Не мога да разбера дали претренирам

28.02.07
11:35

Не отговарям на всички показатели за претрениране - отпадналост, умора, нежелание за тренировка и т.н. Напротив чувствам се добре. Обаче тренирам всеки ден, това за начинаещ не било добре. Дали претренирам?

28.02.07
11:49

:shock:
Каква ти е тренировката?
Начинаещ трябва да започне с 3, максимум 4 пъти в седмицата. Погледни в сайта за програми, подходящи за тебе.

28.02.07
13:46

И работните тежести са важни, ако вдигаш с някакви мижави кила и по два пъти на ден да тренираш трудно ще претренираш, но ако тежестите са сериозни ти е нужна  почивка след това.

Дори да не претренираш пак е по - добре да почиваш.

28.02.07
14:31

[quote author=“koki_br”]Не отговарям на всички показатели за претрениране - отпадналост, умора, нежелание за тренировка и т.н. Напротив чувствам се добре. Обаче тренирам всеки ден, това за начинаещ не било добре. Дали претренирам?

За начинаещ дните са 3, не прекалявай.И аз преди време се бях изсилил да ходя всеки ден, обаче в крайна сметка голяма полза нямаше, така че спретни си една програма 3 пъти  седмично, добра работна тежест, правилна техника и  вместо умора ще имаш добри постижения  ;)

01.03.07
11:42

Значи няма смисъл от ежедневни тренировки. Аз си мислех, че като тренирам всеки ден ще постигна по - голям резултат, но като се позачетох разбрах, че може да се получи обратен ефект. Тежестите ми не са големи просто правя повече повторения. Ако намаля повторенията и тренирам всеки ден по малко дали ще е добре?

01.03.07
13:14

[quote author=“koki_br”]1)Значи няма смисъл от ежедневни тренировки. 2)Аз си мислех, че като тренирам всеки ден ще постигна по - голям резултат, но като се позачетох разбрах, че може да се получи обратен ефект. 3)Тежестите ми не са големи просто правя повече повторения. 4)Ако намаля повторенията и тренирам всеки ден по малко дали ще е добре?

1) Зависи за какво тренираш.Ако искаш да свалиш ( правиш кардио и т.н.), тези 7 дни ще са ти идеални.
2)Ако тренираш за качване на мускулна маса няма смисъл ежедневно да блъскаш.3 дни за начинаещ-това е моето предложение!
3)За качване трябва да правиш точно обратното, 8-10 повторения и по-голяма тежест във всяка следваща серия.
4)Еми ако тренираш за здраве, може и да си ходиш всеки ден :)

01.03.07
13:50

Пич, зададения от теб въпрос ... е нещо като параметрично уравнение с 15 неизвестни и ти искаш да ти го решим.

Еми няма начин.

Седни и прочети сайта/сайта първо не започвай от форума/, сам ще си отговориш на въпросите.

02.03.07
10:36

Не че не съм чел, просто не ми стана много ясно.
Тренирам за маса, трудничко качвам и затова реших, че всекидневни тренировки (без събота и неделя) ще ми се отразят добре. Но като попрочетох, разбрах, че това може да доведе до обратен ефект. Проблема е там, че се чувствам добре. Нямам симптоми на претрениране, обаче да се тренира всеки ден не било добре.
Значи от другата седмица мисля да почна да тренирам така:
понеделник - тренировка (гърди, корем, трицепс 3х7 за гърди, 3х30 коремни и 3х10 трицепс)
вторник - тренировка (рамо, гръб, бицепс - 3х7 рамо, 3х10 бицепс и 3х 10 гръб)
сряда - почивка
четвъртък - като понеделник
петък - като вторник
събота и неделя - почивка
Така всяка мускулна група ще има 2 дена почивка, а и не правя кой знае какви натоварвания, както казах тежестите са съобразени. Също да спомена, че пия гейнер и протеин.

02.03.07
13:22

А краката къде са? Не ги пренебрегвай НИКОГА (освен, ако нямаш контузия и не можеш да ги тренираш) Виж си и храненето. От него зависят много неща - след като искаш да качиш яж повече месо, орис, варени картофи..

Тренировката по добре да ти е такава -

1 ден - Гърди; бицепс; корем (по желание)
2 ден - почивка
3 ден - Гръб; трицепс; корем (по желание)
4 ден - почивка
5 ден - Рамо; крака
6 ден - почивка
7 ден - почивка

02.03.07
13:42

Тренираш за маса, качваш трудно и ...ще тренираш по много тежка програма със съобразени/не особено тежки/ тежести?
Не ми звучи подходящо.
По-добре:
гърди - бицепс
почивка
гръб - трицепс
почивка
рамо и крака, а може и краката в отделен ден.
Почивка - ден или два. :)
На мен лично ми допада и гърди- п. и с. рамо, гръб-з.рамо, почвика/корем, бицепс-трицепс, почивка/корем, почивка и отначало.
И гледаш да вдигаш тежко с тежести, които си направиш тренировката с макс 8 повторения.

02.03.07
20:21

Значи е добре 3 пъти на седмица, не повече.
А така става ли:
1 - гърди, корем, трицепс (понеже лицевите и кофичките натоварват и трицепса)
2 - почивка
3 - корем/гръб, бицепс, рамо
4 - почивка
5 - рамо, гръб, бицепс

Крака тренирам отделно. Само не знам дали много не разреждам тренировките така. По добре всеки ден по малко или така по 3 пъти, но да натоварват повече?

03.03.07
00:01

Тренира се така, защото мускула освен тренировка иска и почивка. Mускула расте най-много, когато почива, но трябва да бъде натоварен както трябва ;)

04.03.07
15:13

За да не пускам нов пост ще задам един страничен въпрос.

Какви упражнения да правя за да разширя раменете?
Сега правя:вертолет, повдигане на ръцете встрани и раменни преси с дъмбели. Какво да махна или добавя?

04.03.07
19:20

[quote author=“koki_br”]За да не пускам нов пост ще задам един страничен въпрос.

Какви упражнения да правя за да разширя раменете?
Сега правя:вертолет, повдигане на ръцете встрани и раменни преси с дъмбели. Какво да махна или добавя?

...може да добавиш и повдигане на ръцете напред с дъмбели

05.03.07
10:15

А тази става ли:
1 седмица
1 - рамо, гръб, бицепс, трапец
2 - почивка
3 - гърди, корем, трицепс
4 - почивка
5 - рамо, гръб, бицепс, трапец

2 седмица
1 - гърди, корем, трицепс
2 - почивка
3 - рамо, гръб, бицепс, трапец
4 - почивка
5 - гърди, корем, трицепс

Крака тренирам отделно. С тази програма ще редувам натоварване на рамо и гръб с гърди през седмица.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1