04.03.07
19:24
да питам с каква цел се прави този специфичен хват едната длан да гледа напред,а другата назад ?
мен пак тоя хват въобще не ми е удобен и с него супер много кривя щангата затуи си го прая по обикновения начин
виждал съм много често хора с фитили пак да хващат по този начин лоста. На мен лично хич не ми харесва тоя хват...
04.03.07
20:32
За по - силен и стабилен хват. При това упражнение хвата трябва да е удобен, независимо кой от двата е.
Трябва и аз да го пробвам този хват, наскоро се бях замислил за това. Лявата ми ръка изпуска щангата след 3-тата серия при тежест над 100кг без фитили :roll: Вероятно е по-слаба...
04.03.07
21:28
Аз правя със надхват само, другия не ми е удобен. Надхвата тренира по-добре силата на предмишницата. Фитилите са глупост голяма.
04.03.07
23:19
А да ви питам, къде се трупа мускулна маса най-вече от мъртвата тяга ? В сайта пише че предимно на седалищните части ? Аз примерно скоро смених програмата, и правя от скоро мъртвя тяга и затова ме интересува да знам, защото не искам да качвам там ?
05.03.07
14:31
Мъртвата тяга е упражнение за цялостно развитие на тялото.
[quote author=“BobaN”]
Трябва и аз да го пробвам този хват, наскоро се бях замислил за това. Лявата ми ръка изпуска щангата след 3-тата серия при тежест над 100кг без фитили :roll: Вероятно е по-слаба...
Не знам, дали е добра идея да експериментираш.
Чел съм, че е възможно да скъсаш бицепса при такъв хват.
[quote author=“NRG52”][quote author=“BobaN”]
Не знам, дали е добра идея да експериментираш.
Чел съм, че е възможно да скъсаш бицепса при такъв хват.
Не знам...може :)
05.03.07
17:39
Със смесен хват късането на бицепс си е напълно възможно!
Няма да рискувам ;)
та значи расте ги *ъза от мъртвата тяга и само за долната част на гърба ли е? Аз само веднъж съм правил, обаче отпусках щангата по-напред ( гърба е успореден на пода) и ми се натовари мн яко целия гръб, ама мн яко се ебава кръста..
01.04.07
20:13
изобщо не трябва да ти натоварва кръста много е опасно ! изчепи се малко поечко и няма да осетиш натоварване а ако нестане остави я таа тяга. По добре без нея отколкото да получиш някоя травма !
Кръста се натоварва само при неправилно изпълнение. Тягата си иска перфектна техника и малко повотрения. Аз лично правя максимум 5 повторения в една серия, иначе ми се разваля техниката и става опасно за кръста. Сега само тягата е правя с по- малко от възможностите, за да доошлайфам движението. Иначе я правя само с надхват, не изпускам още щангата, а смесения ми е неудобен.
казано от Huskarl на 04.03.07, 21:28:
Аз правя със надхват само, другия не ми е удобен. Надхвата тренира по-добре силата на предмишницата. Фитилите са глупост голяма.
Втори ден съм с мускулна треска баш на предмишницата и то точно от МТ.
Странното е, че най-малко я усетих в гърба.
Най-много в предмишница и от вътрешната страна на бедрото и сега...явно ще трябва да наблегна повечко в тия области, ако искам да продължа да вдигам килата..
От 3 месец абях спрял да правя МТ, защото имах болки в кръста след една тренировка, в която приложих смесен хват и с цел леко да балансирам ми се изви мъничко кръста. Както и да е, не отричам хвата но при мен травмата бе налице, най-вероятно защото не бях свикнал да тегля така.