11.10.07
12:34
4x8 Придърпване на вертикален скрипец пред гърди
4х8 Придърпване на долен скрипец
4х8 придърпване на машина
4х8 гребане с дъмбел
Това ми е за гръб,начинаещ съм в тази мусколна група и искам да налея маса там,иначе разширението го имам.
Добре ли е ?!
прекалено много машини... с машини маса трудно се прави. По-скоро се ориентирай към щанги- гребане с щанга, мъртва тяга.. тако искаш гребане с дъмбел го запази, но според мен започни с нещо стандартно- гребане с щанга, набиране, мъртва тяга... Както си написал тренировката си мисля, че трен гърба сам, но все пак според мен са ти много тези серии нещо от сорта на 10на мисля че е достатъчно..
11.10.07
13:42
Както и колегата, бих те посъветвал да заложиш на свободните тежести. Набирания и гребане с щанга - задължително. Обръщай внимание на правилното изпълнение на упражненията, защото при гърба това е от особена важност, като се има предвид какви контузии се получават иначе.
Аз съм на този вариант и след тренировка се чувствам перфект:)
1.Чукчета-3х8
2.Скрипец зад врат-4х8
3.Скрипец пред врат-4х8
4.Скрипец вертикален-3х10
5.Гребане с дъмбел-3х8
Щом искаш плътност правиш така
1.Скрипец пред гърди 4х / за ширина/
2.Тяга 4х
3.Гребане с щанга 4х
4.Долен скрипец 3х
Гребането с щанга можеш да го редуваш с мечка през трен.
казано от RedWalker на 11.10.07, 14:31:
2.Тяга 4х
3.Гребане с щанга 4х
4.Долен скрипец 3х
Гребането с щанга можеш да го редуваш с мечка през трен.
Тази програма ми допада,НО дай да сменим тягата,защото не мога да я правя,като хората !
11.10.07
15:13
Аз пък не я удобрявам, скрипеца е ужасен, дай набирания по добре
пич според мен тренирай така..
набирания пред гърди 4/8
скпипец 4/8
тяга 4/8
гребане с щанга 4/10,12
Според мен най - добър ефект ще имаш:
- набирания
- гребане с щанга
- мъртва тяга
Набиранията дават “V” форма на гърба и сила. За плътност най-добре тяга, мечка и гребане с щанга. Аз лично правя 4х8 набирания и ги имам за загрявка...
казано от Ga77aCa на 11.10.07, 14:49:
казано от RedWalker на 11.10.07, 14:31:
2.Тяга 4х
3.Гребане с щанга 4х
4.Долен скрипец 3х
Гребането с щанга можеш да го редуваш с мечка през трен.Тази програма ми допада,НО дай да сменим тягата,защото не мога да я правя,като хората !
Тягата допринася много за плътността, но щом не я искаш пробвай така.
2.Мечка 4х
3.Гребане с щанга 4х
4.Долен скрипец 3х
@Cord
Долния скрипец е много добър що се утнася за плътност.С 12-10-8 тежки повторения влиза много добре за доизцеждане или поне на мен ми влияе така..
мн програми мн упражнения.....първо се научи да правиш упражненията ПРАВИЛНО....това е от най-голяма важност.При упражненията за гръб нигога не трябва да си изгърбен като бастун особено при гребане със щанга там трябва да си надубен и и изпъчен се едно някоите е*е отзаде :P
11.10.07
19:59
Общо взето Алкорин ти го каза, но да се включа и аз. Набиранията, тягата и гребането да ти станат първи приятели :) С тия 3 упражнения моя гръб дръпна най - много. Ако те е страх от тягата(и мен ме беше) - прави я с малко отначало. Ако трябва по 12 повторения прави. След известно време ще видиш, че по - добро нещо от 5-6 изцеждащи повторения тяга за гръб няма.
Отностно гребането... Гледай да си в правилната поза! Това е единственото което може да ти попречи. Движението ще го усвоиш каквото и да правиш стига да си в правилната стойка.
За набирането вече не е толкова сложнотия. Дърпаш като гледаш бицепса да участва минимално. Дори да усещаш натоварване с него не спирай да се набираш. С времето всичко ще си дойде на мястото.
Както ти сам каза като 4то упражнение може да добавиш придърпването на долен скрипец. Това е.
11.10.07
20:12
В момента съм заложил на следната програма за гръб и се чувствам отлично.
1. Набирания - 4x10, 8, 8, 8 (преди правех 4x10, но лятото ми се отрази много)
2. Lever Seated High Row с надхват (ако някой се сеща за превод, ще съм му благодарен) 3x8, 8, 8
3. Гребане с щанга от стоеж с подхват - 4x10, 8, 8, 6
4. Мечка с успореден хват с тясна ръкохватка - 3x8, 8, 6
5. Тяга - 4x8, 6, 6, 4
Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 11.10.07 20:14.
12.10.07
07:33
Владе, тягата що е последна? Не съм сигурен, че е най-разумния вариант, първа по добре или по средата мн често я виждам но никога накрая
12.10.07
07:42
казано от Alkorin на 11.10.07, 15:52:
Според мен най - добър ефект ще имаш:
- набирания
- гребане с щанга
- мъртва тяга
12.10.07
07:46
Ето най-добрата тренировка за гръб, с тази тренировка ще постигнеш най интересния гръб на всички времена
Горен скрипец с надхват зад врат
горен скрипец с подхват зад врат
горен скрипец пред врат с надхват широк
горен скрипец пред врад с подхват - широк
горен скрипец пред врат с подхват - тесен
горен скрипец пред врат с надхват - тесен
горен скрипец с неутрален хват
долен скрипец с ръце и тяло 0 градуса
долен скрипец с ръце и тяло 45 градуса
долен скрипец с ръце и тяло 90 градуса
(шегувам се)
12.10.07
09:21
казано от Cord на 12.10.07, 07:33:
Владе, тягата що е последна? Не съм сигурен, че е най-разумния вариант, първа по добре или по средата мн често я виждам но никога накрая
Защото след нея не съм в състояние да правя друго упражнение.
12.10.07
10:27
а Преди тягата не си ли вече изтощен от останалите упражнения за да я направиш хубаво и добре и с добри тежести
12.10.07
10:35
Не толкова, колкото бих бил ако я направя преди тях.
12.10.07
11:22
Ти си знаеш
казано от Ga77aCa на 11.10.07, 20:13:
Тяга ме е страх,хем за кръста хем да не земе да дойде чичко апандесит :(
Цитирам “Апендицит или апендисит, понякога неправилно наричан апандисит, е възпаление на придатъка на сляпото черво - апендикса” - това от тяга НЕ може да ти се случи!!! Хернията е друга бира. Ето ти заместител на тягата (в момента и аз го правя, защото нещо коляното ми не е добре):
1.http://www.exrx.net/WeightExercises/ErectorSpinae/BBBentKneeGoodMorning.html—>от това има ефект!
2.http://www.exrx.net/WeightExercises/ErectorSpinae/BBHyperextension.html—>това не съм го правил.