Клек с щанга на гърди

13.03.07
13:36

Моля ви се, дайте ми съвет относно клековете с щанга на гърди. За крака винаги почвам с клек, но след това единственото ми разнообразие е лег пресата или бедрено разгъване. За това искам да усъваршенствам клека на гърди, ОБАЧЕ ръцете ми са твърде слаби и се уморяват да държат щангата много преди квадрицепса ми въобще да е пламнал (по принцип имам издръжливи квадрицепси). И така въобще не мога да се натоваря с това упражнение. Кажете ми, някой няма ли подобен проблем и как кляка?
Мерси  :D :D :D :D

Тя щангата трябва да е по скоро на раменете не на гърдите.

Сигурно не го правиш правилно. Щангата е на раменете, на ключицата. Слагаш щангата и просто си вдигаш лактите нагоре за да не пада лоста.

http://www.exrx.net/WeightExercises/Quadriceps/BBFrontSquat.html
http://www.johnberardi.com/images/mechadv/full_front_squat.jpg

13.03.07
15:05

За да ти “пламне”, направи суперсерии с щанга зад врат! 3 суперсерии и няма начин да не хвърлиш поне една искрица  :wink:

13.03.07
15:23

И аз на ключицата се опитвам ама много са ми изкочили кокалите и страшно ми убива. А от картинките гледам, че те крастосват ръцете, а аз хващам щангата все едно ще я вдигам над глава. Но пак много ми отмаляват ръцете. Грешно ли го правя така?

[quote author=“MOHCTAPA”]За да ти “пламне”, направи суперсерии с щанга зад врат! 3 суперсерии и няма начин да не хвърлиш поне една искрица  :wink:

МОНСТАРА, това ми хареса като идея и мисля да го направя. Аз обаче като клякам (нормален клек), правя последните 2 серии до отказ. Ако направя суперсерия с двата клека както казваш, трябва ли пак да си стигна до отказ на първия и ако стигна, ще мога ли да направя повече от 2-3 повторения на клека на гърди??

Не пускай поредни постове !!!! Използвай бутона !!!! Обединих ти постовете
ASTOR

13.03.07
16:14

Ще започнеш с щанга отпред и после отзад.

13.03.07
17:29

И каква е идеята на това нещо?
В смисъл, че..разбирам ако суперсериите са на мускули антагонисти, но в случая ще прави суперсерия на клел с клек, все пак?

13.03.07
17:44

NRG52—> как бе, удряш мускулите от коренно различен ъгъл!

Пак се води суперсерия, аз съм правил така един-два пъти. Пак се води някакво различно стресиране на мускула, значи е ок, ако се прави понякога.

13.03.07
20:59

ок, ще го пробвам тогава. Мерси много

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1