19.07.07
09:58
Значи понеже съм на 15 години и явно сега ми се оформят гръбначните прешлени или нз какво ,но като правя рамена преса с щанга с 50 кг което в момента ми е леко 1-2 дни след трен ме боли гръбначния стълб като правя с повече повторения но с по малко кг примерно 20-30 нямам такива болки в гръбначния стълб .Въпросър ми е дали ще има някакъв ефект върху мм ако правя така и увеличавам повторенията и съвсем малко кг та постепенно?
19.07.07
10:52
според мен проблема е в изпълнението на упражнението което правиш за да те боли гръбна4ният стълб след това, но нека и някои друг да пише по въпроса
19.07.07
11:15
Еми товари ми се при тягата ианче специално за него не правя .Искаш да кажеш че като ми е слаб кръста и натоварването пада върху гръбначния стълб ли ?
Здравей.
Когато правиш раменни преси стой залепен за лежанката ... просто през цялото време трябва да си залепен за нея, а не както съм виждал хора ... когато им натежи избутват ктъста напред и само раменете им остават подпрени на лецанката.
Другото което е, сигурен ли си , че те боли гръбнака и че това не е мускулна треска от гърба ?
20.07.07
10:45
Начи проблема е там че тренирам в къщи и нямам такива лежанки на 90 градуса като на смит машините а иначе съм пробвал със смит машина и не ме боли гръбначния стълб.И да сигурен съм че е той
Мнението беше редактирано от The Prowler на 20.07.07 10:46.
Ако имаш скотова и тя върши работа.В залата където ходя също няма смит .. и ползвам скотовата :)
22.07.07
12:57
Iмам но не е бях сетил ще пробвам, б лагодаря