Програма за напълно начинаещ

21.09.07
22:55

Здравейте аз съм на 14год и сам 1.68висок и тежа 50кила.Те първа ще започвам да ходя на фитнес и искам да попитам тази програма добра ли е като за начало.

Ще тренирам    Понеделник  Сряда  Петък

Повдигане от лег за гърди (средна част само)
        Събиране с дъмбели на гърдите (флайс на равна лежанка)
        Сгъване в лактите за бицепси (бицепсово сгъване в лактите)
        От легнало положение разгъване в лактите за трицепси (френска преса от лег)
        Гребане с щанга към гърди
        Странични повдигания с дъмбели за рамене
        Пълно приклякане с щанга на рамене
        Повдигане на пръсти с щанга на рамене
        Повдигане на краката от лег до където може и коремни преси

За всяко упражнение ще правя 3 серии по 6 повторения.Почивка между сериите  1 - 2 мин

Темата беше редактирана от SyncMaster на 21.09.07 23:00.

21.09.07
23:23

Ако мислиш да тренираш всичко това в един ден и 3 дни в седмицата като цяло не е лошо но според мен щом сега започваш е добре да намалиш сериите и увеличиш повторенията. Примерно 1-2 серии 10-15 повторения от всяко упражнение най малко месец. Не се хвърляй на големи тежести а наблегни на усвояването на техниките.Прави ги бавно и чисто.Ако ти идва много 2 серии прави една от 15 повторения примерно.
Навлизай лека по лека ако претренираш бързо може да ти секне ентусиазма , а е желателно това да не става щом си се решил.
Успех! :)

Мнението беше редактирано от Radoslav_S на 21.09.07 23:26.

Направи справка с тренировъчните ни програми в раздела, може да намериш по-подходяща. Има точно тридневни сплитове.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 22.09.07 08:06.

22.09.07
15:29

Разгледах програмите в сайта.Коя от тези 3-те е по добра за начинаещ.

http://www.bb-team.org/workout/1359

http://www.bb-team.org/workout/1291

http://www.bb-team.org/workout/1465

Мнението беше редактирано от SyncMaster на 22.09.07 15:49.

TB

22.09.07
19:28

Ще ти напиша програмата, с която почнах, и която ми даде летящ старт. Правена е от професионалист (няма да споменавам имена) с дългогодиен опит.

1 ден:
Клек - 2х5 загряващи (с малки килограми) + 3х5 работни (последните 2 повторения да са ти тежки)
Лег (права лежанка) 2х5 + 3х5
Ветрикален скрипец (набирания ако можеш - по-добре) 2х5 + 3х5

2 ден:
Бицепс с прав лост 2х5 + 3х5
Прасец 1х15 + 2х15
Предмишници 1х15 + 2х15

3 ден:
мъртва тяга 2х5 + 3х5
лежанка (за трицепс, 40см хват) 2х5 + 3х5
повдигане на рамене 2х5 + 3х5

Това е.
Ако ти се вижда малко или лесно - повярвай ми - не е нито едно от двете.
Храни се добре (поне 5 пъти на ден), купи си суроватъчен проеин ако има възможност.
Прави я месец и половина - два и се обади да ти дам друга.
После ще ми благодариш ;)

Мнението беше редактирано от tbby на 22.09.07 19:31.

22.09.07
21:08

tbby мерси за програмата но незнам някои упражнения как се изпълняват.Ако имаш скаип напиши ми го на лично или на е-мейл за да те питам някои неща плс.

KL

23.09.07
09:15

Потърси ги в изданието, има ги описани!

23.09.07
11:53

Щом тепърва почваш със силовите тренировки е добре да акцентираш върху общата стабилност на тялото и нервно-мускулната си активност. Това предполага да правиш 1-2 серии с по 12-15 повторения. Поне в началото това ще ти е напълно достатъчно. Запознай се с уредите, мускулите в човешкото тяло, елементарната анатомия и физиология(не говоря за академични познания), отделните упражнения, степента им на трудност и начините на изпълнение на упражненията. В началото не е нужно да трупаш сила и мощ в тренировките... И запомни ,че търпението е благодетел ;-)

23.09.07
16:38

казано от DRUMEV на 23.09.07, 11:53:

Щом тепърва почваш със силовите тренировки е добре да акцентираш върху общата стабилност на тялото и нервно-мускулната си активност. Това предполага да правиш 1-2 серии с по 12-15 повторения. Поне в началото това ще ти е напълно достатъчно. Запознай се с уредите, мускулите в човешкото тяло, елементарната анатомия и физиология(не говоря за академични познания), отделните упражнения, степента им на трудност и начините на изпълнение на упражненията. В началото не е нужно да трупаш сила и мощ в тренировките... И запомни ,че търпението е благодетел ;-)

Подкрепям Друмев. Остави ги тия сплитове клякане - лягане. Дай 1-2 месеца основни опражнения за цялото тяло, за да хванеш испълнение,техника и да си разбереш границите. После вкарай един хубав сплит в зависимост от това какви са ти целите
Btw - drumev много як аватар си сложил

24.09.07
05:31

казано от power_hammer на 23.09.07, 16:38:

Btw - drumev много як аватар си сложил

Мерси за комплимента, power_hammer.

Само още нещо да добавя към момчето което сега почва - Не забравяй да тренираш и сърцето...И то е мускул. Отделяй му необходимото време и на него, както и на упражнения за гъвкавост(стречинг).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1