04.03.07
15:30
Тренирам близо 5 месеца за сега горе долу всичко ми върви добре само че гърдите изостават и на сила и на маса ... Дайте предложение за програма за увеличаване на масата и силата. Сега правя ето така :
Лег 4х8
Полулег 3х8
Лег от обратен наклон 3х8
Пек-дек 3х8
Отначало неможех да правя кофички после свикнах, но от тях ме заболяха лактите и спрях да ги правя ....
Давайте предложения ... Какво бъркам??
04.03.07
15:44
Според мен бъркаш, че започваш с лежанката. Ако броя серии, които си написал е за работните-това според мен също е грешка. По-малко серии, повече интензивност.
ами според мен не прави три лежанки пробваи ето така
1.лег 4x8
2.полулег 4x8
3.флаис 3x8
4.кофички / придърпване на кабели за долна част( не знам точно името 8) )
това е според мен :}
при 5 месеца стаж немисля ,че повече от 3 серии и 3 упражнения са нужни
Лег
Полулег
Фалйс лег
04.03.07
17:22
http://www.powerbody.hit.bg/gyrdi.html
Mисля да правя вече следното :
Полу лег с дъмбели 3х8
Лег с дъмбели 3х8
Флайс 3х8
Какво да е четвъртото упражнение( без кофи )?
Как ви се струва новата ...
Ultima Ratio нещо неможах да те разбера какво искаш да ми кажеш?
Да прочетох я, но ми се струва че са ми малко 3, преди правех по 3 и нямаше почти никакво натоварване, напопване a и може би затова ми изостанаха гърдите... Предполагам че не ги претренирвам с 4 упр. аз лично нямам такова чуство . За четрвърто упражнение ще правя кросоувър пак 3 серий по 8 повторения .
преди си правил 3 упражнения и не си се натоварвал ? еми естествено използвай килограми да можеш да правиш 8 повторения ... повече от 8 да не можеш да направиш с тези килограми които си сложил не да сложиш 5 килограма и да чакаш да се натовариш ... незнам като стигнеш 2 години стаж колко упражнения и серии трябва да правиш ,че да стреснеш гърдите си. И нищо не си чел ако беше прочел статията щеше да видиш ,че “Няма такова нещо като претренирането , има само недохранване и недоспиване”.
05.03.07
02:18
Пич три упражнения за гърди са напълно достатъчни!И е факт,че ако претренирваш определена група мускули тя спира да расте.Остави това, че ако ядеш правилно и спиш 8 часа, всичко ще ти е наред!Прави оптимални,но не “изкъртващи” тренировки.Успех
05.03.07
23:13
[quote author=“Vesata”]Mисля да правя вече следното :
Полу лег с дъмбели 3х8
Лег с дъмбели 3х8
Флайс 3х8
Какво да е четвъртото упражнение( без кофи )?
Как ви се струва новата ...
Ultima Ratio нещо неможах да те разбера какво искаш да ми кажеш?
Мисълта ми беше, че е по-добре една две серии до пълен отказ, от колкото 3 или повече, но с по-ниска интензивност. Колкото до четвърто упражнение, не смятам, че има нужда, ако правиш тези трите с максимум интензивност. По-тежко с по-малки почивки :lol: