Раните?

23.05.07
14:45

Значи въпроса е малко тъп(ама все пак е и форум за здраве), та искам да знам примерно като имаме раничка от порязване одраскване и др. как зараства по бързо със лепенка или без?

Темата беше редактирана от Predatorzzz на 23.05.07 14:46.

23.05.07
15:08

лепенката просто пази раната чиста за да не се инфектира това не влиае на зарастването...

23.05.07
16:23

Аз пък съм заблежил,че като имам раничка ми минава най-бавно от на всичките ми приятели.Един път с един приятел се затаркаляхме и имахме рани на лактите неговата мина преди 1 седмица и повече,а мойта днес.Приятелите ми не тренират може ли заради това техните да зарастват по-бързо от мойте или? Каква е причината?

п.с. Извинявай за спаменето на темата

Наистина интересен въпрос. Без лепенка съм чувал, че по - бързо зараства раната защото я оставяш да “диша” един вид. Нямам представа дали има и капка истина в това, просто го споменавам.

23.05.07
20:24

Както каза Jorku, когато е без лепенка раната поема кислород и това подпомага заздравяването й. Друг е въпроса наистина колко е вярно, но аз съм си рязал краката и ръцете и вечер ги държах без лепенки и наистина значително бързо заздравяваха. А иначе, за това колк овреме ще се премахне самата рана зависи от съсирването на кръвта.

RA

23.05.07
21:11

и от самата рана колко е дълбока :) едно е да се одраскаш леко друго е до кокала (чак гадно да ти стане като си помислиш)
така че зависи кой от вас се е таркалял повече :)

Мнението беше редактирано от Raiden на 23.05.07 21:12.

23.05.07
22:50

Еднакво се бяхме одрали само повърхностно

27.05.07
16:11

Ако не кърви я оставям без лепенка - едно, че зараства по-бързо и второ, че лепенката ме дразни. Ако тече кръв обаче, слагам лепенка щото кръвта се пере много трудно :-)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1