Крака

DI

28.12.07
12:39

В момента за крака правя хакен клекове , бедрено разгъване и упръжнение за таза , но незнам наименованието му . Та въпроса ми е тези упръжнения достатачни ли са ? Ако има значение да кажа , че целта не ми е мускулна маса !

А каква е? Релеф, сепарация?
Наблегни на бедреното разгъване и сгъване.

28.12.07
14:18

казано от DiaVolLo на 28.12.07, 12:39:

В момента за крака правя хакен клекове , бедрено разгъване и упръжнение за таза , но незнам наименованието му . Та въпроса ми е тези упръжнения достатачни ли са ? Ако има значение да кажа , че целта не ми е мускулна маса !

Мускулната маса в краката лимитира мускулната маса в горната половина на тялото, тялото поддържа баланс.
15% от мускулната маса в горната част на тялото идва от клякания.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 28.12.07 14:19.

28.12.07
14:59

Клякането е задължително упражнение, освен ако нямаш някаква травма. Може да пробваш предно клякане, щом ти трябват по-изолирани движения или клякане на смит-машина с крака напред, но нищо не може да се мери с класическото тежко клякане-идеално за маса, сила, издържливост.

FZ

29.12.07
16:59

Ама само крака ли правиш  :bug:

30.12.07
01:44

Без клек няма развитие на краката! Факт!

DI

30.12.07
15:37

казано от BIG PICHAGA на 29.12.07, 16:59:

Ама само крака ли правиш  :bug:

Каде съм написал , че права само крака ??? Говорех СПЕЦИАЛНО за краката !

MO

09.01.08
17:16

някой може ли да ми каже когато се кляка, до каква степен трябва да е то смисъл до долу ли или не? виждал съм различни начини затова се чудя :(

До долу ако можеш няма да е лошо. Аз лично не мога да клекна толкова.

FZ

09.01.08
18:51

казано от Георги Гайдов на 09.01.08, 18:27:

До долу ако можеш няма да е лошо. Аз лично не мога да клекна толкова.

Защо ?
нещо ти пречи ли да правиш пълен клек ? прекалено голяма тежест или неправилно изпълнение  ;-) ?
според мен пълния клек е най доброто упражнение за бедра  :coolsmile:

Като клекна губя стабилност и едвам ставам. Дори като съм без тежест. Трябва да го правя с по - голяма скорост за да се задържа както трябва.

10.01.08
09:19

А като стана дума за сепарация, моля кажете упражнения, с които се постига сепарация, защото имам маса в краката, но мускулите не се личат много добре.Знам, че е до диетата, но все пак искам да пробвам и упражнения.

10.01.08
10:13

за мен само клековете са достатъчни-с 5 серии се напомпвам до изтоштение

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1