09.10.07
16:59
Ами понеже трапеца ми изостава спрямо другите мускулни групи се чудех не мога ли да го правя 2 пъти седмично - 1 път когато правя рамо и 2ри когато правя крака... То, че мога - мога, мисълта ми е ще има ли файда от тва. :)
Благодаря предварително.
ем ддз прави го когато правиш гръб ,ама и там зависи ,тука някой пишат че и от тягата растял ма нз аз го прая само с рамо
09.10.07
20:40
Определено с тяга расте доста. Прави го в деня в който правиш гръб и не повече от 1 упражнение. Някои хора изобщо не тренират трапец. Той се натоварва от всички упражнения за гръб(хайде да бъдат почти всички).
09.10.07
21:02
ако не си особено широк у раменете даже май по добре и не прави за дане станеш като молив, имам такива приятели
Тежка тяга и трапеца ти расте много, нямаш нужда от друго упражнение за него.
10.10.07
11:32
казано от ozo на 09.10.07, 16:59:
Ами понеже трапеца ми изостава спрямо другите мускулни групи се чудех не мога ли да го правя 2 пъти седмично - 1 път когато правя рамо и 2ри когато правя крака... То, че мога - мога, мисълта ми е ще има ли файда от тва. :)
Благодаря предварително.
Ти си първият човек, който чувам да се оплаква от изоставане в трапеца. Аз в момента не го тренирам изобщо, защото ми се товари много както от тренировката за гръб, така и от тренировката за рамене. Не прекалявай с упражненията за трапец, защото наистина е смешно като видиш някое момче с тесни раменца, но изпъкнал трапец - прилича на ракета :-)