13.03.07
13:36
Моля ви се, дайте ми съвет относно клековете с щанга на гърди. За крака винаги почвам с клек, но след това единственото ми разнообразие е лег пресата или бедрено разгъване. За това искам да усъваршенствам клека на гърди, ОБАЧЕ ръцете ми са твърде слаби и се уморяват да държат щангата много преди квадрицепса ми въобще да е пламнал (по принцип имам издръжливи квадрицепси). И така въобще не мога да се натоваря с това упражнение. Кажете ми, някой няма ли подобен проблем и как кляка?
Мерси :D :D :D :D
13.03.07
14:44
Тя щангата трябва да е по скоро на раменете не на гърдите.
13.03.07
14:49
Сигурно не го правиш правилно. Щангата е на раменете, на ключицата. Слагаш щангата и просто си вдигаш лактите нагоре за да не пада лоста.
http://www.exrx.net/WeightExercises/Quadriceps/BBFrontSquat.html
http://www.johnberardi.com/images/mechadv/full_front_squat.jpg
За да ти “пламне”, направи суперсерии с щанга зад врат! 3 суперсерии и няма начин да не хвърлиш поне една искрица :wink:
И аз на ключицата се опитвам ама много са ми изкочили кокалите и страшно ми убива. А от картинките гледам, че те крастосват ръцете, а аз хващам щангата все едно ще я вдигам над глава. Но пак много ми отмаляват ръцете. Грешно ли го правя така?
[quote author=“MOHCTAPA”]За да ти “пламне”, направи суперсерии с щанга зад врат! 3 суперсерии и няма начин да не хвърлиш поне една искрица :wink:
МОНСТАРА, това ми хареса като идея и мисля да го направя. Аз обаче като клякам (нормален клек), правя последните 2 серии до отказ. Ако направя суперсерия с двата клека както казваш, трябва ли пак да си стигна до отказ на първия и ако стигна, ще мога ли да направя повече от 2-3 повторения на клека на гърди??
Не пускай поредни постове !!!! Използвай бутона !!!! Обединих ти постовете
ASTOR
И каква е идеята на това нещо?
В смисъл, че..разбирам ако суперсериите са на мускули антагонисти, но в случая ще прави суперсерия на клел с клек, все пак?
13.03.07
18:02
Пак се води суперсерия, аз съм правил така един-два пъти. Пак се води някакво различно стресиране на мускула, значи е ок, ако се прави понякога.