Трапец

09.10.07
16:59

Ами понеже трапеца ми изостава спрямо другите мускулни групи се чудех не мога ли да го правя 2 пъти седмично - 1 път когато правя рамо и 2ри когато правя крака... То, че мога - мога, мисълта ми е ще има ли файда от тва. :)
Благодаря предварително.

09.10.07
17:23

ем ддз прави го когато правиш гръб ,ама и там зависи ,тука някой пишат че и от тягата растял ма нз аз го прая само с рамо

Определено с тяга расте доста. Прави го в деня в който правиш гръб и не повече от 1 упражнение. Някои хора изобщо не тренират трапец. Той се натоварва от всички упражнения за гръб(хайде да бъдат почти всички).

CO

09.10.07
21:02

ако не си особено широк у раменете даже май по добре и не прави за дане станеш като молив, имам такива приятели

10.10.07
09:01

Тежка тяга и трапеца ти расте много, нямаш нужда от друго упражнение за него.

10.10.07
11:32

казано от ozo на 09.10.07, 16:59:

Ами понеже трапеца ми изостава спрямо другите мускулни групи се чудех не мога ли да го правя 2 пъти седмично - 1 път когато правя рамо и 2ри когато правя крака... То, че мога - мога, мисълта ми е ще има ли файда от тва. :)
Благодаря предварително.

Ти си първият човек, който чувам да се оплаква от изоставане в трапеца. Аз в момента не го тренирам изобщо, защото ми се товари много както от тренировката за гръб, така и от тренировката за рамене. Не прекалявай с упражненията за трапец, защото наистина е смешно като видиш някое момче с тесни раменца, но изпъкнал трапец - прилича на ракета :-)

10.10.07
14:21

Ако нямаш възможност да правиш тежка тяга (поради травми) или не желаеш да я правиш тежко, то прави тежко трапеца с едно упражнение в деня за гръб, като аз препоръчвам с дъмбели.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1