20.04.07
15:41
Та ситуацията е следната. Вече тренирам 2 години. Изградил съм бая мускулна маса, но има проблем. В началото всичко беше добре но с времето при вдигането от лег едната гърда започна да разте повече. Писъл съм и друг път в този форум по този въпрос но сега имам и други въпроси. Та при системно трениране с лежанки наистина много(даже “много” е меко казано) се променя размера - и на на широчина и на обем (следователбно нещата стоят грозно). Следователно също аз спрях лежанките и започнах с дъмбели, кросоувър, пек дек. И тук идва дилемата. Да имам маса, но искам повече разбира се :). Да пробвам пак с лег и дори да разте неравно да помпя до край с надеждата да се изравнят след време. И другия вариянт да си продължа пак по същата схема (дъмбели, кросоувър, пек дек) но да целя оформяне на тази маса. Сигурно ще кажете защо не тренирам примерно с дъмбели за маса. Ами незнам но има голяма разлика при лег стигам до 110кг, при дъмбели едва до 60кг (30 във всяка ръка). И самото напомпване на мускула не е същото както при лег. Моля ви за професионален съвет, защото знам, че тук има много интелигенти и навътре с материяла хора. Вие кое бихте ми препоръчали? Също така ако мислите, че трябва само да оформям моля предложете ми подходящя програма. Благодаря ви предварително!
Sigurno ne pribira6 ednata lopatka zatova se polu4ava taka!I az bqh taka:ednata gyrda mi be6e mnogo po-golqma i uformena ot drugata dokato ne se nau4ih prvilnato izpalnenie.Celta e da pribere6 2-te lopatki i da izpu4i6 gyrdite napred ,a ne ramenata!Zapo4ni i sas Pullover zaduljitelno da ti dade pove4e simetriq!
Писането на кирилица във форумите е задължително!
Jorku
Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 20.04.07 18:01.
Извън залата никой не те знае колко дигаш,така че спри да си помпиш егото и акцентувай на дъмбелите:)
Моето лично мнение е, че с дъмбели гърдите се тренират по-добре. Това, че вдигаш 30 килограмови дъмбели е абсолютно нормално, защото стабилизираш унилатерално, а това само по себе си е по-качествено (не само според мен) от лоста. Съвсем спокойно можеш да правиш лег и полулег с 30 килограмовите дъмбели и после да направиш да донапомпаш с лост, като си остане кросоувъра или пек-дека.
за последната година и половина съм правил гърди с щанга не повече от 10 пъти.само с дъмбели работя и съм доволен.с 30кг дъмбели прави упражненията бавно и пак ще си говорим за напомпване.движението го правя с въртене на дъмбелите - в най-горната точка са долепени един до друг и успоредни на тялото.