03.07.07
19:51
Какво мислите за тренировка съставена от 3 упражнения-бицепсово сгъване от стоеж, лежанка и скрипец за гръб?С малко килограми и МНОГО серии и повторения.5 дена в седмицата.
Мисля че е сигурен начин за претрениране, защо се опитваш да откриваш топлата вода системи за трениране колкото искаш потърси и си избери.
04.07.07
09:38
Недовършена ми изглежда такава тренировка. Прочети темата за програмата “брутална мускулна маса” или нещо от тоя род беше. То е нещо такова.
Ако ще правиш само 3 упражнения, избери лежанка, набиране и тяга, вършат по - добра работа. И няма смисъл с леки тежести и 5 дена в седмицата, ефекта от това ще е никакъв.
Един фриенд с доста големи постижения за възрастта тренира по следната програма и ми стана странно, че тя му върши работа.
06.07.07
03:44
Ако смениш упражненията с клек, лег, тяга, набирания, раменна преса и подобни ... Тежко (работни серии 80-90%) и не до отказ. Така става.
Умряла работа.
Със същия, а може би и по-голям успех, можеш да правиш аеробика. ;)
Ако не си много претенциозен - клек, тяга и лег ще ти свършат чудесна работа. Може да вкараш и набиране като разтягащо упражнение. Три до четири пъти седмично, тежко.
07.07.07
10:54
Прави тренировки за цялото тяло през ден. Един дн правиш една по-тежка тренировка (5-8 повторения) с по-малко серии, следващият път правиш лека тренировка (10-12 повтореия) с повече серии.Така въртиш постоянно, ден тежка тренировка - почивка - ден лека тренировка - почивка - ден тежка тренировка.... Прави само базови упражнения.
Различното натоварване води до по-добър растеж.
Аз в момента сам по следната програма:
Лежанка хоризонтална - 1 серия - 5-8 повторения (тежка тренировка), 2 серии - 10-12 повторения ( лека тренировка)
Гребане с щанга - 1 серия - 5-8 повторения (тежка тренировка), 2 серии - 10-12 повторения ( лека тренировка)
Кофички - 1 серия - 5-8 повторения (тежка тренировка), 2 серии - 10-12 повторения ( лека тренировка)
Скрицеп зад гръб - 1 серия - 5-8 повторения (тежка тренировка), 2 серии - 10-12 повторения ( лека тренировка)
Раменна преса - 1 серия - 5-8 повторения (тежка тренировка), 2 серии - 10-12 повторения ( лека тренировка)
Бицепсово сгъване на лост тесен хват - 1 серия - 5-8 повторения (тежка тренировка), 2 серии - 10-12 повторения ( лека тренировка)
Римска тяга - 1 серия - 5-8 повторения (тежка тренировка), 2 серии - 10-12 повторения ( лека тренировка)
Бедрено сгъване - 1 серия - 5-8 повторения (тежка тренировка), 2 серии - 10-12 повторения ( лека тренировка)
Едно повторение преди отказ спираш. Повишаваш тежестите, когато можеш да направиш горната граница на повторения с тях. Старай се да си даваш зор и ще видиш резултат, и в силата, и в масата.
Ти вместо бедрено сгъване сложи клек/хакен клек/лег преса, ако искаш да ти се развиват краката (аз прекалих с развитието им спремо горната част на тялото и сега им давам малко пауза)
Вместо скрипец, можеш да правиш набирания, така даже можеш да махнеш бицепсовото сгъване на щанга.
Яж стабилно, спи колко можеш повече.
П.С. За тези, които реват, че трябва да се правят по 200 упражнения и 700 серии, ще кажа само, че целта ти е да стимулираш мускула, а не да го разрушаваш и после да чакаш 4-5-6 дена да се възстанови.
П.С.2. Друго доказателство: Вижте аватара на Петко К (респект за постиженията)