11.10.07
07:22
Според вас каква е разликата при гребането с този уред когато краката са успоредни на облегалката и когато са горе-долу перпендикулярни ( на тази снимка няма такива степенки, но се сещате за какво иде реч)? :roll:
11.10.07
11:39
не виждам разлика?
11.10.07
16:36
казано от vlade на 11.10.07, 07:22:
Според вас каква е разликата при гребането с този уред когато краката са успоредни на облегалката и когато са горе-долу перпендикулярни ( на тази снимка няма такива степенки, но се сещате за какво иде реч)? :roll:
Ако не се лъжа натоварва по-малко трапеца.
Като опреш гърдите става по-изолирано, не си помагаш с краката, нито с еректорите.
12.10.07
09:25
казано от vlade на 11.10.07, 07:22:
Този уред никога не съм го харесвал. Едно че позицията на тялото е неестествена и второ, че напрежението върху гръдния кош е огромно като сложиш повече килограми.
Ако говорим за варианта с перпендикулярни крака, при правилна стойка с изправен гръб няма кой знае какво напрежение в/у гръдния кош... другия още не съм го пробвал с повечко килограми :)
21.10.07
20:37
В старата зала в която ходех го имаше тоя уред и мога да кажа че бях много доволен от него. Вярно е че тва с гръдния кош е малко гадно,но упражнението е яко и дава значителен ефект като се изпълнява правилно
04.11.07
18:15
Разликата е в ъгъла, под който се пада тежеста спрямо тялото, а от там и натоварва различна част на гърба.А между другото и аз съм против тези машини.Пробвах една такава и направо не мога да дишам докато тренирам.Абе общо взето друго са си свободните тежести, ама не искам да давам акъл там където не са ме питали :P
Мнението беше редактирано от Freak_of_nature на 04.11.07 18:16.
11.11.07
19:23
Гадно е с такъв уред,хващаш си щангата прав и си е съвсем друго,много по-естествено е.