обсъждане на трениривочаният процес на Мастър

Прескочи до:

13.12.04
23:46

Модерирано от Емил http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=37823#37823
——-
Здравеите !!!!
На 16 години съм.Висок съм 1.72 , тежа 70 кг и тренирам малко повече от година:
Програмата ми е :
Понеделник:
Гърди и бицепс :
Гърди (3 упражнения по 5,3 и 3 серии)
Бицепс ( 2 упражнения съответно по 4 и 3 серии)

Вторник :
Гръб и трицепс:
Гръб (3 серии по 5,5 и 4 серии)
Трицепс ( 3 серии по 5,5 и 3 серии)

Четвъртък :
Гърди :
Гърди (5 упражнения по 5,3,3,3 и 4 серии)

Петък:
Суперсерии - бицепс трицепс :
Бицепс (3 упражнения по 4,2 и 2 серии)
Трицепс (3 упражнения по 4,2 и 2 серии)

МОЛБА:

Моля ви кажете ми при тази програма как да постигна релеф като си повишавак силата или поне не я губя .Искам до лятото да си оформя ръцете и тазовата част .МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ  :cry:

Забележки:
Не искам да ми давате упражнения които могат да повлияят отрицателно на моят ръст;Ако се чудите крака не правя защото тренирам карате и съм доволен от тях - тренирах ги 3 месеца за да пораснат с 10 тина санта и спрях ;

14.12.04
10:50

Кардио и диета, това е секрета за чистене. При положение, че искаш да си запазиш силата обаче, ще се наложи да си изчислиш калорийния баланс и да го преобразуваш в лек (200 калории) минус. Смятам, че това ще ти помогне да постигнеш целта. А, и намали упражненията, каква сила гониш с толкова много?
Успех!
П.С. - въпроса за краката, умишлено  няма да го коментирам
Продължавам (чак сега те “познах”)
Имай впредвид горенаписаното и си направи програма за маса. Двумесечна. Идеята е следната:
2 месеца - яко маса и сила
2 месеца - специализация за ръце
2 месеца - чистене
След това ефекта трябва да е налице. Та направи си програма за маса - за цялото тяло - и я постни. (Подробно)
Успех в писането!

14.12.04
12:02

Абе пич всичко е ОК ама аз маса имам предостатъчно по цялото тяло и при това положение мога ли да започна направо с втората стъпка-специализация на ръцете и ще те помоля да ми обясниш нещо по конкретно за тази специализация , и ако може ми напиши някаква програма - ръце мога да си позволя 2 пъти седмично , не повече .

14.12.04
12:04

ААА и да ти кажа ;кардио всеки ден правя щтот тренирам карате обаче вярваи ми диета не мога да пазя , единствено примерно мога да намаля количеството на сладкото на белия хляб и т.н ,така че някаква специализирана диета просто не мога

14.12.04
14:09

Ще проможеш, повярвай ми... И мен ме гледат колегите като радиационно изкопаемо като ручам кюфтета и кисели краставички 9 часа сутринта, но се свиква на чувството... А и “джънк фууда” не ми липсва кой знае колко (през повечето време), не е толкова страшно  :)

14.12.04
16:15

Колко пъти седмично и кои дни тренираш карате?
Колко дни и кои можеш да ходиш да блъскаш , а и кога: преди - след - между :D - каратето?
Височина, тегло, мерки на основните групи.
Силови показатели на основните упражнения или поне тези които правиш.
Списък на упражнения, които не би правил и такива, които искаш да правиш.
При каратето правите ли лицеви опори  въобше ипражнения, които ти товарят мускулите на ръцете и гърдите.
Дай ми всичките тези данни, след което ще разменим подобни “писма” още няколко пъти и ще имаш готова програма програма със все работните тежести.
Иначе - прави си два пъти седмично ръцете(това ще ти е специализацията) . Другите части на тялото ги разхвърляй в други дни.
Това е засега!

14.12.04
16:42

За запазване на силата трябва основи упражнения да правиш основно с по малко серии от нормалната тренировка  калорииния баланс както каза Мартин да се различава малко в отрицателна посока

14.12.04
17:09

2 месеца - специализация за ръце

Какво да правя през тези 2 месеца ?

14.12.04
17:33

Еми наблягаш на ръцете, останалите части на тялото се тренират по по малко. Обаче вие хора не можете да рзберете едно - специализацията се прави за мускули изостанали след определен период от време на тренировка. Което предполага, че (примерно) сте се развили добре и имате завидни резултати като цяло, обаче размерите и/или силата на ръцете ви куца. Тогава се прави специализацията. А не хора с малък стаж да искат големи ръце, щото, видиш ли, техните са малки, в сравнение с другите части на тялото. И се започва една тренировка за ръце, та знае ли се. И по-лошото е, когато се постигне успех по този начин, защото накрая краката, гърба, гърдите толкова изостават от развитието си, че се получава невъзможна коеркцията на диспропорцийте. Разбира се, в повечето случаи - успех не е налице. И човека се чуди защо, след като тренира ръцете като луд. Еми не става, трябва си маса по цялото тяло. Аз (например) моите “супертрудни” ръце не ги тренирам в момента. Обаче растат, щото качвам яко маса. Тежките упражнения за гърди, гръб+ клякането и тягата са достатъчен стимул явно. Като стана към 100кг ще си направя една специализация, след това ще поизчистя малко и така....  Това е пътят. Бавно, разумно, здравословно.
Накрая ще кажа, че няма лошо в специализацията, просто за нея си има време. А и друго - и силата трябва да се повиши, така се опвдигат по-големи тежести и се прави повече маса. Просто е - и ясно. Разбира се, има изключения, но къде ли г няма. Айде стига толкова за сега.
Поздрави на всички!

14.12.04
17:55

Програмката ти не стои зле,освен това което ти казаха другите опитай да въведеш и дропсерии в тренировката си за ръце,ще постигнеш доста от към релефа :wink:

14.12.04
20:37

Martin написа:

Аз (например) моите “супертрудни” ръце не ги тренирам в момента. Обаче растат, щото качвам яко маса. Тежките упражнения за гърди, гръб+ клякането и тягата са достатъчен стимул явно

Ми то ръцете участват в 95 % от упражненията може това да им стига за разтеж при теб.А ако нещо вече не ти харесват може с избрани упражнения да  се коригират зони които ти искаш.Това е и при правенето на релеф с добра диета можете да свалите от даден мускул да го оформите даже и да направите симетрично тяло,тъй като растежа при отрицателен енергиен баланс е невъзможен то тогава за да направим симетрия трябва да изрежем от по големите групи (Това е за културисти които искат да се състезават)

BA

14.12.04
21:44

Кардио братле обаче понеже се занимаваш със боини изкуства може и да го прескочиш но за изчистване ти препоръчвам да си намериш некоя диета :)

14.12.04
22:20

Здравеи МАРТО пич!!!
Ще ти отговарям на въпросите последователно един по един така че чети :

Карате тренирам ПОНЕДЕЛНИК , СРЯДА и ПЕТЪК понякога и събота или неделя но е рядко .

Ходя на фитнес понеделник,вторник , четвъртък и петък преди карате (горе долу 6 часа преди тренировка). :D

Висок съм 1.72 , тежа 70 кила и , ръката ми е 36 см , гръдна обиколка 103 см (това разбирам аз под мерки на основните групи , ако не е това ме питаи конкретно). :!:

Ще ти напиша тежестите на последните си серии за следните мускулни групи:
Гърди - лежанка 80 кила - 6 повторения (последните 2 с малко помощ от страна на партиора ми)
Гръб -Гребане 66 кила - 6 повторения
Трицепс - Френско - 44 кила 8 пъти (пак последните 2 с малко помощ)
Бицепс  - Скотово -48 кила 6 пъти (доста помощ на последните 2 но...)

Съгласен съм да правя всичко което няма да навреди на разтежа ми или да го забави ЗНАЧИТЕЛНО (щот при повечето упр. малко поне се забавя)

При каратето на скъсват правя на умруци (ако има значение) поне 1 по 20-30-40-50 лицеви и отделно след тренировка правя с 4 кг гири на ръка за релеф на рамото> :wink:

И  да те питам временно докато ми се избачка нова програма дали мога да правя  понеделник суперсерии бицепс и трицепс , брорник да правя гърди , четвъртък - гръб и в петък пак суперсерии (това е временно  не забравяи)

Аиде чао !!

15.12.04
00:41

Марто също така искам да те питам какво са пикова флексия и удължени серии ,даи ми примери и разяснения . МОЛЯЯЯ!!!!! :o

15.12.04
01:16

[quote author=“master”]Марто също така искам да те питам какво са пикова флексия и удължени серии ,даи ми примери и разяснения . МОЛЯЯЯ!!!!! :o

Абе лесно ще ти ги кажа но не си на ниво още да ги правиш как да ти го кажа и Martin това ще ти каже

15.12.04
03:49

М@мка му, кажете на човека за пиковата флексия бе... От два дена следя тази тема и все по-любопитно ми става  :lol:

15.12.04
10:05

Добре , може да нямам стаж - съгласен съм , тогава ми кажи какъв стаж ми трябва и ми напиши наи сетне какво е пикова флексия и удължени серии .

15.12.04
10:30

Здрасти Мастър. А и другите. Много е трудна задачата с програмата ти. Не , че е невъзможно. За момента основните проблеми се явяват, каратето и лицевите опори там - пречат на възстановяването, а оттам и на нарастването на трицепса, което означава, че и на ръката като цяло ; това, че си против упражнения като клека и тягата, защото някой е успял да ти втълпи, че ще ти забавят растежа. Последното ОК, защото не мога да поема отговорност за твоя растеж. За първия проблем ще т кажа следното - имах същия проблем навремето (когато започвах с културизма все още тренирах и у-шу). Просто обясних на треньора за какаво става въпрос и той ме освободи от лицевите. Между другото за два месеца трицепса ми не мръдна, а щом спрях лицевите отскочи здраво, така че прави му сметка. Сега искам да си помислиш и да кажеш (когато успееш), можеш ли да се освободиш от лицевите опори?
За тренировката ти, ще се опитам да направя следните акценти: сила на бецепс (скотово), сила на лежанката, маса на ръката (обаче имай предвид, че ако не спреш с лицевите, маса ще имаш предимно на бицепса, от което размера на ръката няма да ти скочи много. Ще обмисля програмата и ще я постна тука в общи линии. Дай и някакъв мейл за подробностите (това са работните тежести, което, смятам не вълнува никой).
Сега за флексиите и удължените: Тези методи не са за теб. Ти нямаш нужда от тях. Пикова флексия е , когато в пика (крайно положение на повторението, примерно сгънати ръце на скотовото), флексираш (стегнеш ) мускула здраво и  задържиш за момент (а и повече).
Под удължени серии не мога да ти кажа какво се има пред вид, защото има една дузина методи, при които серийте се получават удължени. Толкова за сега, че бач ме гони. Пиши нещо друго ако се сетиш.
Поздрави на всички! :)

15.12.04
14:36

Здрасти МАРТО !!!!
Ако наистина е проблем веднага махам лицевите -на моммента ,тъи че съм готов за свястна програма .
МОят меил е bytilka@abv.bg

Аре чао ми много поздрави на всички фитнесманиаци :D

15.12.04
17:16

Понеделник  (к)
лег - 2Х6 (загравка)
скот -1х6+1х6+5х6 (загрявка)
трицепс - 6х6
Вторник
лег - 2х6 (загрявка)
раменна преса 2х6
Малко нещо за гръб / без изсилване (лекичко) (загрявка)
Четвъртък
скот - 2х6 (загрявка)
трицепс - 6х6 (загрявка)
кофи - 3х(отказ минус две)
Петък  (к)
лег - 2х6 (загрявка)
бицепс - а) Скот - 2х6 (загрявка)
          б) Сгъване - 2х6-10

24 тренировки. Ако пропуснеш тренироква - няма страшно - продължаваш.
1. Лега го почваш с 20% надолу. На всяка тренировка лег, качваш тежестта по малко, като изчисляваш така,че на десетата тренировка лег да вдигаш със сегашния си максимум. Тежестта е еднаква и за двете серии. Като достигнеш сегашния макс, качваш по 1/1.5 кг на тренировка лег на щангата. Почивката между серийте е 5 мин.
2. Скота - първите шестици се правят по схемата на лега виж Т.1. За вторите шестици сваляш с 10% теглото на щангата, в сравнение с първата серия. За 5х6 в Понеделник сваляш 10 % от теглото на шангата във втората серия. Почивката между първите две серии е 5мин. , а при 5х6 - една мин.
3. Трицепса - за него ще правиш повдигане на щанга с тесен хват. Изучи техниката, провери си макса за 6 повторения, намали тежестта с 20% и вдигай. Целия цикъл се прави с една и съща тежест. Повиши я леко, само яко ти е супер лесно. Почивай по 1 мин. между серийте.
4. Раменната преса - приложи схемата за скота за 1-ва и 2-ра серия
5. Сгъването с щанга за суперсерията от Петък - използвай лека тежест, като правиш повторенията бавно и стриктно. (Примерно 85% от тази за скота в първата серия)
Забележки: Като си досигнеш предните максове, качвай тежестта по малко (половин, едно кило). Така ще можеш да прогресираш по-дълго, дори след тези 24 тренировки. Това е много важно.
Ако усетиш, че прегаряш (не се справяш със заплануваните тежести), веднага се върни няколко стъпки назад с тежестите.
С увеличаване на интензивността (като мине втората половина на цикъла), яж повече, спи повече, почивай повече, ако трябва спри каратето за две седмици - нищо няма да ти стане.
С този цикъл би трябвало да увеличиш силата си поне с 10кг на скота и лега. Но също така има голяма вероятност да претренираш. Постижението ти ще бъде сигурно, ако удвоиш времето за изкарване на цикъла, и ходиш в залата 2 пъти седмично. Все пак пробвай де.
Надявам се да съумееш да си сметнеш тежестите за всяка тренировка. Ако имаш неясноти, питай.
Айде и успех - ти сам си го пожела.
ПС - преди да започнеш се подготви с почиква, разучаване на техники и събиране на инфо за възможносите си, за да си направиш плана. През това време аз критично ще препрочитам програмата и мога да посменя нещичко (евентуално).
Поздрави!

Лелеее - забраих загрявката: обща разгрявка 5-10 минути. Преди указаното упражнение правиш 1хброя на серията с 50% от планираната тежест + 1хброя на сериата с 75%.

15.12.04
19:21

Всичко е ок но имам малко неясноти които искам да изясним в още няколко писма:
какво ще рече примерно 2x6
искам разяснение за :1x6 + 1x6 + 5x6
лега е лежанката нали  :oops:
какво е раменна преса
моля те да ми дадеш поробни разяснения за 2 и 3 стъпки които си написал
тези 24тренировки ли са 1 цикъл  :?:

ае чао и благодаря засега :D

15.12.04
20:00

Айде като даваш зор ето ти ги.Още веднъж ти казвам че не са за тебе а ти прави каквото искаш.После единствения начин да накараш мускула да расте са зобта.
Пикова флексия ти е обяснено добре какво е.Удължените серии се правят с партньор например правиш бицепсово сгъване стигаш до отказ да речем на 8 повторение.С помоща на партньора ти помага да вдигнеш тежеста още 3-4 пъти.Метода е доста стресиращ за мускулите и лесно може да доведе до претрениране.За това се прави само в последната серия.Има още доста методи но друг път ще стане дума за тях.
П.С. Още  веднъж не бързай да ги включваш запази ги като последно десет

15.12.04
23:07

Еми че аз значи ги прилагам тази удължени серии прозто не знаех че се казват  така , и ги открих случаино една транировка качвах тежестите и исках да направя 6 повторения с тях но на 4тото отказах и помолих партниора ми да ми помогне малко и от това имаше голям ефект - на следващата серия пак ъспях да увелича , и от тогава бачкам така - ако е вредно кажи да спра (сериозно )

16.12.04
00:39

ако е вредно кажи да спра (сериозно )

Досега съм ти го казал 10 пъти ето 11 -ия
Не е вредно просто не го прави начин на тренировка щото ще си изиграеш козовете предварително

16.12.04
00:44

Аха ОК

16.12.04
00:54

Радвам се вече че си разбрал за какво става дума.

16.12.04
10:29

Хай. Отговарям на въпросите, но не бързай да почваш, ще има леки корекции.
1. 2х6 ще рече - две серии по 6 повторения
2. Това 1х6+1х6+5х6 ще го правиш така - за първата подобна тренировка ще намалиш макса си на скота за 6 повторения с 20%. С получената тежест ше направиш една 6-тица. Почиваш 5 мин. След това намаляваш теглото на щангата с 10% и правиш още 6 вдигания. Почиваш 5 мин. Намяляваш тежестта с още 10% и правиш 5х6 с 1минутни почивки. Т’ва е .
3. Да, лега е лежанката (и то хоризонтален лег)
4. Раменна преса е повдигане на щанга за рамо. Ще го правиш, като спускаш щангата отпред до гърдите. Може и седнал.
5. стъпка 2 (за скотовото сгъване). Проверяваш колко ти максимума за 6 повторения (без помощ). Изваждаш 20% и започваш с получената тежест, първата тренировка скотово. На всяка тренировка скотово, покачваш тежестта на щангата (за първата серия), с толкова, че да достигнеш сегашния си максимум на (около) десетата тренировка, в която имаш скотово. След това ще покачваш тежестта по мъничко, защото с всяка трренировка ще чупиш рекорди (лични де). Първата серия скот, мисля е ясна. За втората серия намаляваш тежестта с 10%. За следващите 5х6 в Понеделник - намаляваш с още 10%. Чат?
6.Стъпка 3 - Правиш повдигане от лег с тесен хват за трицепс. Ще правиш 6х6. За тежестта - разучи техниката на упражнението с леки тежести; провери си макса за 6 повторения; намали с 20% тежестта и готово. С получената тежест ще правиш тези 6х6, като между сериите почиваш по минутка. Тежестта повишавай по съвсем малко и то само ако ти е супер леко. Повторенията се правят бавно, стриктно.
7. Да 24-те тренировки са един цикъл.

И да добавя - почивките мажду сериите за по самучвствие - добре е да са по около 5 мин. Обаче при 5х6 и 6х6 - почивките стават едноминутни.
За гърба - прави гребане (някакво) с надхват. Лека тежест - 3х10 (примерно)
Чао за сега!
ПС. Може би е добре все пак да ти направя едно планче, ама не, я по-добре ти с го направи и ще ми го изпратиш. Все пак трябва да се развиваме, нали. :D

16.12.04
10:45

Всичко е ок само в това писмо ти пиша последни въпроси:(надявам се да не се нервиш от невежеството ми):
На лежанката  преди 2те серии правя 2 серии загрявка нали? и 2 серии не са ли малко :shock:
За скота:загрявам в 2 серии ;след това правя 2 на -20%макс с 5мин почивка и след това правя 5 серии с -10% с 1 мин почивка
Ти ми казваш че на 10 тренировка трябва да достигна макс -това 10 тренировка от цикъла ли е или 10 тренировка за мускулната група :?:
Преди всички серии които си ми казал трябва да правя 2 серии загрявка нали :?:

16.12.04
10:58

Ето и евентуалната програма(в твои стил :lol: )

Понеделник;
Лежанка -загрявка 1 серия на 50% +1 на 75% и след това 2x6
Скот- загрявка (като горе) 1серия на макс +1серия -10% от макса и 5x6 na 15% от макса
Трицепс- загрявка и 6x6

Вторник:
лег - 2х6 (загрявка)
раменна преса 2х6
Гръб -набирания 2x 6-10 и гребане 2x 10 (загрявка)

Четвъртък:
скот - 2х6 (загрявка)
трицепс - 6х6 (загрявка)
Кофички - 3 серии до отказ

Петък:
лег - 2х6 (загрявка)
Бицепс:
Скот - 2х6 (загрявка)
Сгъване - 2х6-10

Кажи ми критиките си (ако имаш такива) :P

16.12.04
11:28

Виж сега, не става въпрос за критика, просто успехът на програмата се корени в стартирането с леки за теб тежести и опстепенното им увеличение, което ще те доведе до успеха. А правейки дори и само един отказ (една серия), претренирането е неизбежно. Нито сила ще направиш, нито маса. Ако ти се правят откази, сведи тренировките си до 1 за 5-6 дни, но това  вече съвсем друга схема. Идеята е в резултата, на в самата тенировка. Дори с тежестите, както аз съм ти ги дал, е много вероятно да претренираш, да не говорим за максове (за форсирани повторения (удължени серии :lol:  ) няма да говоря - забранени са ти :D . Нещо такова значи:

Понеделник;
Лежанка -загрявка 1 серия на 50% +1 на 75% и след това 2x6 (като тук теежстта е 80% от макса ти за 6 повторения)
Скот- загрявка (като горе) 1серия на макс - не макс, като на лега е тежестта+1серия -10% от предишната серия и 5x6 na 10% от втората серия
Трицепс- загрявка и 6x6 (тежест=80% от макса за 6 повторения)

Вторник:
лег - 2х6 (загрявка) - тежестта като Понеделник, но повишена с 1,5кг
раменна преса 2х6 (почваш с 80% от макса за 6 повторения и увеличаваш като на лега и скота)
Гръб -набирания 2x 6-10 и гребане 2x 10 (загрявка)  - никакви набирания! - ще ти попречи да напеавиш маса на бицепса

Четвъртък:
скот - 2х6 (загрявка) за тежестта, дано си схванал - с 1,5кг по-тежко от предната тренировка на скот
трицепс - 6х6 (загрявка) тежестта тук ще увеличаваш само ако ти е много лека - ВАЖНО!
Кофички - 3 серии до отказ - никакви откази. Дал съм ти го (отказ минус 2-3). Ще ти даде сила на лега и маса на трицепса, иначе - претрениране и нищо.

Петък:
лег - 2х6 (загрявка)
Бицепс:
Скот - 2х6 (загрявка)
Сгъване - 2х6-10 - Това е суперсерия. За скота схемата е същата като по-горе: за първата серия - тежест по-голяма с 1,5кг от предишната тренировка. За втората серия -10% от първата серия. Обикновеното сгъване се прави с лека тежест.
Ако искаш да имаш успех се налага да ми се довериш. Използваните методики не мога да ти обясня тук, защото са доста и се преплитат. Мога да ти кажа само, че ако използваш тренировъчната схема без схемата за тежестите, успех няма да имаш. Просто ще претренираш зверски. (повтарям -и без това можеш да претренираш).
Опитай да си изготвиш план за 24 тренировки с все работните тежести и ми го прати. Не казвам , че е просто или , че трябва да стане бързо - просто го направи. Очаквам да се съгласиш с мене, за да помисля и з някои други подробности на тренировката ти  :D , дотогава с мисли и ако имаш неясноти (напр. това защо е така и др.) питай, ще опитвам да ти обяснявам накратко. За сега толкова. Поздрави!.

ПС - Моля те, използвай бутона “промени”. Не пиши по две мнения.

16.12.04
15:59

Mного ти балгодаря засега, съгласен съм с това предложение.
Имам въпрос-този цикъл главно за какво е -маса релеф или сила - къде ще се орелефя къде ще имам маса и къде сила .След този цикъл какво ще следва да направя (като тренировки)
Смятам да тренирам до 23 със старата програма и да направя почивка от 1 седмица и да започна с цикъла (одобряваш ли идеята)
Програмата ще я вкарам до петък вечерта , защото ще си пресмятам тежестите но ми трябва малко време.

Поздрави на всички!!!!

Извиняваи че пак пиша 2ро поредно писмо обаче ще те помоля и да ми напишеш паузите между сериите на упражненията (подробно)
Не пускай два поредни поста !
Емил

16.12.04
17:38

Сила ще качиш на лега и скотовото. (по около 10кг). Маса на ръката, обаче - тук трябва да поиграеш с диетата. Добре е да се храниш обилно, за да качиш мускул. За омазняване не бива да се притесняваш. За релефа (конкретно) ще му мислиш после, а какво ще правиш след тази програма, зависи от резултата , който ще постигнеш. По прицип, след като тренираш карате, не би трябвало да те притеснява релефа. Според мен ще е добре да смъкнеш тренировките на 3 пъти седмично, но да не се отклоняваме. Ако забуксуваш, ти сам ще се светнеш.
За почивките - накратко- където има 5х6 или 6х6 ги прави с една мин. почивка. Останалите серии с по 5мин. почвка.
Ми това е засега. Поздрави!
ПС - Като си гледаш така собственото мнение, там горе вдясно има бутонче “промени”. Цъкваш и си променяш мнението. За да не се налага да пишеш по два поста.

16.12.04
23:23

Здравеи .
Готов съм с килограмите но преди това 1 въпрос:мускулната маса по голям мускул ли е или е сланина :oops:  :?:

А сега работните ми тежести на основните упражнения:
Лег:
Преди макса маи беше 80 кила , сега на последните серии ще съм с 60

Загрявка: 1 серия -30кг;2 серия -45 кг;
2x6- с 60 кг (това  е в първата тренировка да знаеш)

Скот:
Преди макса ми беше 48 кила сега на сериите с наи много кила ще правя с 38

Загрявка -1 серия -19 кила;2 серия -28 кила
1x6 -38 кила
1x6 -26 кила
5x6 -22 кила

Трицепс (лег):
Предишния ми макс беше 80 кила , на последните серии ще правя с 54 кила защото ти ми каза че трябва да ми бъде по леко.

Загрявка-1 серия -30 кила;2 серия -40 кила
6x6-54 кила (все пак ако трябва да направя 6 серии по 60 кила ще ми доиде много)

Гръб :
Преди на макс вдигах 66 кила сега ще съм на 52;
Загрявка :1 серия-30 кила ;2 серия 45 кила
2x6 - 52 кила

Има само един пробелм - ти ми казваш да качвам с 1,5 кг на тренировка  а в нашата зала има по 1 кг тежести (наи малки) и мога да кача не с 1,5 а с 2 кила , иначе няма как да стане

16.12.04
23:57

[quote author=“master”]Здравеи .
Готов съм с килограмите но преди това 1 въпрос:мускулната маса по голям мускул ли е или е сланина :oops:  :?:

Ами според теб защо се казва мускулна маса? Сланината си е сланина, мускулът си е мускул. От къде ти хрумна този въпрос изобщо?

17.12.04
10:26

Здрасти! Виж сега :
На въпроса за мускулната маса и сланината, Петко е отговорил.
За макс се има предвид, макса за 6 повторения, на макс изобщо, надявам се да си разбрал това.
А сега работните ми тежести на основните упражнения:
Лег:
Преди макса маи беше 80 кила , сега на последните серии ще съм с 60
Не че нещо, ама 80% от 80кг са 64кг :D Иначе ОК

Загрявка: 1 серия -30кг;2 серия -45 кг;
2x6- с 60 кг (това е в първата тренировка да знаеш)

Скот:
Преди макса ми беше 48 кила сега на сериите с наи много кила ще правя с 38

Загрявка -1 серия -19 кила;2 серия -28 кила
1x6 -38 кила
1x6 -26 кила  (38кг минус 10% = около 32кг - к’ви са тия 26кг?
5x6 -22 кила  (тука имаме 26кг минус 10% = около 23кг  - ОК )
Трицепс (лег):
Предишния ми макс беше 80 кила , на последните серии ще правя с 54 кила защото ти ми каза че трябва да ми бъде по леко.
Повтарям - макса се гледа за 6-тица, не за 1-ица. Да не би с тесен и нормален хват да вдигаш еднакво :?:  :shock:

Загрявка-1 серия -30 кила;2 серия -40 кила
6x6-54 кила (все пак ако трябва да направя 6 серии по 60 кила ще ми доиде много) (сметни с го по-добре. ако спазиш указанията, нама да ти е много)
Гръб :
Преди на макс вдигах 66 кила сега ще съм на 52;
Загрявка :1 серия-30 кила ;2 серия 45 кила
2x6 - 52 кила  (за гърба не прави сметки. важното е да не се изсилваш, с леки тежести за тонус, поддръжка и спомагане на лега )

Има само един пробелм - ти ми казваш да качвам с 1,5 кг на тренировка а в нашата зала има по 1 кг тежести (наи малки) и мога да кача не с 1,5 а с 2 кила , иначе няма как да стане
ОК - качвай с по два кг. - не е болка за умиране. Обаче направи нещата така, че да достигнеш (плавно) сегашните си максове, не преди 10-тата тренировка за съответното движение. Което означава, че няма да покачваш на всяка тренировка, но това е ОК.
Сметни отново или внеси корекции и дай да видим.
Поздрави! :)

17.12.04
11:00

Аз макс  тряя да го стигна на 10 тренировка за дадена мускуна група или на 10 тренировка за цикъла?

Тежестите които съм дал за макс са на 6 повторения , честно казано упражнението за трицепс от лег го права от 2 месеца и наистина е доста необичаино да го правя с тежест като за гърди , и то маи правя по лесно 6 повторения по лесно за трицепс , отколкото за гърди , именно това е една от причините да искам да си повиша силата на лега

17.12.04
11:09

Сегашния макс, трябва да го стигнеш на 10-тата тренировка на съответното движение (лег,скот). Не на 10тата тренировка от цикъла.

Това, че вдигаш за трицепс, колкото за гърди можеше да го кажеш по-рано, а :evil:  Нищо де, няма тепърва да променяме нещата.
Смятам, че вече са ясни нещата. Последни подробности:
добре е да се чувстваш тонизиран, не изморен от тренировката; разчети си равномерно покачване на тежестта; избягвай допълнителен разход на калории (за каратето - ясно, за друго говорим); хапвай повечко, можеш да ограничиш въглехидратите във вечерите, когато нямаш тренировки; не прави отделно кардиотренировки; друго... Успех! :)

17.12.04
11:47

Благодаря ти много за отделеното към мен от теб внимание.от 5 януари ще започна цикъла , често ще влизам да те уведомявам как вървят нещата , всъщност аз вече всеки ден влизам  в този саит , така че се надявам понякога да си початим  8)  :lol:

Поздрави и успех на всички :D

17.12.04
17:45

[quote author=“master”]1 въпрос:мускулната маса по голям мускул ли е или е сланина :oops:  :?:

:cry: Що не беше сланина колко лесно щеше да е  :cry:  :cry:

17.12.04
18:38

Е добре кое е по лесно да оформиш мускул с повече сланиа или по масивен мускул :?:
Ако 2 месееца чистиш интензивно маса 4 пъти седмично ще има ли резултат?

17.12.04
19:34

Я пак, че нищо не разбрах! Мускулът си е мускул, сланината си е сланина, кое не е ясно тука. Чистенето на сланината (не на мускулната маса) зависи основно от диетата, не толкова от колечиството тренировки през седмицата.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1