Колко вдигате?

Прескочи до:

08.01.07
14:32

а защо то4но за рамото да е по-добре с малки тежести?

FI

08.01.07
17:28

[quote author=“cran-berry”]а защо то4но за рамото да е по-добре с малки тежести?

Ами така съм чела по книгите и в списанията за фитнес. Всички казват, че на рамото не му трябват големи тежести, а малки тежести с голяма интензивност на тренировката. Преполагам, че възможността от контузии е по - голяма при рамото.

08.01.07
17:39

1. вярно, 4е като се замисля бътерфлай е за рамо и го правя само с по 5 кг на ръка, ама щото с пове4е не мога
2. висока интензивност озна4ава да работиш с такава тежест, с която можеш да направиш макс 8 повторения, а най-добре - 5

FI

08.01.07
18:07

[quote author=“cran-berry”]1. вярно, 4е като се замисля бътерфлай е за рамо и го правя само с по 5 кг на ръка, ама щото с пове4е не мога
2. висока интензивност озна4ава да работиш с такава тежест, с която можеш да направиш макс 8 повторения, а най-добре - 5

В статиите, които съм чела за рамото висока интензивност означаваше минимум 15 повторения. Там имаше и примерни програми за рамо и навсякъде се правеха по 15 повторения.

5 повторения са ми много трибойски. За мен 8 са идеалната бройка засега. :)

08.01.07
22:21

Cran-berry, бътерфлай (пек-дек) е упражнение за гърди, а не за рамо. Там си правя 35 кг., проблеми нямам... 8)

Fitday, лошото е, че не само го правя с малки тежести, а не мога добре и с тях. Едва напоследък започнах да мога да правя по 7-8 повторения с 15 кг. На втората серия (защото правя дроп серии) - по 3-4 повторения с 10. А на следващата (с 5 кг.) само 1-2. И умирам. :cry: Просто ми е слабо място и всеки път се разсейвам, когато трябва да наблегна на него, въпреки че много добре знам, че точно това трябва да направя.

08.01.07
22:40

Интензивност на натоварването
Load intensity
Степента на натоварване спрямо максимално възможното за дадено движение (тичане, вдигане на тежест и т.н.). При работа с тежести се обозначава като процент от 1RM. При максимално постижение 120 кг, то 85% 1RM (85% интензивност) е равно на 102 кг.
http://spidersport.com/glossary.php

тва, на което аз му викам бътерфлай , ще го издиря
но не знам, не споря

08.01.07
23:28

[quote author=“Lumina”]Cran-berry, бътерфлай (пек-дек) е упражнение за гърди, а не за рамо. Там си правя 35 кг., проблеми нямам... 8)

Ако седнеш на обратно, става за задно рамо ;)

08.01.07
23:46

[quote author=”Петко К”] Ако седнеш на обратно, става за задно рамо ;)

Нямам нужда да сядам наобратно, защото си има специална машина за задното рамо... :wink:

09.01.07
07:15

butterfly аз казвам на това
http://www.bb-team.org/exercise/000062.php
и го правя с по 5 кг на ръка, пове4е не мога :(
ама вярно, 4е е за гърди

09.01.07
15:17

[quote author=“cran-berry”]butterfly аз казвам на това
ама вярно, 4е е за гърди

Ето това е бътерфлай: http://www.bb-team.org/exercise/000057.php  :) И двете са за гърди.

09.01.07
15:28

мдам, видях, мерси.
спортната ми цел за тази година е да по4на да мога да правя лицеви опори, или поне 1, ама истинска - до долу с изправяне и не на колене хаха

09.01.07
20:51

:P Аз такива работи не правя. Не обичам гимнастиката, още по-малко “армейския” тип... :wink:

10.01.07
15:30

e, да ама упражненията със собствено тегло са мн по-ефективни отколкото разните му там машини, където натоварването е изолирано

15.01.07
11:45

Затова, дами, нека си “сверим часовниците” - коя с колко тренира.  За да има някакъв критерий, говорим не за максимална тежест, а за такава за 8 повторения. И за машини (кабели), а не свободни тежести. Също така, казвайте колко килограма сте, за да можем все пак да имаме представа за каква категория иде реч.

Lumina, и аз мисля като Петко К, че не по този начин ще разбереш как вървиш с тренировките. Ти май не го разбра?! Точно машините дават най- големите разлики в тежестите. Колкото повече макари има машината толкова е по-голяма работната тежест. По този повод аз веднъж така се изложих в една зала.
Сега ще ти кажа аз какво правех, защото и аз като теб преди време се чудех как да си премеря силите. На всеки 2 месеца си правех тренировката под формата на пирамида, като стигах до единици с максимални килограми. Пропусках клека и тягата защото са прекалено рискови.
Другото, което си мисля е нямали да е по-добре да напишеш няколко основни упражнения и то със свободни тежести и по тях всеки да пише резултатите си? Като всеки ще напише сериите и повторенията, с които работи.
Аз лично с по-малко от 10 повторения не работя, а като гледам всички които са се включили по темата са последователи на един друг спортен сайт :D ?!

15.01.07
12:02

[quote author=“cran-berry”]butterfly аз казвам на това
ама вярно, 4е е за гърди

Това е кросоувър (както си пише),
а това, за което пише Лумина е Пек-дек (ако ти кажа колко човека използват терминологията бътърфлай...!)
Защо не наричате упражненията с истинските им имена  :?

Както каза Петко недейте да мерите силата с машини! Не са еднакви! На Пек Дек съм правил и с 50 кг и с 90 кг в различни зали обаче, натоварването за мен е еднакво, но машината е по-различна!

FI

15.01.07
14:52

[quote author=“buhtata”]

Аз лично с по-малко от 10 повторения не работя, а като гледам всички които са се включили по темата са последователи на един друг спортен сайт :D ?!

Аз не съм, иначе те подкрепям. :wink:

CE

15.01.07
14:59

Хайде да измислим базовите упражнения и всяка да напише колко вдига. Аз предлагам някой от упражненията да са: Лег преса; Придърпване на вертикален скрипец зад врат и Пулоувър  :wink: Също трябва да оточним за максимална сила ли говорим или за повторения 8+  :P

FI

15.01.07
15:18

[quote author=“Engel”]Хайде да измислим базовите упражнения и всяка да напише колко вдига. Аз предлагам някой от упражненията да са: Лег преса; Придърпване на вертикален скрипец зад врат и Пулоувър  :wink: Също трябва да оточним за максимална сила ли говорим или за повторения 8+  :P

Предлагам: напади, клек, мъртва тяга, гребане с дъмбели за гръб, кик бек, повдигане на ръцете настрани и повдигане на ръцете напред.

15.01.07
15:21

1. Лег
2. Клек
3. Тяга
4. Флайс
5. Гребане с дъмбел
6. Раменни преси
7. Разтваряне на ръце в страни
8. Последователно сгъване с дъмбели за бицепс
9. Концентрично сгъване
10. Разгъване на дъмбел зад глава
11. Кик бек
12. Напади
13. Лицеви опори
Това май са най-често срещаните упражнения със свободни тежести.

FI

15.01.07
20:13

[quote author=“buhtata”]1. Лег
2. Клек
3. Тяга
4. Флайс
5. Гребане с дъмбел
6. Раменни преси
7. Разтваряне на ръце в страни
8. Последователно сгъване с дъмбели за бицепс
9. Концентрично сгъване
10. Разгъване на дъмбел зад глава
11. Кик бек
12. Напади
13. Лицеви опори
Това май са най-често срещаните упражнения със свободни тежести.

Лицеви опори с тежест? Как го правиш това? :shock:

15.01.07
20:53

Лицеви опори с тежест? Как го правиш това?

:lol:  :lol:  :lol: Без тежест разбира се. Лека неточност се получи, защото написах упражнения със свободни тежести. Исках да го подчертая защото все ще се намери някой “познавач” да го изкоментира. Първо написах ” Това май са най-често срещаните упражнения”, но реших да добавя, че имам предвид със свободни тежести, че някой свободен елемент ще почне да ми обяснява, че има и др. упражнения. :lol:
Забелязах, че лицевите опори присъстват доста осезателно в програмите на жените и за това ги включих към списъка.
Темата се очертава интересна, така че давайте мнения и предложения.

FI

15.01.07
21:15

[quote author=“buhtata”]

Лицеви опори с тежест? Как го правиш това?

:lol:  :lol:  :lol: Без тежест разбира се. Лека неточност се получи, защото написах упражнения със свободни тежести. Исках да го подчертая защото все ще се намери някой “познавач” да го изкоментира. Първо написах ” Това май са най-често срещаните упражнения”, но реших да добавя, че имам предвид със свободни тежести, че някой свободен елемент ще почне да ми обяснява, че има и др. упражнения. :lol:
Забелязах, че лицевите опори присъстват доста осезателно в програмите на жените и за това ги включих към списъка.
Темата се очертава интересна, така че давайте мнения и предложения.

Помислих да не слагаш плочка на гърба или нещо подобно. Разбрах те сега... :wink:

15.01.07
23:14

Помислих да не слагаш плочка на гърба или нещо подобно. Разбрах те сега...

Малко отклонение от темата.
Поста ти ми напомни на едно много интересно упражнение, което правят в шорт трека. Грабват един диск 20кг. мятат го на гърба, навеждат се напред, краката са в положение на широк разкрач и без да ги отместват пренасят тежеста на тялото ту на единя, ту на другия крак. Много е маняшко, само да имаш здрав кръст :lol:

16.01.07
13:51

Момичета ето моите тежести, не са много големи, но  толкоз ми е силата:
1. Лег- 20 кг само лоста
2. Клек-20 кг само лоста, но не правя клекове - много ми порастват бедрата и г..а
3. Тяга - 30кг
4. Флайс - по 5 кг във всяка ръка
5. Гребане с дъмбел - 7.5кг
6. Раменни преси - по 5кг в ръка
7. Разтваряне на ръце в страни - по 5 кг
8. Последователно сгъване с дъмбели за бицепс - 5 кг
9. Концентрично сгъване - 7,5
10. Разгъване на дъмбел зад глава - 5 кг но не повече от 7-8 повт
11. Кик бек - 5кг
12. Напади - два дъмбела по 5 кг
13. Лицеви опори на колене 11-12 бр

Слаба работа, ма аз ще заякна, тренирам усилено от скоро като цяло.Очаквам до 2-3 месеца постижения :roll:  :wink:

16.01.07
18:58

Уточни сериите, повторенията и физическото си състояние :wink:

CE

16.01.07
22:32

1. Лег- 40кг.
2. Клек-20 кг само лоста и аз не правя клекове
3. Тяга - 10кг. рядко правя
4. Флайс - по 7.5 кг във всяка ръка
5. Гребане с дъмбел - 10кг.
6. Раменни преси - по 5кг в ръка
7. Разтваряне на ръце в страни - не правя
8. Последователно сгъване с дъмбели за бицепс - не правя
9. Концентрично сгъване - не правя
10. Разгъване на дъмбел зад глава - 5кг.
11. Кик бек - 10кг.
12. Напади - не правя
13. Лицеви опори на колене - около 23

Някой упражнения, който правя отделно:
Гребане на РОУ машина 10кг. на ръка
Теглене на скрипец зад врат - 25кг.
Скотово сгъване - 7.5кг.
Пулоувър - 12.5кг.
Стаж 5 месеца ( влезнах в 6тия  :lol: )
166см/66кг. не съм се теглила от месец надявам се да съм отслабнала  :roll:
3 серий х 20 повторения  :wink:
Надявам се скоро да подобряваме тежестите и това да стане като един общ дневник за тренировки  :P

16.01.07
22:34

В края на миналата година при един облог с приятел постигнах това:
[quote author=“D***”]Резултатите -
Клек - 25*32kg
Мъртва тяга - 23*52kg
Лежанка (дъмбели) - 20*2х12.5 kg
Набиране - 12

Но държа да отбележа, че това е ръба на възможностите ми и по принцип не тренирам по толкова, а и се готвих за “състезанието” 3-4 седмици.
Сега постиженията съм ги посмъкнала, но максимуми (работни тежести за 5-8 повторения) на зададените упражнения ми се:
1. Лег - 1*42kg (раб.тежест-35)
2. Клек - 1*60kg (раб.тежест-45)
3. Тяга - 1*72kg (раб.тежест-52)
4. Флайс - 10*2x10kg или 5*2x12.5kg
5. Гребане с дъмбел ?! - греба със щанга раб. тежест - 45kg
6. Раменни преси правя 10*2х10kg или 5*2x12.5kg
7. Разтваряне на ръце в страни - в повечето случай го пропускам
8. Последователно сгъване с дъмбели за бицепс - 12*15kg с EZ-щанга
9. Концентрично сгъване - не съм му фенка
10. Разгъване на дъмбел зад глава - за трицепс правя френско 12*15kg с EZ-щанга
11. Кик бек - не
12. Напади - тук все още съм много слаба. Липсва ми техника и умение на изпълнение
13. Лицеви опори -10 (12 ако се назоря)
14. Кофички - 10

А да, забравих да уточня - твърдо фенка на свободните тежести и тежкото трениране
164cm на 50-52kg Тренировъчен стаж - 2 год.

17.01.07
09:00

[quote author=“buhtata”]Уточни сериите, повторенията и физическото си състояние :wink:

165 см, 58-59кг, от 2 месеца започнах от начало, понеже от повече от година не бях тренирала, заради бременност и то патологична :cry: и секцио. Наваксвам изключително бързо, чак се изненадвам, дори мога да кажа, че тренировките ми помогнаха да се възстановя почти до състоянието преди да забременея. Е, значение има и това, че се занимавам с това не от скоро, но не чак вманиачено :wink:
1. Лег- 20 кг само лоста 10 12 повт, 3 серии
2. Клек-20 кг само лоста, но не правя клекове - много ми порастват бедрата и г..а
3. Тяга - 30кг - 8повт. 4 серии
4. Флайс - по 5 кг във всяка ръка 16 бр. - 4 серии
5. Гребане с дъмбел - 7.5кг 8 повт, - 4 серии
6. Раменни преси - по 5кг в ръка - 15-16 повт. 4 серии
7. Разтваряне на ръце в страни - по 5 кг- 6 повт. - 6 серии
8. Последователно сгъване с дъмбели за бицепс - 5 кг - 30 бр, за двете последов. 4 серии
9. Концентрично сгъване - 7,5, 6 повтор. - 6-7серии, следвано от последователно сгъване
10. Разгъване на дъмбел зад глава - 5 кг но не повече от 7-8 повт, 3-4 серии
11. Кик бек - 5кг - 12 повторения, 3серии
12. Напади - два дъмбела по 5 кг - 30 бр. редувам краката, 4серии
13. Лицеви опори на колене 11-12 бр

17.01.07
12:10

Това с единиците ми е най- любимото :lol: , но няма да ги пиша , че повечето ги правех на машини за по-сигурно.
1. Лег - 4х10 30кг
2. Клек - 4х10 35кг
3. Тяга  - 4х10 30кг (можех и повече, но се пазех, че имах първи симптоми за проблем с кръста)
4. Флайс - 4х10 9кг
5. Гребане с дъмбел - 4х15 10кг
6. Раменни преси - 4х15 9кг
7. Разтваряне на ръце в страни - 4х15 6кг (това ми е най-омразното упражнение)
8. Последователно сгъване с дъмбели за бицепс 4х15 9кг
9. Концентрично сгъване
10. Разгъване на дъмбел зад глава 4х20 6кг
11. Кик бек
12. Напади
13. Лицеви опори - 4х15
Едно уточнение, това са последните килограми, с които работех преди шест месеца.
Иначе 165 височина, около 52кг. С фитнес конкретно се занимавам от 4 години.

LC

17.01.07
12:33

buhta , по мои скромни изчисления и условието , че изпълняваш легът правилно максимума ти там е ~45 kg :) пробвала ли си го , прав ли съм ?

17.01.07
13:55

buhta , по мои скромни изчисления и условието , че изпълняваш легът правилно максимума ти там е ~45 kg пробвала ли си го , прав ли съм ?

Единица на 50 кг. съм правила.

PA

08.04.07
07:40

Клекове с 30кг  по 15 повторения
напади  с 25кг по 20/10 на крак/
преди месец ги правех с по 10кг от-горе ,но сега първо починах 1 месец след това се разболях

скотово с кривата щанга/колко кг. незная/ +10кг
бицепсово сгъване на скрипец 15кг
бицепсово сгъване с щанга прав лост +5кг
рамо тренирам с 5кг/много слабо място ми е/
прасец с щанга30кг
машини почти не ползвам само бедрено сгъване и разгъване с по 15кг
По принцип тренирам за маса винаги, много бързо отслабвам и си поддържам килограмите с много труд.
Вмомента съм 48.1кг и предполагам не съм се мерила много отдавна 155-156см/на 32г. и може да съм се смалила ,опаааа/
За друго не се сещам

08.04.07
12:46

Извинявам се за оффТ влключването:)
Djindjer - страхотни постижения. Само така!
Очакваме снимка. :-P

12.04.07
13:58

казано от NRG52 на 08.04.07, 12:46:

Djindjer - страхотни постижения. Само така!

:-)
update:
Тяга - 1*77kg
Лично тегло - 49 kg

17.04.07
20:18

Включване и от мен. Работя основно с машини, включително и такива, заместващи скрипците. Няма да навлизам в дискусията за и против, засега съм доволна от постигнатото, ако това се промени, ще мина на свободни тежести. Тренирам на серии 3х8, като увеличавам във всяка тежестта. За крака се придържам към 3х15 с равна тежест.

1. Това идва като заместиел на лег http://www.gym80.net/index2.php?nav=produkte&content=sygnum&sub=6#view 30, 35, 40
2.  Клек не правя
3. Тяга-също
4. Вместо флайс пек дек http://www.gym80.net/index2.php?nav=produkte&content=sygnum&sub=11#view 20, 25, 30
5. Гребане с дъмбел 8,9,10
6. Раменни преси с дъмбел 6,7,8 (раменете започнах сравнително скоро да ги тренирам отделно)
7. Раменно разгъване встрани-мъча го все още на 5
8. Сгъване с дъмбели за бицепс 6,7,8
9. Концентрично сгъване 6,7,8
10. Разгъване дъмбел зад глава 6, със 7 още не докарвам 8 повторения
11. Кик бек също като разгъването
12. Напади не правя
13. Лицеви опори също

Това за светата 13ица :-)
Иначе за гръб:
вместо хоризонталния скрипец идва това http://www.gym80.net/index2.php?nav=produkte&content=sygnum&sub=9#view 60, 65,70
вместо вертикалния това http://www.gym80.net/index2.php?nav=produkte&content=sygnum&sub=8#view 30,35,40
за корем:
http://www.gym80.net/index2.php?nav=produkte&content=sygnum&sub=33#view 3х10 на 60,65,70
за крака:
лег преса 55
бедрено разгъване 15
бедрено сгъване 30
адуктор и абдуктор 35

Това е в основи плюс още няколко неща, които правя едва от 2 седмици и още ми е рано да споделям. Лични данни 178см, 61кг, 22години. Опит...добър въпрос :-) Занимавала съм се с доста неща, не ми е първото влизане в зала, но близо 2 години не бях правила нищо. Сега съм от 2 месеца отново на борда.

17.04.07
21:35

Tralfamadorian, като ти гледам аватара и аз съм доволна от това, което си постигнала... :-)
Предлагам да си направим клуб на феновете на машини. :coolsmile:

Само че линковете, които си дала, не ми се отварят, не знам защо... :long:

17.04.07
22:10

Lumina, снимката е на 1 месец кръгови тренировки, без да тренирам отделно ръце (баси как прозвуча, ама винаги са ми вървели лесно). Решила съм всеки месец да се щракам, за да имам някаква представа за евентуален напредък, месец N2 завършвам след седмица, та следва update.  Линковете..хммм странно защо не се отварят. Можеш просто отидеш на страницата на Gym80->Products->Sygnum изкарва ти лист с машинки. От изброените използвам Biceps Curl, Seated Chest Press, Kneeling Chinning and Dipping, Seated Rowing, Lat Pully, Abdominal, плюс стандартните за крака. Твой ред е кажеш как тренираш. :-)

17.04.07
22:20

Какво е “кръгова тренировка”? :wow:

18.04.07
06:32

Тренировка за цлятото тяло. Тренират се големите мускулни групи с основни упражнения. Гръб, гърди, крака. Подходяща за начинаещи, докато привикне тялото на натоварване. Нещо от този тип http://www.bb-team.org/workout/1359 Моята беше малко по-кратка.

18.04.07
11:46

Тоест, обратното на сплита? Значи и аз тренирам кръгово - аз го наричам комплексна тренировка. Като се върна от фитнес ще пиша точно какво правя и по колко.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1