30.05.07
15:11
Кои са най-добрите упражнения за постигане на масивни гърди, изпъкваща коремна преса, големи ръце, широк гръб и гръден кош?Благодаря предварително на отзовалите се. ;)
30.05.07
18:17
Най-доброто упражнение е четенето в твоя случай...
казано от F!Tn3sSsS на 30.05.07, 15:11:
масивни гърди, изпъкваща коремна преса, големи ръце, широк гръб и гръден кош
.. и ти в един бял потник караш Ламорджини Мурселагио по Сънсет Булевард, а на дясната седалка са се сместили две невероятни мадами и двете с бисексуални наклоности...
И като се събуди видя кутия Про Голд 90 на нощното шкафче.
Истината - години усилени тренировки, правилно хранене и донякъде генетични заложби.
казано от F!Tn3sSsS на 30.05.07, 20:15:
За гръдния кош и гърдите не мога да намеря.
http://www.bb-team.org/fitness/exercises това е за гърдите а за гръдния кош най-добро е плуването. ;-)
Гърди:
1.Лег - с лост/с дъмбели;
2.Полулег - с лост/дъмбели;
3.Флайс от полулег/от лег (зависи на кое акцентираш);
4.Пек-дек/кросоувър.
Ръце (тук имаш предвид, че трицепса е голямата ръка в изправено положение):
-бицепс:
1.Сгъване с прав лост от стоеж/Спайдър сгъване;
2.Сгъване с крив лост от стоеж/на скот;
3.Хамър сгъване/Редувано сгъване с дъмбели от полулег (2 упражнения са достатъчни, третото е, “по желание”)
-трицепс:
1.Френска преса;
2.Тласкане от лег с тесен хват;
3.Кик-бек/разгъване с Д-ръковхатка на горен скрипец.
Гръб:
1.Набиране;
2.Чукчета;
3.Мечка;
4.Горен скрипец с подхват пред гърди;
5.Тяга!!!
Корем - не ме търси, не съм компетентен, аз имам една голяяяяма плоча :lol:
Това са ти упражненията, дерзай!
и рамена нали:)
приятел, за да постигнеш всичко това няма определени упражнения,които да правиш и т.н. , да беше питал примерно за една определена мускулна група...ти,искаш да знаеш за едва ли не цялто тяло упражнения- ти, питаш за цялостно развитие на тялото ,а за това е нужно не определени упражнения,а е сложна комбинация от мнго упражнения, различни комбинации между тях, разнообразяването им и т.н.
Моят съвет е , отиди в някоя фитнес зала, нека ти напраавят програма според твоя опит,тяло ,възраст и т.н.; после чети редовно форума,за да черпиш идеи за най-ефективни упражнения в процеса на развитието ти + яко постоянство, добра храна и т.н. Сега разбираш ли защо някои те съветват да почнеш ,като четеш форума;),просто това, което желаеш - към него се стремим всички и за това е необходимо много време, много различни мнения и гледни точки и т.н. Няма универсална програма,която ,ако следваш ,постигаш това,за която питаш. Трябва в процеса на трениране и натрупване на опит да намериш твоите най-подходящи упражнения.
Мнението беше редактирано от vergo на 31.05.07 15:53.
Тренирам вече от 2 месеца, но ефектът не ме задоволява особено.
А иначе си имам програма:
Понеделник - гърди, корем, трицепс
Вдигане на щанга от лег - 3х8
Флайс от лег - 3х10
Кофички - 3х10
Кросоувър - 3х10
Скрипец за трицепс - 3х10
Френско разгъване с крив лост - 3х10
Коремни преси от обратен наклон с тежест - 3х20
Вдигане на краката от вис - 3х15
Сряда - крака, рамена
Бедрено сгъване - 3х15
Бедрено разгъване - 3х15
Повдигане на пръсти на калф машина - 3х15
Вдигане на щанга от седеж - 3х8
Вдигане на дъмбели настрани - 3х10
Петък - гръб, бицепс
Мъртва тяга - 3х8
Набиранки с широк хват - 3х8
Дърпане на долен скрипец - 3х10
Скотово сгъване с крив лост - 3х10
Вдигане на дъмбели за бицепс напред - 3х10
Бицепсово сгъване с прав лост - 3х8
ПП: MOHCTAPA, благодаря за съветите!;)
Мнението беше редактирано от DDD на 31.05.07 17:49.
03.06.07
20:05
За гръб за да го натоваря както трябва тренирам така :
1.Тяга
2.Набиране
3. Скрипец
4. Чукчета
И евентуално през 1-2 тренировки добавям малко гребане с дъмбел по 1-2 серии.
по принцип на всеки му вървят различно мускули, на някои ръце на друг гърди и така, но според мен на добрите упражнения са :
гърди: лежанка
корем: диета и коремни преси
гръб: набирания
гръден кош: зависи от гена
казано от freethedoom на 03.06.07, 20:05:
1.Тяга
2.Набиране
3. Скрипец
4. ЧукчетаИ евентуално през 1-2 тренировки добавям малко гребане с дъмбел по 1-2 серии.
Защо тягата да е на първо място, като след това образно казано не можеш да седиш прав, та камо ли чукове да правиш? Също така, липсва упражнение за средната част на гърба - мачката.
04.06.07
12:53
казано от MOHCTAPA на 31.05.07, 18:04:
Не бих тренирал точно така, но специално за гръб упражненията са малко.
Ще си запея пак мойта песен- и едно е достатъчно, аз правя тяга (не лекичка :) ) и един шрак в седмицата - и нараствам - може да са малко ;) но резултат - има!
Ха, вярно...ама и аз съм.. shrugs..
Мерси. :)
Тяга и повдигане на рамената?
Странна тренировка. Може и да минава за начинаещ, ама без набирания или някое загребващо..не ми се струва пълноценна.
казано от Lounge Lizard на 04.06.07, 12:53:
казано от MOHCTAPA на 31.05.07, 18:04:
Не бих тренирал точно така, но специално за гръб упражненията са малко.
Ще си запея пак мойта песен- и едно е достатъчно, аз правя тяга (не лекичка :) ) и един шрак в седмицата - и нараствам - може да са малко ;) но резултат - има!
феноменален си! То по-добре и “шрак”-а го спри, трапеца си се товари достатъчно от тягата, икономично си е!
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 04.06.07 15:10.
04.06.07
20:20
казано от MOHCTAPA на 04.06.07, 08:16:
казано от freethedoom на 03.06.07, 20:05:
1.Тяга
2.Набиране
3. Скрипец
4. ЧукчетаИ евентуално през 1-2 тренировки добавям малко гребане с дъмбел по 1-2 серии.
Защо тягата да е на първо място, като след това образно казано не можеш да седиш прав, та камо ли чукове да правиш? Също така, липсва упражнение за средната част на гърба - мачката.
Може и да не е на първо, но най много да е на второ, защото тягата се прави с най много килограми и се предполага, че ще вложиш всичко от себе си за изпълнението с максимум кг.
06.06.07
14:06
казано от С7АЛК3Р на 04.06.07, 14:09:
Ха, вярно...ама и аз съм.. shrugs..
Мерси. :)Тяга и повдигане на рамената?
Странна тренировка. Може и да минава за начинаещ, ама без набирания или някое загребващо..не ми се струва пълноценна.
И начинаещи и професионалисти го правят ;) а аз сигурно съм начинаещ :D може и без набирания/зависи- на 3 месеца сменям коренно тренироовката(базовите си седят) и това тримесечие нямам набиране/скрипец нито рамо/ в предишното имах ;) Слушайте ги ендоморфите и правете не по 4 а по 10 упражнения и в рамките на 2 дена/ не повече.... знаете ли кой е Майк Менцер и как е тренирал себе си и след това други професионалисти и шампиони?!
20.06.07
11:50
Според мене за граб пурво се праат упражненията за широчина - набиране и гребане с дамбел/щанга ; после платност- тяга и чук/долен скрипец/мечка !! с тия 4 упрайнения стигат
казано от Lounge Lizard на 06.06.07, 14:06:
И начинаещи и професионалисти го правят ;) а аз сигурно съм начинаещ :D може и без набирания/зависи- на 3 месеца сменям коренно тренироовката(базовите си седят) и това тримесечие нямам набиране/скрипец нито рамо/ в предишното имах ;) Слушайте ги ендоморфите и правете не по 4 а по 10 упражнения и в рамките на 2 дена/ не повече.... знаете ли кой е Майк Менцер и как е тренирал себе си и след това други професионалисти и шампиони?!
И кои са тези професионалисти? Майк Менцер го знам - в програмата му за гръб освен тяга има още две упражнения. Дори в супер съкратения вариант две освен тяга има и скрипец. Дали си ектоморф или ендоморф няма значение, защото мускулите на гърба при всички са едни и същи, и имат нужда от малко повече от една тяга.
Мнението беше редактирано от Петко К на 20.06.07 12:48.
26.06.07
14:55
“Тренирам вече от 2 месеца, но ефектът не ме задоволява особено.”Ами то ако ставаше за два месеца,всички щяха да изглеждат като професионалисти.
Мнението беше редактирано от ale на 26.06.07 14:56.
Ето нещо и от мен
Тренировка за плътност на гърба
упражнение серии повторения
Гребане с щанга 5 8
Мечка 5 8
Мъртва тяга 5 12
Придърпване на долен 3 13
скрипец
Тренировка за ширина на гърба
упражнение серии повторения
Набиране 6 10
Придърпване пред
гърди на горен скрипец 4 12
Придърпване зад врат
с успореден хват 4 12
Придърпване с единична
ръкохватка в подхват 3 16
29.06.07
02:38
казано от Петко К на 20.06.07, 12:47:
И кои са тези професионалисти? Майк Менцер го знам - в програмата му за гръб освен тяга има още две упражнения. Дори в супер съкратения вариант две освен тяга има и скрипец. Дали си ектоморф или ендоморф няма значение, защото мускулите на гърба при всички са едни и същи, и имат нужда от малко повече от една тяга.
Майк е бил на доста силни медикаменти все пак и си е позволил да вкара и 1 скрипец ;) ахахха >>> Дали си екто или ендоморф има значение - нервната система се раличава коренно!!! Мускулите анатомично би тябвало да са същите да, но на практика не е така- защо вече няма шампиони ектоморфи?!
Препоръките на Майк Менцер са много далеч от реалността, особено по отношение на обема и честотата на тренировките.
29.06.07
17:46
казано от Петко К на 29.06.07, 04:23:
Препоръките на Майк Менцер са много далеч от реалността, особено по отношение на обема и честотата на тренировките.
Виж, на мен се отразява много добре 1 работна серия тяга и тя като единствено упражнение за гръб! Тези които не са го пробвали или само си мислят че не действа, и предлагащи поне по 3 упр примерно за гръб - не мисля че са прави - организлми различни, всеки си е уникален! На един може да действа на другия да прави и по 4 упражнения и да си свирка ;) А защо на Майк да са му далече тренировките- малко са крайни, но ефективни.
Lounge Lizard, постни 1 снимка на гърба си, че съм много любопитен какви са ти постиженията с 1 упражнение. Ако не искаш да постваш, ще ти дам мейл.