Въпрос за раменни преси

10.09.07
18:46

Значи в програмата си за рамене имам 3 упражнения. Има още едно раменните преси, за които се чудя как да ги правя. Да ги направя 4 упражнения ли, 3те упражнения + раменни преси пред гърди или зад гърди или направо 3те упражнения плюс тези двете раменни преси взети заедно (пред и зад гърди).

Накратко кажете ми ако ги направя 4 упражнения кои раменни преси да включа , или да са  5 упражения включващи двете раменни преси?

10.09.07
18:54

Един вид раменни преси пред гърди (не прави зад врат), с щанга или дъмбели по избор, разтваряне встрани за средно рамо и разтваряне от наклон за задно рамо. Това е всичко необходимо за раменете.

10.09.07
19:29

как се прави това разтваряне от наклон?

10.09.07
19:33

http://www.exrx.net/WeightExercises/DeltoidPosterior/DBRearLateralRaise.html

10.09.07
20:30

Трите упражнения които Петко ти каза са напълно достатъчни. Единствено можеш да редуваш пресите пред гърди с арнолд преси, но както си решиш :)

10.09.07
20:38

Може и 1 месец да правиш преси пред гърди,1 месец зад врат и така

10.09.07
21:46

казано от Петко К на 10.09.07, 18:54:

Един вид раменни преси пред гърди (не прави зад врат), с щанга или дъмбели по избор, разтваряне встрани за средно рамо и разтваряне от наклон за задно рамо. Това е всичко необходимо за раменете.

чувал съм че много хора са против раменните преси зад врат.Интересно ми е защо?

Раменната става стои по неестествен начин. Това е с едно изречение.

Аз лично съм и против дърпането на горен скрипец зад врат.

10.09.07
23:39

казано от BomFunK на 10.09.07, 21:46:

казано от Петко К на 10.09.07, 18:54:

чувал съм че много хора са против раменните преси зад врат.Интересно ми е защо?

Лесно се контузват раменете понеже движението е неестествено за тялото.

Аз пък съм твърдо за раменните преси зад врат. Няма друго упражнение за рамо, което да го усещам толкова добре.От него съм качил наистина доста сила в раменете и нямам никакви проблеми с рамената.Вярно е, че трябва доста да се внимава как се изпълнява упражнението.

Дали болят рамена от него ще мога да кажа със сигурност скоро време, защото сега почнах да го правя доста тежко, по 5 серии на тренировка и 2 пъти седмично.

Мнението беше редактирано от Йосиф В. Сталин на 11.09.07 11:18.

DI

11.09.07
18:42

според мен прави и раменни преси на смит машина зад врат и с дъмбели, много добри тежки упражнения, за рамо спокоино може да правиш 6 упражнения

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1