09.03.07
16:27
Какво мислите за тези програми: Гърди-1-Повдигане от лег 5 по 12-8;2-Повдигане от лег/наклон/ 3 по 12; 3-Преси с дъмбели 3 по 12 ; Флайс- 3 по 13 [Правят се 2-3 загряващи по 20-25] Гръб-1 Мъртва Тяга-4 по 12 ;2-Гребане с щанга-4 по 7 ; Гребане с Т-щанга-3 по 10; Гребане на скрипец 3 по 10 [Също 2-3 загряване по 10-12]
09.03.07
18:55
Общо взето то са си базови неща и важат винаги. Ама тия 2 гребания не са ли еднакви за гърба? Колкото до сериите тях сам трябва да си ги прецени човек. За мен 5 серии лег са много.
Да, гърба го дублираш, все едно правиш едно упражнение със 6 серии или там колко...по-добре дай тяга, чукчета, гребане с дъмбел и скрипец, нещо такова.
09.03.07
20:32
Много са... няма смисъл, а и не виждам смисъла на дублирането на гърба???
09.03.07
20:33
За гърбо, баба меца (Гребане с Т-щанга) е доста добро и бая базово упражнения. :lol: :wink:
Научете се като питате нещо да давате и информация за себе си. Сега може само да се гадае
10.03.07
13:04
С кое упражнение се дублира гърба
10.03.07
19:22
Тея 2 гребания, които трябва уж да са различни
...гребане с щанга и гребане с т-щанга е едно и също за мен. Е, разликата е, че Т-щангата е застопорена в единия край. Иначе упражненията натоварват едни и същи мускули...
13.03.07
20:00
не е същото.зависи от хвата.на мечката има специална V ръкохватка при която дланите гледат една към друга и ръцете са близко натоварва широкия гръбен а чуковете повече трапеца удрят и горната част като цяло.
обаче незнам как ше направиш в един ден лежанка и тяга и чукове и мечка.......пробвай суперсери:
1.лег+набиране
2.полулег+чукове
3.флай+пуловър
Може да ги прави, дори и без суперсерия, но честно казано, ако прави набирания след флайс-а, направо ще се озори.
Много е гадно, след като си разтегнаш яко гърдите да започнеш да се набираш... :? Поне при мен, предизвикваше доста кофти усещания.
Затова и преди, като правех гърди-гръб, замених флайса с дъмбели от полулег.
А и ..с по 4 упражнения на МГ -> много тежко.
ИнДаХед - тия V ръкохватки отделни ли са от щангата или говориш за цяла машина/мечка?
ASTOR извини ме, че те цитирам но не си ли разбрал, че максимата за повечето хора които тренират от скоро е да се тренира като животно, без да се гледат собствените възможности. Да се тренира с много кила, с много чийтинг и адски нечисто но да се каже аз дигам еди си колко кила....
Не искам никой да ми се сърди и се извинявам ако съм засегнал някого но, това го виждам и по залите. Хора с 6-7 месеца стаж тренират по зверски програми, които не са за тях, защото някой тренирал по тази програма, и бил станал голям, като нито си дават сметка колко години е тренирал този човек , нито си дават сметка как се храни и т.н.
За всичко си има време ...
15.03.07
07:00
Първо 5 серии от лега са много. И после двата полулега и флайса тотално ще те смажат. За релеф правиш предполагам с толкова повторения. Направи ги 3 серийте, но покачи на 15 повторения да кажем. За гърба хората горе казаха това, което и аз бих казал.
А иначе аз действам точно така - гърча се. Естествено упражнениято ги правя според моите разбирания за правилност. Днес едва се движа от мъртвата тяга вчера, но ми е готино. Поне знам, че съм направил нещо. :wink: