна лежанка  :wink:

21.01.07
19:46

[quote author=“ludiaBG”]КОфи

с пясък най-добре  :wink:

Иначе по темата Пек-Дек за мен...

FZ

22.01.07
11:44

[quote author=“Huskarl”]Миле

Не бърка става и за вътрешната част , но зависи как го правиш.

Е как се прави флайс за вътрешна част? Кажете ми, зашото аз знам само един вид флайс (не броя различния наклон)
Но този флайс като го правиш разтяга гърдите и натоварва основно външна част, а горе като се събират ръцете (където според мен трябва да е пиковата контракция за вътрешна част) тежеста на дъмбелите не натоварва гърдите или е много малко натоварвавнето!
Помислете върху това: Гравитацията дърпа всичко директно надолу нали? Като разтваряш дъмбелите при флайс затова се получава разтягането, защото гравитацията дърща дъмбелите надолу, а ние с гръдния мускул ги придържаме да не паднат! А сега си представете като вдигнете дъмбела в горно положение колко ви натоварва гърдите, когато са директно над раменете, те седят в положение като при изтласкване на дъмбели от лег в напълно разгънато положение! Ще кажете, че така се натоварват гърдите и сигурно сте прави, но не и с тежестите използвани при правенето на флайс! На кратко, според мен флайс е разтягащо упражнение за целия гръден мускул, но основно набляга на въшна част!
Лично мнение!

28.01.07
19:25

Искам да питам начи аз прая 4 5 упражнения унас бицепс трицепс рамо и брата вика че ако непрая и лицеви{е то колкото повече толкова повече :D }и вика че нищо няма да напрая ама аз моа една серия 6 7 мах на втората издахвам баси.не че има някъв въпрос ама споделям че тея лицеви са ми гадни и без тях пак неможе пффффф :evil:

05.02.07
23:58

за вътрешна - само кросуовър , флайсовете са за външната

06.02.07
16:29

[quote author=“topeto”]за вътрешна - само кросуовър , флайсовете са за външната

А пек дек  не е ли за вьтрешата част ?

06.02.07
18:46

На мен лично, когато права пек дек на точно тази машина от снимката, в същия фитнес със същия хват ми се натоварва основно вътрешната гърда.

А и то си е казано отдолу:

Ако допирате ръцете в крайната фаза и задържате за 1-2 секунди, ще акцентирате върху вътрешната част.

Аз правя точно така и съм много доволен от резултата.

06.02.07
19:04

пек - дек по принцип не е , но предполагам че може да се модифицира

[quote author=“topeto”]пек - дек по принцип не е , но предполагам че може да се модифицира

Пек дек, кросоувър и лежанка с тесен хват и лакти настрани са за вътрешна част на гърдите. Флайса не е.

07.02.07
10:25

В момента имам мускулна треска на гърдите и като направя движението за флайс ме боли единствено външната част на гърдите. Така че правете си сами изводите,аз съм на мнение че флайса е за външна гърда

07.02.07
10:42

от личен опит и аз като други от флайс чувствам само външната част на гърдите, а вътрешната от пек-дек и изтласкване на дъмбели от полулег, за кросоувъра немога да кажа нищо за момента

07.02.07
11:51

[quote author=“Huskarl”]Пек дек, кросоувър и лежанка с тесен хват и лакти настрани са за вътрешна част на гърдите. Флайса не е.

:!:  :!:  :!:

От личен опит, и това което пише в сайта, потвърждавам мнението на Huskarl.

07.02.07
14:41

[quote author=“Huskarl”][quote author=“topeto”]пек - дек по принцип не е , но предполагам че може да се модифицира

Пек дек, кросоувър и лежанка с тесен хват и лакти настрани са за вътрешна част на гърдите. Флайса не е.

Е добре пич ама аз кадето тренирам няма уред за кросоувър само пек дек мога да прая ама мисля че не е достатъчно  :)

07.02.07
14:51

[quote author=“Dancho`”]Е добре пич ама аз кадето тренирам няма уред за кросоувър само пек дек мога да прая ама мисля че не е достатъчно  :)

Еми той ти е казал и начина с тесния хват, само че лактите далече от тялото да не хваща много трицепса.

07.02.07
14:59

[quote author=“Thorax”][quote author=“Dancho`”]Е добре пич ама аз кадето тренирам няма уред за кросоувър само пек дек мога да прая ама мисля че не е достатъчно  :)

Еми той ти е казал и начина с тесния хват, само че лактите далече от тялото да не хваща много трицепса.

Това немога да го разбера лактите далеч от тялото ако може да обясниш  ;)

07.02.07
15:25

Когато вдигаш за трицепс, гледаш ръцете да са прибрани по-близо до тялото ..за да ‘влиза’ в трицепса, а когато е за гърди, те са общо взето перпендикулярни...на тялото.

Абе..не знам, дали стана по-ясно. :lol:

07.02.07
17:02

Значи хващаш си щангата с 2-те ръце  :lol:  след това като вдигаш ще гледаш лактите да не са долепени до тялото, а да са настрани...напиши в гоогле “лег с тесен хват” и дай на изображения да видиш.От това по-добро обяснение не мога да дам  :wink:

[quote author=“Thorax”]Значи хващаш си щангата с 2-те ръце  :lol:  след това като вдигаш ще гледаш лактите да не са долепени до тялото, а да са настрани...напиши в гоогле “лег с тесен хват” и дай на изображения да видиш.От това по-добро обяснение не мога да дам  :wink:

Не виждам нищо трудно или невъобразимо в лежанка с тесен хват. Все едно правиш нормална лежанка, но хващаш щангата много по тясно.

07.02.07
23:22

[quote author=“NRG52”]Когато вдигаш за трицепс, гледаш ръцете да са прибрани по-близо до тялото ..за да ‘влиза’ в трицепса, а когато е за гърди, те са общо взето перпендикулярни...на тялото.

Точно така. Но се стресират китките по този начин. Правете си пек-дек, напълно достатъчен е

__

07.02.07
23:55

за мен лично пек-дека е незаменим но на всеки му влияе различно различните упражнения

08.02.07
09:35

[quote author=“NRG52”]Когато вдигаш за трицепс, гледаш ръцете да са прибрани по-близо до тялото ..за да ‘влиза’ в трицепса, а когато е за гърди, те са общо взето перпендикулярни...на тялото.

Да да сванах го мерси за инфото  :)
Ми аз си прая 5 серии на пек дек мисля че са напълно достатъчни  ;)
Петко К - ползвай EDIT!

08.02.07
20:34

Тесния хват лежанка е за трицепс , мой човек. Вярно ,че хваща и средната част на гърдите , но е по-вероятно да си претренираш трицепса , отколкото да имаш ефект на гърдите. А смятам ,че никой не иска да си претренира трицепса

17.02.07
12:02

[quote author=“topeto”]Пек дек, кросоувър и лежанка с тесен хват и лакти настрани са за вътрешна част на гърдите. Флайса не е.

Тесния хват лежанка е за трицепс , мой човек. Вярно ,че хваща и средната част на гърдите , но е по-вероятно да си претренираш трицепса , отколкото да имаш ефект на гърдите. А смятам ,че никой не иска да си претренира трицепса

Ами като съм на пейка и дъмбели ги дигам и ги чуквам не е пи пак за вътрешната част на гърдите ?

KA

23.02.07
15:34

А я ми кажете моля ви какво да правя за външната част от долу при заоблянето.

23.02.07
15:40

Искам да направя хубав канал на гърдите! Кажете упражнения ? Аз знам пек дек и кросоувър обаче в нашата зала няма кросоувър заради това искам да знам упражнения за каналче :)

23.02.07
17:39

[quote author=“Dancho`”]Искам да направя хубав канал на гърдите! Кажете упражнения ? Аз знам пек дек и кросоувър обаче в нашата зала няма кросоувър заради това искам да знам упражнения за каналче :)

първо трябва да направиш доста маса за да имаш това така наречено каналче

KA

23.02.07
19:21

А какво да правя за външна долна част на гърдите.Там където се заоблят.Кофички?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1