23.05.07
14:45
Значи въпроса е малко тъп(ама все пак е и форум за здраве), та искам да знам примерно като имаме раничка от порязване одраскване и др. как зараства по бързо със лепенка или без?
Темата беше редактирана от Predatorzzz на 23.05.07 14:46.
23.05.07
15:08
лепенката просто пази раната чиста за да не се инфектира това не влиае на зарастването...
Аз пък съм заблежил,че като имам раничка ми минава най-бавно от на всичките ми приятели.Един път с един приятел се затаркаляхме и имахме рани на лактите неговата мина преди 1 седмица и повече,а мойта днес.Приятелите ми не тренират може ли заради това техните да зарастват по-бързо от мойте или? Каква е причината?
п.с. Извинявай за спаменето на темата
23.05.07
18:08
Наистина интересен въпрос. Без лепенка съм чувал, че по - бързо зараства раната защото я оставяш да “диша” един вид. Нямам представа дали има и капка истина в това, просто го споменавам.
23.05.07
20:24
Както каза Jorku, когато е без лепенка раната поема кислород и това подпомага заздравяването й. Друг е въпроса наистина колко е вярно, но аз съм си рязал краката и ръцете и вечер ги държах без лепенки и наистина значително бързо заздравяваха. А иначе, за това колк овреме ще се премахне самата рана зависи от съсирването на кръвта.
23.05.07
21:11
и от самата рана колко е дълбока :) едно е да се одраскаш леко друго е до кокала (чак гадно да ти стане като си помислиш)
така че зависи кой от вас се е таркалял повече :)
Мнението беше редактирано от Raiden на 23.05.07 21:12.
27.05.07
16:11
Ако не кърви я оставям без лепенка - едно, че зараства по-бързо и второ, че лепенката ме дразни. Ако тече кръв обаче, слагам лепенка щото кръвта се пере много трудно :-)