16.06.06
15:23
Здравейте. Предлагам на вашето внимание една тренировъчна програма, която следвам от няколко месеца, разбира се с идеята да кача ММ, а и някой друг килограм (от 71.6 станах 75 кг, като идеята ми е да кача още 2-3 кг преди да започна да чистя). Междудругото съм на 27 г., висок 179 кг., с ‘нечовешки’ метаболизъм (разбирай страшно бърз) и имам стаж в залата около година и нещо с известни прекъсвания.
Събота - Рамо (4упр) + корем
Неделя - Крака (4упр) + корем
Понеделник - Ръце (3х3упр)
Вторник - почивка
Сряда - Гърди (4упр)
Четвъртък -Гръб (4упр)
Петък - почивка
Относно сериите - 1(загряваща, обикновено само с лоста или с малко кг на машина) + 3. Гледам да тренирам основно с дъмбели и лоста (единствено в тренировката ми за гръб преобладават упражненията на машини).
Държа да отбележа, че тази програма е съчетана с подходящ хранителен режим (в случая ВВД) + хранителни добавки и не на последно място добър сън (7-8 часа).
Ще се радвам да чуя вашето мнение било то и критично.
според мен не става с оглед на стажа ти по добре е 2 дни тренировка 1почивка 2 тренировка 2 почивка и наново примерно 1-ви и 4-ти ден Кръка,Гърди, Трицепс, 2-ри и 5-ти ден Гръб, Рамо, Бицепс като не прекаляваш с упражненията за ръце за да не ги претренираш, може и друга комбинаця на мускулните групи да направиш ако смяташ че е по-удачна за теб, но ти препоръчвам да се придържаш към системата а 4 дни седмично тренировка всяка мускулна група по 2 пъти, корема може по-често(съзнателно не съм го написал горе)
Мислиш ли, че излишно се пренатоварвам -понеже нямам никаква мускулна треска?
да мисля че претренираш, дай си повече време за почивка, но е нормално да нямаш мускулна треска след всяка тренировка
Работата е там, че през седмицата тренирам по време на обедната почивка (след работа просто нямам време) и ми се струва невъзможно да тренирам 2 мускулни групи. Затова и доста наблягам на правилно хранене, добавки и здрав сън.
Всъщност как мога да разбера дали претренирам? В случая качих сила и килограми (на тегло), не усещам умора и с желание ходя на фитнес.
От колко време тренираш така :?: Сигурно не претренираш щом си качил сила и не усещаш умора :wink:
[quote author=“voland”]Работата е там, че през седмицата тренирам по време на обедната почивка (след работа просто нямам време) и ми се струва невъзможно да тренирам 2 мускулни групи. Затова и доста наблягам на правилно хранене, добавки и здрав сън.
Всъщност как мога да разбера дали претренирам? В случая качих сила и килограми (на тегло), не усещам умора и с желание ходя на фитнес.
ако е така значи ти действа добре и не претренираш но зависи кви добавки пиеш може би взимаш нещо за по-бързо въстановяване или просто не тренираш достатъчно тежко което в случая е добре
В момента привършвам цикъл с креатин. Иначе Soft Muscle Gainer (оказа се доста приятен и ефективен) + Glutamine на Biofit, Milk&Egg на Biotech (като нощен протеин) и АК (2700 на Universal) веднага след тренировка. Междудругото попаднах на статията за претренитането и почивката в сайта и там бяха изброени около 10 сигурни признака за претрениране - а при мен тези показатели просто отсъстват.