09.03.07
13:44
Искам само да ви попитам какво мислете за моята програма.искам с една тренировка да вклуча почти всички мускулни групи,за6тото тренирам и бокс и нямам време да ги разделям,а трябва и възстановяване.благодаря ви предварително.
.
1.изстласкване на щанга от лег
2.изстласкване на щанга от полулег
3.изстласкване на щанга обратен лег
4.раменни преси(с дъмбели или с щанга)
5.бицепсово сгъване с щанга(като сменям хвата при всяка серия)
6.бицепсово сгъване с дъмбели
7.изстласване на щанга с тесен хват
8.разгъване на дъмбел зад глава
9.коремни преси на римско столче с тежест.
Много гърди правиш и ничо за гръб и крака.
Пробвай така:
мъртва тяга
изтласкване на щанга от лег
военни преси (раменни пред врат) или арнолд преси
набирания
трицепс (френско?)
прав с щанга за бицепс
корем (не е задължителен, ако правиш набирания)
Забравил си най - големите и важните - гръб и крака, затова пък за гърди имаш цели 3 упражнения :!:
Не е нужно да ги разделяш, но не става и да тренираш само гърди и ръце.
Трябва да стане нещо такова:
1. Лежанка (или наклонена лежанка)
2. Набиране (или скрипец)
3. Гребане с щанга (или тяга)
4. Раменна преса (щанга/дъмбели)
5. Сгъване с щанга
6. Трицепс тесен хват
7. Клек (лег - преса)
8. Корем
Всичко в 3 серии.
Вкарай упражнения за гръбчето,недопустимо е да не го тренираш!!! Прави по 3-4 упражнения за мускулна група.
краката нарочно не сам ги писал,за6тото са ми много добре развити.гардите ми изостават малко, гарба не сам го писал,да не станат много упражненията,апак тои толкова не ми е нужен
[quote author=“mustang”]краката нарочно не сам ги писал,за6тото са ми много добре развити.гардите ми изостават малко, гарба не сам го писал,да не станат много упражненията,апак тои толкова не ми е нужен
Краката и гърба ти правят ~75% от мускулите в тялото. Да много е нужен. Ако тренираш услиено гърди и корем и не тренираш гръб ще се прегърбиш! Не може от три големи мускулни групи да тренираш само една (гърди).
Намали упражненията за гърдите и сложи гръб, ако не искаш да ходиш прегърбен заради дисбаланса в мускулите. А и гърба и краката са ти 70% от мускулната маса на тялото.
На всички хора краката са им много добре развити, а гърдите им изостават :lol: Само че това са глупости. А и да има нещо такова, това не значи, че не трябва да се тренират крака или да се скъсват гърдите от тренировки.