Малко сложна ситуация

IC

20.04.07
15:41

Та ситуацията е следната. Вече тренирам 2 години. Изградил съм бая мускулна маса, но има проблем. В началото всичко беше добре но с времето при вдигането от лег едната гърда започна да разте повече. Писъл съм и друг път в този форум по този въпрос но сега имам и други въпроси. Та при системно трениране с лежанки наистина много(даже “много” е меко казано) се променя размера - и на  на широчина и на обем (следователбно нещата стоят грозно). Следователно също аз спрях лежанките и започнах с дъмбели, кросоувър, пек дек.  И тук идва дилемата. Да имам маса, но искам повече разбира се :). Да пробвам пак с лег и дори да разте неравно да помпя до край с надеждата да се изравнят след време. И другия вариянт да си продължа пак по същата схема (дъмбели, кросоувър, пек дек) но да целя оформяне на тази маса. Сигурно ще кажете защо не тренирам примерно с дъмбели за маса. Ами незнам но има голяма разлика при лег стигам до 110кг, при дъмбели едва до 60кг (30 във всяка ръка).  И самото напомпване на мускула не е същото както при лег. Моля ви за професионален съвет, защото знам, че тук има много интелигенти и навътре с материяла хора. Вие кое бихте ми препоръчали? Също така ако мислите, че трябва само да оформям  моля предложете ми подходящя програма.  Благодаря ви предварително!

20.04.07
17:42

Sigurno ne pribira6 ednata lopatka zatova se polu4ava taka!I az bqh taka:ednata gyrda mi be6e mnogo po-golqma i uformena ot drugata dokato ne se nau4ih prvilnato izpalnenie.Celta e da pribere6 2-te lopatki i da izpu4i6 gyrdite napred ,a ne ramenata!Zapo4ni i sas Pullover zaduljitelno da ti dade pove4e simetriq!

Писането на кирилица във форумите е задължително!
Jorku

Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 20.04.07 18:01.

20.04.07
17:45

Извън залата никой не те знае колко дигаш,така че спри да си помпиш егото и акцентувай на дъмбелите:)

20.04.07
18:00

Моето лично мнение е, че с дъмбели гърдите се тренират по-добре. Това, че вдигаш 30 килограмови дъмбели е абсолютно нормално, защото стабилизираш  унилатерално, а това само по себе си е по-качествено (не само според мен) от лоста. Съвсем спокойно можеш да правиш лег и полулег с 30 килограмовите дъмбели и после да направиш да донапомпаш с лост, като си остане кросоувъра или пек-дека.

21.04.07
07:44

за последната година и половина съм правил гърди с щанга не повече от 10 пъти.само с дъмбели работя и съм доволен.с 30кг дъмбели прави упражненията бавно и пак ще си говорим за напомпване.движението го правя с въртене на дъмбелите - в най-горната точка са долепени един до друг и успоредни на тялото.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1