19.02.07
22:07
Как е по-добре да правим набирания? Като пускаме надолу до пълно изпъване на ръцете след всяко набиране или да държим мускулите в напрежение и да пускаме само до средата?
19.02.07
22:09
До долу.
19.02.07
22:13
Значи не до края но по ниско от средата малко преди края :wink:
До долу,пич :!:
20.02.07
14:14
и аз съм за ДО ДОЛУ!
20.02.07
18:58
за кво до долу?
по-добре да не заключва лактите долу според мен
[quote author=“valaraukarky”]за кво до долу?
по-добре да не заключва лактите долу според мен
според мен това е верният отговор на въпроса ти :wink:
20.02.07
20:30
Еми до долу,остави примерно 2-3см. преди да ти се заключат лактите.
20.02.07
20:36
И аз така смятам :wink:
Не трябва да се пуска до долу, за да се държи мускула постоянно под напрежение.
20.02.07
21:04
Пускането до долу може да доведе до скъсване на бицепса при определени обстоятелства.Лично мнение.
Много интересно,след като повечето от вас твърдят,че се пуска до долу, защо хората от сайта на BB-TEAM.ORG са си направили труда да ни покажат снимки на набирането, и са показали трениращия с отпуснати максимално ръце??!?? :lol:
http://www.bb-team.org/exercise/000051.php
20.02.07
21:43
до долу. почти всички така се набират..
[quote author=“petro”]Много интересно,след като повечето от вас твърдят,че се пуска до долу, защо хората от сайта на BB-TEAM.ORG са си направили труда да ни покажат снимки на набирането, които предлагат и за набиранията са показали трениращия с отпуснати максимално ръце??!?? :lol:
Това е началното положение.
20.02.07
23:38
И дай като другите правят нещо и ти при мъжете !! :lol:
П.С. точно от такива логика се разпространяват мн абсурди в фитнес залите
20.02.07
23:55
Амин братко :lol: :lol: :lol: :lol:
21.02.07
07:33
Само където в този случай пускането до долу е абсолютно правилният начин на изпълнение.По-добре темата да беше направена като анкета,макар че не би трябвало да има 2 мнения по въпроса. А че бицепса щял да се скъса при изпънати до долу ръце..не се излагайте :wink:
Не разгъвайте ръце напълно в долно положение. Така ще натоварите излишно лактите, когато започнете следващото повторение. Не прибягвайте и до другата крайност - да се отпускате само наполовине. Разгъвайте ръце почти напълно,но не и изцяло.
Разбираемо.
Аз поне, ако отпусна напълно долу, определено ще почувствам голям дискомфорт в лактите...пък да им отпусна 100+ кила и то само на ставите, не ми звучи много полезно.
21.02.07
11:33
[quote author=“petro”]Много интересно,след като повечето от вас твърдят,че се пуска до долу, защо хората от сайта на BB-TEAM.ORG са си направили труда да ни покажат снимки на набирането, и са показали трениращия с отпуснати максимално ръце??!?? :lol:
според няки тук, до долу значи да си заключиш лактите. а снимката си супер. ДО ДОЛУ! това е !
21.02.07
13:23
[quote author=“bgtrener”][quote author=“petro”]Много интересно,след като повечето от вас твърдят,че се пуска до долу, защо хората от сайта на BB-TEAM.ORG са си направили труда да ни покажат снимки на набирането, и са показали трениращия с отпуснати максимално ръце??!?? :lol:
според няки тук, до долу значи да си заключиш лактите. а снимката си супер. ДО ДОЛУ! това е !
както каза някой на снимката е начално положение, а всеки да си го прави както иска :D
21.02.07
13:26
[quote author=“Jorku”][quote author=“Animal”]Как е по-добре да правим набирания? Като пускаме надолу до пълно изпъване на ръцете след всяко набиране или да държим мускулите в напрежение и да пускаме само до средата?
До долу.
21.02.07
13:32
[quote author=“northshore`”][quote author=“Jorku”][quote author=“Animal”]Как е по-добре да правим набирания? Като пускаме надолу до пълно изпъване на ръцете след всяко набиране или да държим мускулите в напрежение и да пускаме само до средата?
До долу.
АМИ ХАЙДЕ ДА ГО КАЖЕМ ТАКА: ДО ДОЛУ! МАЛКО ПРЕДИ ДА СЕ ЗАКЛЮЧАТ ЛАКТИТЕ.
21.02.07
13:47
[quote author=“bgtrener”][quote author=“northshore`”][quote author=“Jorku”][quote author=“Animal”]Как е по-добре да правим набирания? Като пускаме надолу до пълно изпъване на ръцете след всяко набиране или да държим мускулите в напрежение и да пускаме само до средата?
До долу.
АМИ ХАЙДЕ ДА ГО КАЖЕМ ТАКА: ДО ДОЛУ! МАЛКО ПРЕДИ ДА СЕ ЗАКЛЮЧАТ ЛАКТИТЕ.
А дойдохме си на думата 8)
21.02.07
13:49
нали !
е..си, по едно време се обарках...
21.02.07
16:39
[quote author=”Петко К”]До долу с изпъване на ръцете напълно.
значи до долу значи, че трябва да се заключват лактите?
21.02.07
20:14
и ако не заключвам лактите сигурно няма да има ефект нали ? ..
21.02.07
20:18
[quote author=“valaraukarky”]и ако не заключвам лактите сигурно няма да има ефект нали ? ..
Според мен ще има....Аз лично не заключвам лактите, защото след 5-6 набирания и ме заболяват. :roll:
22.02.07
23:33
мерси за отговорите. Значи до долу, без да заключвам лактите. Дори да е по-добре за мускула ако изпъваме ръцете напълно, то пазенето на ставите при мен си е приоритет.
И все пак май не се стигна до точен и сигурен отговор.На мен така ми се струва.Инструкторите в моята зала са на мнение,че се отпуска до долу...
23.02.07
21:09
[quote author=“petro”]И все пак май не се стигна до точен и сигурен отговор.На мен така ми се струва.Инструкторите в моята зала са на мнение,че се отпуска до долу...
аве кво значение има 1-2 сантиметра ?
23.02.07
21:46
Според мен трябва да се отпуска някъде на 80% - за да се държи мускула в напрежение и да не натоварват лактите.
Според мен правилната форма на набиранията е пускане до долу и защо: ами защото двата основни мускула на гърба които се стремим да натоварим с това упражнение а именно: Latissimus Dorsi i Teres Major са захватани(посредством сухожилията си) за Humerus. Това означава че в долна позиция при напълно опънат лакът Latissimus Dorsi i Teres Major са максимално оптегнати и са под напрежение. именно това е желаната позиция за началото на повторението. Няма никакъв проблем и ако не се пускаме до долу но така се ограничава амплитудата на движението, т.е няма да можем максимално да натоварим тези 2 мускула и така няма да можем да постигнем желаните резултати.
някои момчета по-горе изказаха опасения за бицепса. Да възможни са проблеми защото едното от сухожилията на Biceps Brachii при напълно изпънати лакти е доста оптегнато. Но тези проблеми биха възникнали поради 2 основни причини: не добра загрявка или не правелна форма на изпълнение на упражнението а може и двете. Под лоша форма имам в предвид например рязко и неконтролирано спускане надолу.