набирания - да пускаме ли до долу?

AN

19.02.07
22:07

Как е по-добре да правим набирания? Като пускаме надолу до пълно изпъване на ръцете след всяко набиране или да държим мускулите в напрежение и да пускаме само до средата?

[quote author=“Animal”]Как е по-добре да правим набирания? Като пускаме надолу до пълно изпъване на ръцете след всяко набиране или да държим мускулите в напрежение и да пускаме само до средата?

До долу.

DN

19.02.07
22:13

Значи не до края но по ниско от средата малко преди края  :wink:

19.02.07
22:55

[quote author=“Animal”]Как е по-добре да правим набирания? Като пускаме надолу до пълно изпъване на ръцете след всяко набиране или да държим мускулите в напрежение и да пускаме само до средата?

До долу,пич :!:

и аз съм за ДО ДОЛУ!

20.02.07
18:58

за кво до долу?
по-добре да не заключва лактите долу според мен

20.02.07
19:11

[quote author=“valaraukarky”]за кво до долу?
по-добре да не заключва лактите долу според мен

според мен това е верният отговор на въпроса ти  :wink:

ZO

20.02.07
20:30

Еми до долу,остави примерно 2-3см. преди да ти се заключат лактите.

DN

20.02.07
20:36

[quote author=“zoben_pitbul”]Еми до долу,остави примерно 2-3см. преди да ти се заключат лактите.

И аз така смятам  :wink:

20.02.07
20:57

Не трябва да се пуска до долу, за да се държи мускула постоянно под напрежение.

Пускането до долу може да доведе до скъсване на бицепса при определени обстоятелства.Лично мнение.

20.02.07
21:33

значи не пускаме до долу - мерси, пак нещо ново научих :)

20.02.07
21:39

Много интересно,след като повечето от вас твърдят,че се пуска до долу, защо хората от сайта на BB-TEAM.ORG са си направили труда да ни покажат снимки на набирането,  и са показали трениращия с отпуснати максимално ръце??!??  :lol:

http://www.bb-team.org/exercise/000051.php

JA

20.02.07
21:43

до долу. почти всички така се набират..

20.02.07
21:47

[quote author=“petro”]Много интересно,след като повечето от вас твърдят,че се пуска до долу, защо хората от сайта на BB-TEAM.ORG са си направили труда да ни покажат снимки на набирането, които предлагат  и за набиранията са показали трениращия с отпуснати максимално ръце??!??  :lol:

Това е началното положение.

20.02.07
23:09

Тези набирания са специално за гръб пък има набирания само за бицепс ;)

20.02.07
23:38

[quote author=“Jay”]до долу. почти всички така се набират..

И дай като другите правят нещо и ти при мъжете !! :lol:

П.С. точно от такива логика се разпространяват мн абсурди в фитнес залите

DN

20.02.07
23:55

[quote author=“valaraukarky”][quote author=“Jay”]до долу. почти всички така се набират..

Амин братко  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

[quote author=“valaraukarky”][quote author=“Jay”]до долу. почти всички така се набират..

Само където в този случай пускането до долу е абсолютно правилният начин на изпълнение.По-добре темата да беше направена като анкета,макар че не би трябвало да има 2 мнения по въпроса. А че бицепса щял да се скъса при изпънати до долу ръце..не се излагайте  :wink:

21.02.07
10:47

Не разгъвайте ръце напълно в долно положение. Така ще натоварите излишно лактите, когато започнете следващото повторение. Не прибягвайте и до другата крайност - да се отпускате само наполовине. Разгъвайте ръце  почти напълно,но не и изцяло.

Разбираемо.
Аз поне, ако отпусна напълно долу, определено ще почувствам голям дискомфорт в лактите...пък да им отпусна 100+ кила и то само на ставите, не ми звучи много полезно.

[quote author=“petro”]Много интересно,след като повечето от вас твърдят,че се пуска до долу, защо хората от сайта на BB-TEAM.ORG са си направили труда да ни покажат снимки на набирането,  и са показали трениращия с отпуснати максимално ръце??!??  :lol:

според няки тук, до долу значи да си заключиш лактите. а снимката си супер. ДО ДОЛУ! това е !

21.02.07
13:23

[quote author=“bgtrener”][quote author=“petro”]Много интересно,след като повечето от вас твърдят,че се пуска до долу, защо хората от сайта на BB-TEAM.ORG са си направили труда да ни покажат снимки на набирането,  и са показали трениращия с отпуснати максимално ръце??!??  :lol:

според няки тук, до долу значи да си заключиш лактите. а снимката си супер. ДО ДОЛУ! това е !

както каза някой на снимката е начално положение, а всеки да си го прави както иска :D

21.02.07
13:26

[quote author=“Jorku”][quote author=“Animal”]Как е по-добре да правим набирания? Като пускаме надолу до пълно изпъване на ръцете след всяко набиране или да държим мускулите в напрежение и да пускаме само до средата?

До долу.

[quote author=“northshore`”][quote author=“Jorku”][quote author=“Animal”]Как е по-добре да правим набирания? Като пускаме надолу до пълно изпъване на ръцете след всяко набиране или да държим мускулите в напрежение и да пускаме само до средата?

До долу.

АМИ ХАЙДЕ ДА ГО КАЖЕМ ТАКА: ДО ДОЛУ!  МАЛКО ПРЕДИ ДА СЕ ЗАКЛЮЧАТ ЛАКТИТЕ.

DN

21.02.07
13:47

[quote author=“bgtrener”][quote author=“northshore`”][quote author=“Jorku”][quote author=“Animal”]Как е по-добре да правим набирания? Като пускаме надолу до пълно изпъване на ръцете след всяко набиране или да държим мускулите в напрежение и да пускаме само до средата?

До долу.

АМИ ХАЙДЕ ДА ГО КАЖЕМ ТАКА: ДО ДОЛУ!  МАЛКО ПРЕДИ ДА СЕ ЗАКЛЮЧАТ ЛАКТИТЕ.

А дойдохме си на думата  8)

нали !
е..си, по едно време се обарках...

21.02.07
16:19

До долу с изпъване на ръцете напълно.

[quote author=”Петко К”]До долу с изпъване на ръцете напълно.

значи до долу значи, че трябва да се заключват лактите?

21.02.07
20:14

и ако не заключвам лактите сигурно няма да има ефект нали ? ..

TA

21.02.07
20:18

[quote author=“valaraukarky”]и ако не заключвам лактите сигурно няма да има ефект нали ? ..

Според мен ще има....Аз лично не заключвам лактите, защото след 5-6 набирания и ме заболяват.  :roll:

AN

22.02.07
23:33

мерси за отговорите. Значи до долу, без да заключвам лактите. Дори да е по-добре за мускула ако изпъваме ръцете напълно, то пазенето на ставите при мен си е приоритет.

22.02.07
23:36

И все пак май не се стигна до точен и сигурен отговор.На мен така ми се струва.Инструкторите в моята зала са на мнение,че се отпуска до долу...

23.02.07
21:09

[quote author=“petro”]И все пак май не се стигна до точен и сигурен отговор.На мен така ми се струва.Инструкторите в моята зала са на мнение,че се отпуска до долу...

аве кво значение има 1-2 сантиметра ?

KI

23.02.07
21:46

Според мен трябва да се отпуска някъде на 80% - за да се държи мускула в напрежение и да не натоварват лактите.

26.02.07
13:26

Според мен правилната форма на набиранията е пускане до долу и защо: ами защото двата основни мускула на гърба които се стремим да натоварим с това упражнение а именно: Latissimus Dorsi i Teres Major са захватани(посредством сухожилията си) за Humerus. Това означава че в долна позиция при напълно опънат лакът Latissimus Dorsi i Teres Major са максимално оптегнати и са под напрежение. именно това е желаната позиция за началото на повторението. Няма никакъв проблем и ако не се пускаме до долу но така се ограничава амплитудата на движението, т.е няма да можем максимално да натоварим тези 2 мускула и така няма да можем да постигнем желаните резултати.

някои момчета по-горе изказаха опасения за бицепса. Да възможни са проблеми защото едното от сухожилията на Biceps Brachii при напълно изпънати лакти е доста оптегнато. Но тези проблеми биха възникнали поради 2 основни причини: не добра загрявка или не правелна форма на изпълнение на упражнението а може и двете. Под лоша форма имам в предвид например рязко и неконтролирано спускане надолу.

26.02.07
23:45

Задължително до долу - трябва да се разтегне мускула

27.02.07
14:45

Аз мисля че трябва до доло ;]

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1