25.04.07
19:07
Здравейте. Ще давам директно - правя клекове но ми расте гъза. Кажете ми упражнение което да тренира същата тази мусколна част от краката както клековете, но без да ми расте гъза. Просто упражнение което да замени клековете в тренировката ми за крака. Мерси предварително.
25.04.07
20:01
незаменими са :D
25.04.07
23:02
Ами слагай щангата отпред пред гърдите придържаш я с кръстосване на ръцете върху щангата или пък с помощта на китките да я придържаш но това е по трудно и ако ти са развити бицепсите не могат да стоят свити затова ти препоръчвам първия вариант. Запомни не може напълно да изключи г*за но натоварването при клякане с щанга пред гърди върху г*за е сравнително по-малко
Мнението беше редактирано от difference на 25.04.07 23:03.
Не клякай чак до долу. Прави полу-клекове - така ще изолираш седалищния мускул
26.04.07
09:25
Да и краката гледай да не са много широко разположени.На ширината на раменете е добре.
Мерси много ! Ще пробвам варианта с полу-клековете. Че къв съм го отпрал еб*ло си майката...
26.04.07
11:56
казано от Raiden на 25.04.07, 20:01:
незаменими са :D
не е вярно!
всяко упражнение е заменимо,Това, че клековете са незаменими са теории на щангистите, които това им е работата.
Гарантирам ти, че с полу-клекове може да имаш много добре развити крака, без това да се отрази на седалищните мускули.
26.04.07
15:46
Ектоморф ли си? Ако си то качвай на гъз, на талия - мна квото можеш, после лесно ще го оправиш. А за да не ти се товари толко много Gluteus maximus :) може да правиш лег преси. Но клека не може да се замени с нищо друго!
Невъзможно е да се качи маса навсякъде, да направите големи бедра и задника ви да не мръдне съвсем. Просто няма начин. Според мен проблема е, че там се трупат повечко мазнини, а не че глутеусата расте чак толкова от клека. Виж и дали клякаш правилно - повечето хора не го правят и затова товарят доста глутеусите и долната част на гърба, вместо бедрата.
Иначе, клек с щанга на гърдите върши работа за максимално изолиране на бедрата.