Тренировка в подобрени домашни условия

S7

18.10.07
20:38

С баща ми правим една лежанка, ще си купя прав лост и необходимите тежести и исках да разбера дали програмата, която съм си изготвил е подходяща за домашните условия... Искам само да уточня, че лежанката има допълнително поставен лост за набиране .. Ето я и програмата:

Ден: 1 – Гръб + Трицепс :
  - Гръб:
        1. Набирания с широк хват – 3х8
        2. Чукчета – 3x8
        3. Гребане с дъмбел – 3х8
    - Трицепс:
        1. Повдигане на щанга от лег с тесен хват – 3x8
        2. Френска преса – 3х8

Ден: 2 – Гърди  + Бицепс :
  - Гърди:
        1. Повдигане на щанга от лег – 3x8
        2. Повдигане на щанга от полулег – 3x8
        3. Флайс от лег – 3x12
    - Бицепс:
        1. Сгъване на прав лост от стоеж – 3х8
        2. Концентрично сгъване – 3x10

Ден: 3 – Крака + Рамо :
    - Рамена:
        1. Повдигане на щанга до брадата – 3x8
        2. Раменна преса зад врат – 3x8
        3. Повдигане на дъмбел за задно рамо – 3х8 (някакво упражнение за задно рамо)
    - Крака:
        1. Клек – 5x12-10-8-8-6

Мисля да разнообразявам постоянно програмата си. Разбира се промените ще бъдат нещо такова: сменяне на щангата с дъмбели при тренировката за гърди.. набирания с тесен хват, ако усещам, че съм се възстановил достатъчно или съм пропуснал някои от тренировките по волейбол (общо 3 за седмицата) или смяна на концентричното сгъване за бицепс с повдигане на дъмбели от стоеж и т.н... Мисля като направя 1-2 месеца стаж да прибавя по още едно упражнение за всички мускулни групи. Не искам да тренирам много краката, защото тренирам и волейбол. И тренирам рамената преди краката, защото искам да наблегна на тях.

Какво мислете за програмата ?

19.10.07
11:33

Аз бих включил тяга и кофички поне още сега.

19.10.07
13:32

Да разбираме ли, че си начинаещ и не си тренирал до сега?Ако е така започни с кръгова тренировкам, а за сплит ще мислиш след 1-2 месеца.В сайта има много хубави примерни тренировки.

S7

19.10.07
14:22

Преди една година тренирах около 6-7 месеца, но прекъснах..
Целия септември преминах през физическа подготовка по волейбол, а от началото на октомври ходя на лостове, за това мисля че мускулатурата ми е свикнала да натоварване и ще започна със сплит.
Не искам да включвам още тяга, защото кръста ми е слаб.. мисля да поработя първо за него ..

19.10.07
16:53

Ами защото ти е слаб трябва да правиш тяга :) , защо не чувам никой да казва че поради неразвити гърди не иска да прави лежанка?

S7

19.10.07
18:23

казано от Alkorin на 19.10.07, 16:53:

Ами защото ти е слаб трябва да правиш тяга :) , защо не чувам никой да казва че поради неразвити гърди не иска да прави лежанка?

Не знаех .. мислех, че ще започне да ме боли от него. Но ще я включа :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1