Малко помощ за първи стъпки в този спорт

06.11.07
22:28

Добър ден ,казвам се Атанас Пенков,преди два дни се регистрирах във вашия форум .Като цяло спортувам от доста време,но специялно със фитнес се занимавам от половин-един месец :) .Четох доста от форума и научих доста но препочитам да попитам за съвет хора със стаж,хора занимаващи се с това и постигащи успехи ,а не сам да си правя някакви изводи и заключения (предполагам до голяма част грешни) . Нещо повече за мен :спортувам от 2 години активно ,през летния сезон се занимава с плуване ,а през по студеното време тренирам бокс .От тези спортове има добри резултати,като цяло съм стегнат и без изли6ни мазнини ,но ре6их да трупна някой и друг килограм  мускулна маса за да се оформя по добре на вън6ен вид.На 18 години съм ,на бокса развивах най -вече сила и издръжлижост ,но обем,маса като цяло немога да кача.Реших да се захвана със фитнес ,избрах си програма с която тренирам 3 пъти седмично, като цяло изибрам какво да ям ,като ограничавам някои храни и средотучавам върху други .От два три дни на сам започнах да чета за добавките ,но ми е много неясна работата(не мога да избера  какво и кога да жзимам )за да постигна йелания ефект,а именно покачване на мускулна маса на определени места .Висок съм 180 см,тежа 81кг.Та въпроса ми към вас е ,каква тренировачна програма ще ме посъветвате да исползвам  и какви добавки ,по колко пъти на ден и метода им на приемане ,за да мога  за половин година тренировки ,да уформя тялото си ,като му овелича мерките и го направя релефно.И разбирасе вашия съвет ,да исползвам ли добавки или по естесвен път 6те се полу4и  .Казвам половин година ,не за6тотопосле няма да правя ни6то после ,просто като всеки начинае6т искам бързи резултати :) ще съм благодарен за експертното мнение и за добрите съвети ,като начинаещ знам 4е както ти тругне от наало така 6те ти журжи до краи :)

П.П Бих качил и снимки но не ми дава заради големината им :)

07.11.07
07:35

Здравей! Моят съвет е първо освен да си намериш добра програма за трениране, да си изготвиш и добър хранителен режим.
Добавки има смисъл да взимаш само ако ядеш достатъчно, иначе просто си хвърляш парите.
по-здрави

Привет! Дори с много добро желание да ти помогна, няма как да резюмирам всичко в една тема или още повече в един пост. Какво ще кажеш първо да си харесаш тренировъчна програма, да я коментираме и също така да дефинираме какъв хранителен режим е подходящ за теб. Може като за начало да споделиш как се храниш в момента.

Както каза Bo0mer, нека добавките не са на “дневен ред”, докато не изясним горните две.

07.11.07
09:30

Ами да започнем с тренировачната прграма ,тренирам трипъти в седмицата,понеделник-тренирам гърди,трицепс,бицепс,корем
щанаг лег-5 х 8/10   65/60кг
щанга пулулег-  =/=/=/=/
дъмбели лег- 5 х 8/10 - 15/10 кг
флайс- =/=/=/=
(това за гърди)
бицепсово  с щанга от стоеж
бицепсово с дъмбел от седеж
сгъване (нормално за бицепс)
(за бицепс е това )

‘френско’  с щанга
разгъване на скрипец
(за трицепс)
После следващататренирока е в Сряда- гръб,  трапец,рамо
дърпане на вертикален скрипец(не знам дали така се казва става дума за тожа дето дурпям пред гърди и зад гръб)
набирания
мъртва тяга
придърпване на хоризонтален скрипец
(за гръб)
За трапец исползвам само повдигане на щанга със трапец

аменна преса пред врат
раменно разтваряне встрани
повдигане на щанга пред гърди(хеликоптер)

И последна тренировка петък -тренирам крака,корем ,и нещо отпускащо за гърди и бицепс

Горе долу това ми е тренировъчния план
А  за храненето ,не спазвам кои знае какви дивти защото съм доста натоварен ,работа ,даскало-сутрин закусвам в 9 чеса(обикновенно  яйца-варени или пържени 2/3) после следващо ядене е към 12 4еса(нещо готвено 80%от слъчайте има месо вътре)после към 3/4 чеса (кисело млеко със нещо с хляб и месо ) ,после 7/8 чеса ве4еря нещо готвено ,и като за финал кум 11/12 ве4ерта кисело млекце и плодове .Горе долу гледам да спазвам правилото за честото ядене ,5,6 пъти на ден и да ям пове4е белръчини ,умерено въглехидрати и месце на мах :)

07.11.07
16:29

Основното е добро хранене по - често през деня, достатъчно сън и добре изградена тренировка.Ако искаш да трупаш килограми бързо ти трябва да правиш базовите упражнения с големи нарастващи килограми и да ядеш по калорично разбира се всяко ядене трябва да ти съдържа достатъчно протеин.Стреми се всяка тренировка да увеличаваш повторенията или тежестите, все пак имай предвид че както се казва - всяка сила е придобита с постоянство.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 07.11.07 16:30.

07.11.07
20:04

Аз те съветвам да прочетеш колкото се може повече литература, защото с 2-3 реда едва ли ще може да научиш много.

08.11.07
10:17

Несъмнено трябва и да попрочета нещо за да мога като правя нещо то да има ефект :) Та ето на какво се спрях след едноседмично лутане :) Тренировъчната програма http://www.bb-team.org/workout/1358като мисля само да увели4а сериите с по още една :) Хранителния режим си остажа съшия ми както до сега (5 яденета на ден като с тях си набявам вси4ко необходимо :) и за добавак си взимам Мега масс 3000 които пия само в дните за тренировка ,след тренировака (тук се затрудняжам с коли4еството)
Та въпросите са ми :
1.добра стратегия ли съм избрал
2.нали 6те има положителен ефект този гейнер ,като го пия само  всеки път след тренировка :) -демек трипъти в седмицата
3. ако е добре да го пия рипъти в седмицата след трнировка ,какво да е количеството:)

Мнението беше редактирано от Atanas Penkov на 08.11.07 10:19.

08.11.07
16:34

1 месец правиш от сичко по малко !!! не повече от 30 мин тренировка

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1