03.12.07
21:25
Здравейте!!!
Ако може да ми кажете една тренировка за издръжливост. ;)
03.12.07
21:29
може ли само да попитам защо ти е тази издръжливост...в смисъл в реалния живот няма никъде да ти е нужна... сила и бързина примерно да, но издръжливост защо ти е?
04.12.07
13:43
казано от Тютчев на 03.12.07, 21:29:
може ли само да попитам защо ти е тази издръжливост...в смисъл в реалния живот няма никъде да ти е нужна... сила и бързина примерно да, но издръжливост защо ти е?
Ем аз се обърках имах предвид за някоя програма за сила а не за издръжливост. Ако може да ме посъветваш за някоя добра програма
04.12.07
14:19
Да речем...понеделник, сряда, петък... лег, тяга и клек(или упражнението на което искаш сила) и взимаш тежест с която не можеш да направиш 5 поворения правиш примерно 5 серии по колкото можеш и след това минаваш на следващото упражнение и като направиш с дадена тежест 5 повторения качваш още килата, и пак почваш да се мъчиш, а след като свършиш тренировката за сила можеш пак да си минеш на нормалнта програма, само че ще трнеираш с по-малко упражнения и по лекичко така..
04.12.07
14:46
ахам ок мерси много
04.12.07
17:10
Ей, изчакай и други мнения, не претендирам, че съм абсолютната истина :)
04.12.07
18:39
хах ок аз без това ще я почвам от др-та седмица сега да си довърша тая седмица с моята
За сила най-общо казано трябва да правиш малко повторения в повечко серии, ако си ме разбрал :)
05.12.07
05:37
казано от ASTOR на 04.12.07, 19:48:
За сила най-общо казано трябва да правиш малко повторения в повечко серии, ако си ме разбрал :)
3-4 повротения в 5-6 серии така ли?
05.12.07
06:02
Последно за сила ли, за издръжливост ли :) ? Тютчев как ти хрумна, че в живота няма да ти трябва издръжливост?
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 05.12.07 06:03.
05.12.07
07:35
Aми просто не мога да се сетя често срещана ситуация в която да му трябва издръжливост и да я приложи, за сила и бързина се сещам, но не и за издръжливост,
05.12.07
07:45
Всички чакаме на опашки, ако там не е нужна издръжливост (физическа и психическа), не знам къде. :)
05.12.07
10:43
Ето ти една. Приятелката ти си е навехнала глезена, в планината сте с колелета. Трябва да я носиш 4 км. до гарата.
казано от Владимир Недков на 05.12.07, 10:43:
Ето ти една. Приятелката ти си е навехнала глезена, в планината сте с колелета. Трябва да я носиш 4 км. до гарата.
Ще действа силово - силово обръщане и захвърляне по наклона. :P
Шегата настрана - за повишаване на силовите възможности, препоръчително е тренировките да са по-чести, с по-малки повторения на серия и съответно с повечко серии.
Можеш да опиташ някоя 5х5 програма - тренировки на цялото тяло, няколко пъти седмично, при които се залага на 5 серии х 5 повторения на движение. Естествено, набляга се на базови-многоставни упражнения.
Eто и друг вариант( готова програма) http://www.bb-team.org/workout/1280
*5х5 е просто примерна схема, която е доста разпространена. Акцента е и на мускулната маса и на силовото развитие.
С риск да стана досаден, ето линк към тема за подобна програма, която на мен ми допада до този момент.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/28854/
Не знам, как си с английския, но най-общо - препоръчителни повторения серии, според автора са:
4сх6п, 5х5, 8х3, като в последния вариант се акцентира главно в-ху силата. В оригиналната статия, има и програма чието предназначение е за силови атлети. Разгледай я, ама не ти я препоръчвам...надали си чак толкова ентусияст.