Програма "Брутална маса"

Прескочи до:

13.04.07
20:13

http://www.fitbul.com/article5.htm

Моля вижте и си кажете мнението.Как мислите дали има такъв ефект както е описано там?Има ли някой който да я е изпробвал?Какви бяха резултатите?Благодаря предварително!

13.04.07
20:25

“За оптимален мускулен растеж с минимум омазняване, всеки мускул трябва да бъде трениран поне 2-3 пъти седмично! “
Само това мернах на пръв поглед и .. за мен това е Брутално претрениране :)

14.04.07
09:55

казано от kris4AN на 13.04.07, 20:25:

“За оптимален мускулен растеж с минимум омазняване, всеки мускул трябва да бъде трениран поне 2-3 пъти седмично! “
Само това мернах на пръв поглед и .. за мен това е Брутално претрениране :)

ами вземи го прочети първо цялото  ;-) По-надолу се обяснява че се правят 3 серии по 5 повторения и никога до отказ.

Според мен не може да напомпаш мускула за колкова малко повторения ама пробвай програмата за 1 месец ако има напредък я продължи се пак тя се прави май само 2 месеца с 2 седмици почивка общо

14.04.07
10:56

ами аз изказвам моито мнение ;) като искаш пробваи тази програма но за мен това не е смислено..

14.04.07
11:07

еми аз съм я правил...и наистина добре напомпва но чак за БММ не мога да кажа.

14.04.07
12:45

Не виждам как ще претренира някой, като има по 1 упражнение за мускулна група дневно. То 7 дни един след друг е трудно, но изпускането на тренировъчен ден не е фатално. Примерно гърди се събират 21х5=105 повоторения. При сплит имаме 9х8=72 (това е при три упражнения), или 12х8=96 при четири упражнения. Ако правите по повече от 8 повоторения (да речем 12) става 9х12=108. Общо взето повотренията са колкото при сплит, но разпределни през цялата седмица. Разликата е почти никаква. Претренирането е много малко вероятно.  Освен това тренираш 7х45= 315 минути, което е малко над 5 часа. Четиридневен сплит с тренировки по 90 минути е 360 минути, тоест 6 часа. Тренира се по-малко време. И как ще се претренира ми е интересно?

14.04.07
13:34

Аз съм правил ето това нещо: ден 1 - половината мускули, ден 2 - другата половина, ден 3 - почивка + корем. Само че за по-големите мускули правех по 2, а не по 1 упражнение, и тренирах до отказ. За сега това ми е било най-успешната система, имах най-добро качване на маса с нея, но я спрях,  защото ме изцеждаше до дупка. Втората половина на тренироката имах силно сърцебиене и не можех да си взема дъх, и силите не ми достигаха. Тренироката ми се удължаваше до час и половина.

14.04.07
15:18

казано от Louie на 14.04.07, 13:34:

Аз съм правил ето това нещо: ден 1 - половината мускули, ден 2 - другата половина, ден 3 - почивка + корем. Само че за по-големите мускули правех по 2, а не по 1 упражнение, и тренирах до отказ. За сега това ми е било най-успешната система, имах най-добро качване на маса с нея, но я спрях,  защото ме изцеждаше до дупка. Втората половина на тренироката имах силно сърцебиене и не можех да си взема дъх, и силите не ми достигаха. Тренироката ми се удължаваше до час и половина.

Намали работата до отказ, давай си ден почивка след всяка тренировка и няма да имаш тия проблеми ;)
Аз така си тренирам постоянно.

15.04.07
07:18

Според мен ако се дорегулира според индивида, ще е доста добре. Ама зависи с какво време разполагаш. Както и за по напреднала фаза какви добавки и/или зоб искаш да взимаш.

За начинаещ/под 1 година примерно/ също мисля, че няма да пасне добре.

15.04.07
08:06

Допада ми програмата .. различна е пък и съм пробвал подобни и ако не в маса за сила със сигурност има ефект ! смятам да пробвам и тази, но не всеки ден, а 4 тренировки в седмицата

15.04.07
16:30

Аз мисля да пробвам тази програма-харесва ми най-вече заради това,че мога да правя опасните силови движения(които са ми любими) без партниор,тъй като не се работи до отказ.Но за сметка на това по-начесто.Незнам,звучи ми добре,ще опитам,надявам се на успех.

15.04.07
18:34

” При калорийната хипертрофия може да качите да кажем 10 килограма мускулна маса за един месец (придружени със още 30 кг. мазнини), но тренировъчната хипертрофия е много бавна. “

Съжалявам ама това е най- безумното нещо, което някога съм чувал и виждал някъде. Ей хора това са 40 кг. за 1 месец ?!?!
Дори и да поглъщаш по 3 кг. храна на ден(което е невъзможно), пак няма да може да се качи толкова. Все пак има и отделяне, иначе ВЦ-то нямаше да съществува. :roll:

И още нещо:
” По подобен начин са тренирали супер силните мъже преди 100 години. “

С това съм напълно съгласен. Подчертавам супер силните мъже , защото наистина може да е било така. От 1 до 6 повторения са за сила, от 8 до 12 за маса, а от 12 нагоре са за релеф.

15.04.07
19:38

човекът ти дава просто пример не е казал, че ще качиш толкова много кг ;)

15.04.07
20:49

казано от No_WaY на 15.04.07, 18:34:

С това съм напълно съгласен. Подчертавам супер силните мъже , защото наистина може да е било така. От 1 до 6 повторения са за сила, от 8 до 12 за маса, а от 12 нагоре са за релеф.

Абе не е баш така. Всъщност, хич не е така. Освен броя на повторенията забрави да уточниш още някои важни неща - обем, интензивност и честота. Сами по себе си повторенията нямат никакво значение - маса можеш да качиш с 3 повторения в серия, както и да направиш релеф пак с 3. И не знам от къде произлиза това заблуждение, че многото повторения са за релеф, но няма нищо вярно в него.

16.04.07
08:49

От къде излиза... поне 2 фитнес инструктури в големи зали в пловдив съм чувал да го казват...
Дали ще е релеф или маса зависи многооо от диетата. Петко ако можеш да метнеш повече яснота за обем, интензивност и прочие :)

16.04.07
11:42

Обем - броя повторения общо на упражнение (съответно за тренировка). В кг се смята, като добавиш и използваните тежести. Интензивност - процент от максималната тежест, която използваш при сериите. Пример: 3 серии по 10 повторения, с интензивност 70% от максималнатата, направени за 10 минути. И 10 серии по 3 повторения, пак със същата интензивност (тежест), отново направени за 10 минути. Параметрите и в двата случая са еднакви - направил си един и същ брой повторения (30), с една и също тежест, мускулите са извършили еднакво количество работа, даже средната интензивност е същата. Количеството работа за единица време (плътността) и тя е същата. С една дума, в единия случай правим 10 повторения в серия, в другия 3, но и при двата случая параметрите на натоварването са еднакви, тоест, ефекта върху мускула ще е почти същия.
Начините да напредваме са като повишаваме натоварването върху мускулите, което става съответно чрез манипулация на споменатите параметри. Най - лесния - добавяме тежест, без да пипаме другите неща. Увеличаваме повторения при същата тежест, или добавяме допълнителна серия, или съкращаваме времето за почивка (вдигаме плътността) или комбинация от 2 и повече параметъра. Всичко това води до повишаване на натоварването върху мускула, съответно до нов стрес.
Ако вдигаш всеки път с еднакъв брой повторения, тежест и почивки - мускулите няма да растат, нищо, че правиш необходимите по учебник 8 повторения. От друга страна, може да правиш 5 повторения (които между другото също са в границите за стимулиране на хипертрофия), но редовно  вдигаш тежестите, или добавяш нова серия (или допълнително повторение), мускулите ще се приспособяват към увеличеното натоварване и ще растат (при необходимото хранене разбира се), нищо, че 5 повторения били “само за сила”.

Мнението беше редактирано от Петко К на 16.04.07 11:45.

16.04.07
16:55

А според вас това вярно ли е ,че мускул се качвал чист само до 2 дни след трен а другите 5 примерно се възстановявала нервната система ?

16.04.07
17:29

Аз малко я пооправих за мен и качих доста сила на лега преди години.Сила да ама брутална маса чак  нямаше

16.04.07
17:30

Благодаря на Петко за изчепателния отговор

16.04.07
17:31

казано от ASTOR на 16.04.07, 17:29:

Аз малко я пооправих за мен и качих доста сила на лега преди години.Сила да ама брутална маса чак  нямаше

ASTOR а какво ти е мнението за чистия мускул само 2 дни след трен ?

16.04.07
17:32

казано от The Prowler на 16.04.07, 17:31:

казано от ASTOR на 16.04.07, 17:29:

ASTOR а какво ти е мнението за чистия мускул само 2 дни след трен ?

Не те разбрах . Драсни го подробно

16.04.07
17:50

Какво ти е мнението за това :
След тежка тренировка, в тренираните мускули се наблюдава засилване на протеиновия синтез, фактори на растежа (анаболни) и други антикатаболни фактори. За съжаление факторите на растежа и протеиновият синтез падат обратно до нормалните си стойности между 24-48 часа след тренировка!

Нека да повторя. Чистата мускулна маса расте до 2 дена след тренировка. Антикатаболните фактори се задържат по-дълго (най-силните около 1 седмица, но има и такива, които са завишени до няколко месеца).

и за това :
Калорийната хипертрофия е покачена мускулна маса в следствие на положителен калориен баланс. Какво означава това? Това означава, че дори изобщо да не тренирате, ако качите 10кг със здраво ядене, то част от тези 10кг. ще бъдат мускули. Когато сваляте килограми също ще свалите и мускули и мазнини. Когато ядете повече калории, отколкото може да изгорите, тялото складира излишните калории под формата на мазнини, мускули и органна маса. В какво отношение ще качите мускули и мазнини е генетично заложено (P-ratio).

Тренировъчната хипертрофия трае до 48 часа след тренировка. Всякакво друго покачване на мускулна маса след тези 48 часа е свръхвъзстановяване на гликоген в мускулите и/или калорийна хипертрофия. В първите 48 часа, хипертрофията е и калорийна и тренировъчна.

Според теб вярно ли е това ?

17.04.07
21:09

казано от The Prowler на 16.04.07, 17:50:

Какво ти е мнението за това :
След тежка тренировка, в тренираните мускули се наблюдава засилване на протеиновия синтез, фактори на растежа (анаболни) и други антикатаболни фактори. За съжаление факторите на растежа и протеиновият синтез падат обратно до нормалните си стойности между 24-48 часа след тренировка!

Значи говоря от опит мнението си е само мое и не задължавам никой да се съобразява с него
И така.С първото няма как да не сме съгласни , тези процеси се засилват.Доколкото знам максимум до час тренирания мускул е доста гладен.Тогава усвояването е най-голямо.Ако не го задоволим с аминокиселини антикатаболните процеси си казват думата.Не съм съгласен обаче с твърдението че анаболните процеси свършват до 48 часа. Тук идва темата за свръхкомпенсацията.Как ще се превъстанови мускула ако не анаболизира за доста по дълъг период.При мен лично този период е 5-6 дена, установил съм го от опит.Всяка тренировка направена при свръхкомпенсация трябва да е по добра от предходната за същия мускул.При мен поне е така.
Друг е въпроса че автора има впредвид силова тренировка.При нея трябва да се извършва голям обем работа.Тежестите са големи.При нея не се стига до изчерпването на гликоген, както е при културизма. 

казано от The Prowler на 16.04.07, 17:50:

и за това :
Калорийната хипертрофия е покачена мускулна маса в следствие на положителен калориен баланс. Какво означава това? Това означава, че дори изобщо да не тренирате, ако качите 10кг със здраво ядене, то част от тези 10кг. ще бъдат мускули. Когато сваляте килограми също ще свалите и мускули и мазнини. Когато ядете повече калории, отколкото може да изгорите, тялото складира излишните калории под формата на мазнини, мускули и органна маса. В какво отношение ще качите мускули и мазнини е генетично заложено (P-ratio).

Тренировъчната хипертрофия трае до 48 часа след тренировка. Всякакво друго покачване на мускулна маса след тези 48 часа е свръхвъзстановяване на гликоген в мускулите и/или калорийна хипертрофия. В първите 48 часа, хипертрофията е и калорийна и тренировъчна.

Според теб вярно ли е това ?

Нима това не важи и за силова тренировка ?? Ако системно преяждаш или се храниш нечисто и тренираш за “чиста маса” няма ли да омазниш ?

28.04.07
17:08

Вече почти завърших цикъла и следва една седмица почивка и искам да споделя какъв беше резултата при мен и той е че качих за 3 седмици 4 килограма при ръст 188 см...преди 3 седмици бях 77 кг днес бях 81…Надявам се резултата да продължава да бъде същия :) Ако има някой друг който я е изпробвал нека да сподели какъв е бил резултата при него

28.04.07
20:45

казано от dido__ на 28.04.07, 17:08:

Вече почти завърших цикъла и следва една седмица почивка и искам да споделя какъв беше резултата при мен и той е че качих за 3 седмици 4 килограма при ръст 188 см...преди 3 седмици бях 77 кг днес бях 81…Надявам се резултата да продължава да бъде същия :) Ако има някой друг който я е изпробвал нека да сподели какъв е бил резултата при него

Сигурен ли си,че тези 4 кг са чиста муслулна маса,без мазнини?А сила качи ли?Аз пробвах да тренирам по тая система,само че още първия ден я зарязах,защото ми се стори странно и необичайно да не си правя сериите до отказ-все едно,че не тренирам...Ти колко повторения спираш преди отказа?Чувстваш ли натоварване в мускула,като не вдигаш до отказ?Но ако наистина си качил 4 чисти!!! кг за толкова кратко време,ще пробвам и аз този метод.

29.04.07
18:05

Правя толкова повторения колкото са дадени да се правят в програмата и да усещам натоварване...ест не е като да правя до отказ но нали е почти всеки ден...и да качих освен това сила..А относно качването си е само мускули..никакви мазнини..Не че тези 4 кг ми личат много де все пак съм 188 см висок но смятам така да си продълва да видя до къде ще я докарам..сега следва 1 седмица почивка през която смятам да бягам и след това пак ;]

29.04.07
19:04

програмата изглежда супер а и от това което прочетох има и ефект само че сега не мога да ходя на фитнес понеже съм втора смяна на даскало та искам да ви питам дали има някакъв начин програмата да се приспособи за дом условия.имам комплект гири и ако може да ми кажате някакви упражнения с тях за да мога да се доближа до програмата по някакъв начин мерси предварително :)

29.04.07
19:24

Ходи преди училище или след...ако имаш желание ще намериш време..а и не няма начин просто с някакви гирички да заместиш програмата...както виждаш написано е 3 серии по 5 повторения и след това 5x3..което значи че трябва да се прави с по големи тежести а и само с гири не могат да се заместят всички упражнения които трябва да се правят...така 4е намираш начин и отиваш на фитнесс ;]

dido__ ти как точно подреди упражненията си и как се чувстваш след тренировките? Общо взето ако ти се пише напиши всичко каквото се сетиш за тоя период защото се заинтригувах.

29.04.07
21:28

Щом е написано значи има хора които са го изпробвали.

29.04.07
23:37

аз тренирах така Гребане,Лег,клек,арнолд преси,трицепсово разгъване,бицепс и корем...а след самите тренировки се чуствах много добре нито съм имал мускулни трески нито нищо...Едиствено умората при мене е повече психическа заради това че трябва всеки ден да тренирам и нз някак си всеки ден едно и също нещо...не се сещам друго ако искате питайте..

30.04.07
08:39

казано от dido__ на 29.04.07, 23:37:

аз тренирах така Гребане,Лег,клек,арнолд преси,трицепсово разгъване,бицепс и корем...а след самите тренировки се чуствах много добре нито съм имал мускулни трески нито нищо...Едиствено умората при мене е повече психическа заради това че трябва всеки ден да тренирам и нз някак си всеки ден едно и също нещо...не се сещам друго ако искате питайте..

колко време я тренираш тая програма ?

Три седмици би трябвало.

30.04.07
12:22

първите 2 седмици правя 3 серии по 5 повторения а 3-тата седмица 5 серии по 3 повторения след което 1 седмица почивка

FL

30.04.07
12:32

ами да попитам за програмата понеже днеска ще я почвам :) ... там нали са дадени 5 вида комбинации на упражнения и се питах всеки ден различна комбинация ли трябва, или мога да си избера 1-2ве и да си ги редувам (харесах си парвата и втората). Моля за барз отговор, че след малко тръгвам на залата.

При първата няма клек. Затова аз ще избера 2рата. Не ги сменяш, всяка седмица по една и съща схема.

05.05.07
08:12

dido_ а за корема какво ще кажеш може ли и повече повторения без стигане до отказ ?

05.05.07
08:58

хареса ми този вид тренировка от доста време не съм тренирал така само , че имам един въпрос измислих си 2 такива подобни програми и искам да попитам да ги редувам ли една след друга , или едната седмица едната другата - другата , или да цъкам целите 3 седмици едната и после да я сменя с другата ?

Цъкай 3 седмици едната, почини 1 седмица и тогава другата.

18.05.07
21:05

и кво доволни ли сте ?
аз я правих ама за 3 седмици не мога да приценя ефекта..

HH

19.05.07
02:42

аз не разбирам мн и нямам опит но се пак тренирах неправилно според системите за 1 тренировка на седмица аз тренирах 3 пъти за мускол а следващата седмица 4 бях разделил тренировката защото е в домашни условия на 2 различни дена тренирах с по 3 упр за група през ден с по 3-4 серии с по 8 повторения! тренирах всеки ден и за 1-2 есеца така тия от класа ми почнаха да забелязват че съм “здрав” сравнено с тях.един от моя клас също тренира подобно той прави по 10 повтрения 3 серии и той редува дните и при него са 2 почива само неделя а и той го прави от към 2-3 месеца и при него има резултати доста са му оформени ръцете както и маса има повече от нормално
това беше мнението ми за честото трениране не ме интересува как става, работата е че става въпрекиче всички ми казват че е неправилно

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1