Смяна в повторенията

19.07.07
09:58

Значи понеже съм на 15 години и явно сега ми се оформят гръбначните прешлени или нз какво ,но като правя рамена преса  с щанга с 50 кг което в момента ми е леко 1-2 дни след трен ме боли гръбначния стълб като правя с повече повторения но с по малко кг примерно 20-30 нямам такива болки в гръбначния стълб .Въпросър ми е дали ще има някакъв ефект върху мм ако правя така и увеличавам повторенията и съвсем малко кг та постепенно?

19.07.07
10:19

——> лекар

19.07.07
10:52

според мен проблема е в изпълнението на упражнението което правиш за да те боли гръбна4ният стълб след това, но нека и някои друг да пише по въпроса

19.07.07
10:53

Кръста ти е слаб. Тренираш ли го?

19.07.07
11:15

Еми товари ми се при тягата ианче специално за него не правя .Искаш да кажеш че като ми е слаб кръста и натоварването пада върху гръбначния стълб ли ?

20.07.07
05:59

Здравей.
Когато правиш раменни преси стой залепен за лежанката ... просто през цялото време трябва да си залепен за нея, а не както съм виждал хора ... когато им натежи избутват ктъста напред и само раменете им остават подпрени на лецанката.

Другото което е, сигурен ли си , че те боли гръбнака и че това не е мускулна треска от гърба ?

20.07.07
10:45

Начи проблема е там че тренирам в къщи и нямам такива лежанки на 90 градуса като на смит машините а иначе съм пробвал със смит машина и не ме боли гръбначния стълб.И да сигурен съм че е той

Мнението беше редактирано от The Prowler на 20.07.07 10:46.

21.07.07
07:53

Ако имаш скотова и тя върши работа.В залата където ходя също няма смит .. и ползвам скотовата :)

22.07.07
12:57

Iмам но не е бях сетил ще пробвам, б лагодаря

22.07.07
16:38

Ако искаш прави раменните преси с дъмбели.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1