Рамената...

08.02.07
14:26

Какви упражнения да правя за рамената да кача малко маса на тях .... ,че тренирам пък не се развиват много добре ...

Аз правя Рамени преси пред гърди , повдигнае на дъмбели напред , разтваряне на дъмбели от наклон за задно рамо ,

П.П. Казвайте упражнения , да не са на машини нещо което може да се изпълнява с дъмбели и щанги  :)

08.02.07
14:34

Програмата ти е ОК..Само включи 1 упр за средно рамо (разтваряне на дъмбели встрани вместо повдигане напред)

А, за да нямаш резултати, или просто претренираш, или не се възстановяваш добре.

08.02.07
15:09

На един ден ли тренираш рамото??
Аз сега съм на:
1.Раменни преси пред гърди
2.Разтваряне на дъмбел встрани
3.Хеликоптер
това ми бяха препоръчали и съм много доволен пробваи една тренировка така :wink:

__

08.02.07
15:17

Аз лично
:arrow: Раменна преса пред гърди
:arrow: разтваряне в страни
:arrow: обратен пек-дек

всичко 3x8

Варианта на someone``` най ми допадна от изброените. Другия който може да опиташ при желание е 1. раменните преси пред гърди(това не трябва да го махаш изобщо), 2. разтваряне в страни 3. разтваряне от наклон(задно рамо). Аз съм почитател на тоя вид тренировка защото имаш по 1 упражнение за всяка част общо взето защото раменните преси удрят навсякъде. Избора е твой.

FZ

08.02.07
15:39

:arrow: Раменни преси - 4серии
:arrow: Разтваряне на страни-3 серии
:arrow: Разтваряне с една ръка под наклон -3 серии
:arrow: Разтваряне за задно рамо - 4 серии

:arrow: Раменна преса пред врат
:arrow: Раменна преса с дъмбели
:arrow: Разтваряне на страни
Всичко по 4 серии

08.02.07
15:55

[quote author=“voland”]Програмата ти е ОК..Само включи 1 упр за средно рамо (разтваряне на дъмбели встрани вместо повдигане напред)

А, за да нямаш резултати, или просто претренираш, или не се възстановяваш добре.

не че нямам резултати просто са малки  :)

имаше едно упражнение -> снимка1 - снимка2

МЕТОДИ НА РИЧ ГАСПАРИ  (Гледам му снимката в книгата и наистина има великолепни рамеме! )
- Раменете правят мъжа
- Раменете придават класичския вид на културиста
- V-образната форма идва от раманете

1. От страничен лег в/у наклонена дъска повдигане на един дъмбел в страни. Вдигане чисто като после бавно спускам. Упражнението разширява раменете много бързо.

Някой да го е пробвам и наистина ли разширява раменете толкова бързо , ефикасно ли е упражнениете  :?:  :roll:

08.02.07
22:05

Абе аз прая по 6 упражнения и 3 серии за рамо претоварвам ли са ? ;)

08.02.07
22:14

[quote author=“Dancho`”]Абе аз прая по 6 упражнения и 3 серии за рамо претоварвам ли са ? ;)

пфф за 1 рамо 6 упражнения  :?:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:

08.02.07
23:38

[quote author=“J0”][quote author=“Dancho`”]Абе аз прая по 6 упражнения и 3 серии за рамо претоварвам ли са ? ;)

пфф за 1 рамо 6 упражнения  :?:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:

Еми да 2 за предно 2 за средно рамо и 2 за задно рамо ;)

[quote author=“J0”][quote author=“voland”]Програмата ти е ОК..Само включи 1 упр за средно рамо (разтваряне на дъмбели встрани вместо повдигане напред)

не че нямам резултати просто са малки  :)

имаше едно упражнение -> снимка1 - снимка2

МЕТОДИ НА РИЧ ГАСПАРИ  (Гледам му снимката в книгата и наистина има великолепни рамеме! )
- Раменете правят мъжа
- Раменете придават класичския вид на културиста
- V-образната форма идва от раманете

1. От страничен лег в/у наклонена дъска повдигане на един дъмбел в страни. Вдигане чисто като после бавно спускам. Упражнението разширява раменете много бързо.

Някой да го е пробвам и наистина ли разширява раменете толкова бързо , ефикасно ли е упражнениете  :?:  :roll:

Това упражнение аз го правя. Доста трудно е, натоварва средно рамо излючително много. Харесва ми упражнението и съм доволен от ефекта му.
За рамена истината е в раменните праси със щанга.
Имо хора, които няма да са съгласни с това, но за средно рамо аз препоръчвам преси зад врат, които иска да пробва.
Когато правих зад врат качих най-много маса в средно рамо (други упражнения за средно и предно не правех). Това е моя опит това упражнение.

09.02.07
09:08

[quote author=“Dancho`”]Абе аз прая по 6 упражнения и 3 серии за рамо претоварвам ли са ? ;)

Това е за бисерите : ) И какво имаш ли растеж ?  :shock:

SK

09.02.07
09:15

рамена....една много добра тренировка наричам я “4по4”

1.Щанга пред брада - 4х8-6-8-6
2.Р. Преси -  4х10-8/9-10-8/9
3.Разтваряне на дъмбели последователно напред/в страни(това упражнение го правя по следния начин :Едновременно с 2-те ръце напред след това в страни и това е 1 повторение !) 4х8
4.Дигане на лост пред брадичка (за средно рамо) - 4х8

09.02.07
10:38

кажете някой упражнение за задно рамо освен разтваряне на рацете в страни от наклон ....
А и междодругото “вертолета” за кое рамо е освен за трапеца  :)

FZ

09.02.07
12:00

[quote author=“J0”]кажете някой упражнение за задно рамо освен разтваряне на рацете в страни от наклон ....

Главно предната част на рамото .

09.02.07
12:41

[quote author=“alleN”][quote author=“Dancho`”]Абе аз прая по 6 упражнения и 3 серии за рамо претоварвам ли са ? ;)

Това е за бисерите : ) И какво имаш ли растеж ?  :shock:

Да преди кати тренирах имах ,но ся почвам отначало вече почти месец абе осеща са растежа ;)

[quote author=“J0”]кажете някой упражнение за задно рамо освен разтваряне на рацете в страни от наклон ....

Главно е средна част. Вдигаш ръцете настрани, това е действието на средното рамо.
http://www.exrx.net/WeightExercises/DeltoidLateral/BBUprightRow.html

09.02.07
12:43

[quote author=“BIG PICHAGA”][quote author=“J0”]кажете някой упражнение за задно рамо освен разтваряне на рацете в страни от наклон ....

Главно предната част на рамото .

Аз знам, че главно е средната част, но може и да греша ;]

09.02.07
13:30

мхм мерси стана ми ясно за “вертолета” ,а за упр. за задно рамо  :)

09.02.07
18:17

прави това, което прави big pichaga и няма да сбъркаш
аз лично правя:

1)раменни преси 3х8
2)разтваряне в страни 4х8
3)вдигане ръцете напред 4х8
4)за задно рамо 4х8

мнго съм доволен от рамената си- доста съм се разширил и изглеждат доста масивни в сравнение с преди, така че..давай:)

LU

15.02.07
22:35

разтврянията в страни трябва да са 1-во упражнение

16.02.07
08:16

Опитай:
1.Повдигане на щанга пред гърди 3х10
2.Разтваряне в страни от седеж 3х10
3.Разтваряне в страни от стоеж с една ръка 3х12 (дроп серий)
Задното рамо по-добре с гърба да си го правиш.

Накрая завършваш с една изпомпващеа серия.Хващаш някакви много леки килограми примерно 3 кг. или 5 кг и започваш да разтвряш в страни от стоеж,повторенията са максимално много,според силите ти  :wink: Индивидуално или не и един приятел е с тази програма за рамо и ефект има както при мен така и при него.
Успех!

16.02.07
11:09

помнете,рамо не се прави с много тежко

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1