22.11.07
08:02
здравейте, значи въпроса може да ви се стори малко тъпичак, но аз пак да си питам. значи нов съм в тоя занаят и искам да питам как да разбера с каква тежест да правя дадено упражнение. едни ми казват не прави с големи тежести, др пък викат с по големи има по голям ефект, трети пак дранкат за 80% от моите вазножности ( което не зн как да го разбера )
например мъртвата тяга я пражя с 35 кг а клека с 15 и така на татак .
добре ли са тея тежести ?
173см 55кг 16г
мерси предварително
еми щом си в началото не си давай много зор ... 80 % може да ..... коет значи примерно ако праиш лег с 70 ... си изпълняаай упражнението както трябва с 40-50кг макс. 60 .. дет са вика прай сас средни кг .. да не ти е много леко (само с лоста) ама и да не са напъваш...
Първо трябва да усвоиш техниката на изпълнение на упражненията.Затова започни с не много големи тежести.След като се научиш правилно да ги изпълняваш можеш да увеличиш тежестта.
здравейте, значи въпроса може да ви се стори малко тъпичак, но аз пак да си питам. значи нов съм в тоя занаят и искам да питам как да разбера с каква тежест да правя дадено упражнение. едни ми казват не прави с големи тежести, др пък викат с по големи има по голям ефект, трети пак дранкат за 80% от моите вазножности ( което не зн как да го разбера )
173см 55кг 16г
мерси предварително
Въпроса “добре ли са тея тежести” в случая е неуместен. Щом си нов във залата е хубаво да свикнеш с упражненията, да си изградиш двигателната култура за този спорт и чак тогава да започнеш да мислиш за килограмите. Цитирам ако не се лъжа Владимир Недков “нека килограмите бъдат средство, а не цел”.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.11.07 15:32.
22.11.07
15:11
173см 55кг 16г
мерси предварително
Въпроса “добре ли са тея тежести” в случая е неуместевн. Щом си нов във залата е хубаво да свикнеш с упражненията, да си изградиш двигателната култура за този спорт и чак тогава да започнеш да мислиш за килограмите. Цитирам ако не се лъжа Владимир Недков “нека килограмите бъдат средство, а не цел”.
Лошото е че повечето новобранци,тези на неговите години 15 - 17 дигат възможно най - много кила , правят контузии дето сега не усещат... но най - смешното е,че след като вдигнат 2пъти 50 кила на лежанката или някакви кила за бицепс тичат на огледалото или се снимат хахаха Познавам 2 такива индивида,като се замисля,че мен даже ме мързи да си измеря ръката се чудя дали не е в мен проблема хахаха :)
Важното е да усвоиш коректна техника, базовите упражнения като тяга, клякане и вдигане от лег не са прости упражнения както може да ти се стори на пръв поглед те си имат много чалъми и начини да се подобри изпълнението им, проучвай ги и ги прилагай.
Важното е да усвоиш коректна техника, базовите упражнения като тяга, клякане и вдигане от лег не са прости упражнения както може да ти се стори на пръв поглед те си имат много чалъми и начини да се подобри изпълнението им, проучвай ги и ги прилагай.
Напълно прав.Дай си 1-2 месеца, в които се стреми да заучиш техниката, а не толкова да се стремиш към максимално натоварване.И след това вече подбирай килата не както ти казва някой, а както чувстваш натоварване.Не си е работа да сложиш +10 кила над възможностите ти и да се гърчиш на лежанката като глист или пък по-тежка тяга, при която ще си държиш гърба превит през цялото време, защото никога няма да порастеш.