18.10.07
20:38
С баща ми правим една лежанка, ще си купя прав лост и необходимите тежести и исках да разбера дали програмата, която съм си изготвил е подходяща за домашните условия... Искам само да уточня, че лежанката има допълнително поставен лост за набиране .. Ето я и програмата:
Ден: 1 – Гръб + Трицепс :
- Гръб:
1. Набирания с широк хват – 3х8
2. Чукчета – 3x8
3. Гребане с дъмбел – 3х8
- Трицепс:
1. Повдигане на щанга от лег с тесен хват – 3x8
2. Френска преса – 3х8
Ден: 2 – Гърди + Бицепс :
- Гърди:
1. Повдигане на щанга от лег – 3x8
2. Повдигане на щанга от полулег – 3x8
3. Флайс от лег – 3x12
- Бицепс:
1. Сгъване на прав лост от стоеж – 3х8
2. Концентрично сгъване – 3x10
Ден: 3 – Крака + Рамо :
- Рамена:
1. Повдигане на щанга до брадата – 3x8
2. Раменна преса зад врат – 3x8
3. Повдигане на дъмбел за задно рамо – 3х8 (някакво упражнение за задно рамо)
- Крака:
1. Клек – 5x12-10-8-8-6
Мисля да разнообразявам постоянно програмата си. Разбира се промените ще бъдат нещо такова: сменяне на щангата с дъмбели при тренировката за гърди.. набирания с тесен хват, ако усещам, че съм се възстановил достатъчно или съм пропуснал някои от тренировките по волейбол (общо 3 за седмицата) или смяна на концентричното сгъване за бицепс с повдигане на дъмбели от стоеж и т.н... Мисля като направя 1-2 месеца стаж да прибавя по още едно упражнение за всички мускулни групи. Не искам да тренирам много краката, защото тренирам и волейбол. И тренирам рамената преди краката, защото искам да наблегна на тях.
Какво мислете за програмата ?
Да разбираме ли, че си начинаещ и не си тренирал до сега?Ако е така започни с кръгова тренировкам, а за сплит ще мислиш след 1-2 месеца.В сайта има много хубави примерни тренировки.
19.10.07
14:22
Преди една година тренирах около 6-7 месеца, но прекъснах..
Целия септември преминах през физическа подготовка по волейбол, а от началото на октомври ходя на лостове, за това мисля че мускулатурата ми е свикнала да натоварване и ще започна със сплит.
Не искам да включвам още тяга, защото кръста ми е слаб.. мисля да поработя първо за него ..
Ами защото ти е слаб трябва да правиш тяга :) , защо не чувам никой да казва че поради неразвити гърди не иска да прави лежанка?
19.10.07
18:23
казано от Alkorin на 19.10.07, 16:53:
Ами защото ти е слаб трябва да правиш тяга :) , защо не чувам никой да казва че поради неразвити гърди не иска да прави лежанка?
Не знаех .. мислех, че ще започне да ме боли от него. Но ще я включа :)