02.12.07
19:53
казано от Владимир8507 на 23.11.07, 21:23:
Днес станах свидетел на нещо, което ме срази.
Лег, широк хват... всъщност, хват реално нямаше. Не само че палецът беше под лоста, а всички останали пръсти бяха разперени. Всъщност, лоста лежеше върху дланите на човека, без да бъде обхванат с нито един пръст. На това ако не му се вика риск... не че тежестта беше много голяма... 60кг - но пак е достатъчно да счупи някой зъб или ребро.
ахах абе 60 килограма твърд метален лост като нищо може и да те убие ако ти падне върху врата...
казано от RedWalker на 02.12.07, 11:41:
@Alkorin
Имаше една статия .. в бг-фитнес някакъв такъв сайт.В тази статия пишеше, че е грешка да се прави пълна амплитуда на раммени преси примерно и се извлича много по-голяма ползва, когато щангата се сваля примерно до нивото на ушите:избягва се излишното натоварване на ставите;не се дава почивка на мускула;
Винаги трябва да се изпълнява целия диапазон на движението в противен случай ти просто не развиваш сила в периметъра който не тренираш.
11.12.07
19:09
При клек да се гледа надолу или напред(принципно направо към тавана трябва да се гледа).
28.12.07
18:08
ЕИИИ ТЕЗИ КОЙТО МИ ГОВОРЯТ ЗА ‘’ЧИСТО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЛЕЖАНКА ‘’ ЩЕ ИМ КАЖА:
КОЙТО МОЖЕ СЛАГА , КОЙТО НЕ МОЖЕ ГЛЕДА !!!!
Петко К - пиши с нормален шрифт!
Мнението беше редактирано от Петко К на 28.12.07 20:25.
И точно заради акъл като твоя гледаме от грозотия нагоре по отношение на изпъление на упражненията... С удоволствие бих гледал, ама то поне да беше хубаво.
...а за скотовото, може би наистина не трябва да се пуска най-до долъ, но доста момчета гледам, че правят половин движение буквално.
Ако се търси максимално натоварване не се вдига и напълно до горе - в тази област мускула омеква, тъй че движението остава скъсено.
При клек да се гледа надолу или напред(принципно направо към тавана трябва да се гледа).
Би ли направил услугата за мен, да намериш 1-2 документиращи този начин на изпълнение материала - с поглед към тавана? :)
казано от bodystyle на 28.12.07, 18:08:
ЕИИИ ТЕЗИ КОЙТО МИ ГОВОРЯТ ЗА ‘’ЧИСТО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЛЕЖАНКА ‘’ ЩЕ ИМ КАЖА:
Какъв беше смисъла от това?Едно от основните правила при гърдите е - ако буташ 100кг с трицепс и рамо, то гърдите ти няма да пораснат.Следователно, никога не трябва да се пренебрегва техниката за сметка на килограмите.Това от гледна точка на културиста, но ако говорим за трибоец не с трицепс и рамо ще буташ ми и с корем, ако трябва - там или вдигаш или не.
казано от bodystyle на 28.12.07, 18:08:
Който може, слага и ги вдига чисто, а който не може - се мъчи и се прави на здрав :)
Мнението беше редактирано от Петко К на 28.12.07 20:34.
29.12.07
08:21
казано от heavy на 28.11.07, 15:56:
Най-често срещаната грешка е момчета с по два-три месеца стаж да правят по 3-4 упражнения за мускулна група на по 3-4 серии. Както и да се правят тези упражнения, те са просто прекалено много за начинаещи, които обаче обикновено не слушат като им го кажеш. Също ми изглезда безумно пич с 45 бедро и 35 ръка да ми прави предмишница, или задно рамо, или трапец. В началото на тренировките с тежести трябва да се правят само базовите клек, лек и тяга в 4-6 работни серии с по 8-12 повторения, с по едно базово упражнение за рамо, бицепс и трицепс в 4-6 серии, три пъти в седмицата.
ха ха по колко упражнения да правят ?? Например за гарба да правят само 2 упражнения вместо 3-4 ??? и за краката 2 упражнения ???с тия базови упражнения само сила мое да направиш !!
Мнението беше редактирано от ivo_the_monster на 29.12.07 08:23.
@ivo
По-добре си изтрии поста ;) С базови упражнения се правела само сила ли?Я помисли за какво навсякъде пише, ако се цели маса да се набляга на базови упражнения?За крака в началото 2 упражнения са напълно достатъчни - клекове и лег преса.Мойте крака още растът от две упражнения ..А за гръб, мисля че над 3 упражнения не са наложителни за средно напреднал човек, а за начинаещ две са напълно достатъчни.
казано от RedWalker на 29.12.07, 09:32:
@ivo
По-добре си изтрии поста ;) С базови упражнения се правела само сила ли?Я помисли за какво навсякъде пише, ако се цели маса да се набляга на базови упражнения?За крака в началото 2 упражнения са напълно достатъчни - клекове и лег преса.Мойте крака още растът от две упражнения ..А за гръб, мисля че над 3 упражнения не са наложителни за средно напреднал човек, а за начинаещ две са напълно достатъчни.
Още повече, че ако един начинаещ тренира, както се препоръчва...би било абсурдно да прави по 3 упражнения на мускулна група при тренировка на цялото тяло. :)
А за базовите и това, че само за сила...сигурно е грешка от бързане.
29.12.07
14:26
Аз по колко да правя като преди сам тренирал на успоредка и лост а сам начинаещ в фитнеса!!
Мнението беше редактирано от Wrestling_pro на 29.12.07 14:29.
29.12.07
14:30
Не сам казал че се прави само сила !!!! Тия трнировки за базови упражнения се правят само 1 месец ! !! след тва си се почва по нормална програма !! Тоя от поста дето коментирах бе казал ” начинаещи с по няколко месеца опит” тоест няколко мое да са 4-5-6 !! и кво 4-5-6 месеца трябва кръгови тренировки ли?
казано от ivo_the_monster на 29.12.07, 14:30:
Не сам казал че се прави само сила !!!!
->
[quote author=“ivo_the_monster”]с тия базови упражнения само сила мое да направиш !!
брях. о_О
29.12.07
14:40
казано от vatchev на 29.12.07, 14:36:
Не сам казал че се прави само сила !!!!
->
[quote author=“ivo_the_monster”]с тия базови упражнения само сила мое да направиш !!
брях. о_О
Еми попринцип имах впредвид че като праиш само базови нема да качиш !!
Не сам казал че се прави само сила !!!! Тия трнировки за базови упражнения се правят само 1 месец ! !! след тва си се почва по нормална програма !! Тоя от поста дето коментирах бе казал ” начинаещи с по няколко месеца опит” тоест няколко мое да са 4-5-6 !! и кво 4-5-6 месеца трябва кръгови тренировки ли?
Нормално трениране и трениране на цялото тяло /’кръгови тренировки’?
Също така, 4-5-6 месеца си е точно ‘начинаещ....та до година и не само. Всъщност, не е само въпрос на време.
Голям зор да тренираш мг веднъж седмично с 5 упражнения, при положение че не можеш да направиш едно набиране или да дръпнеш собственото си тегло на тяга, ама да да гребеш с дъмбела като умопобъркан. Няма особен смисъл в това. Не, че не би имало ефект, въпросът е ‘колко’.
Колкото до ‘за сила’ или ‘за маса’ - при добро ядене, ще порастнеш и с тренировка за сила, камо ли с тренировка на цялото тяло в един ден. :)
А 1 месец тренировки, не е нищо. Това са има няма ~ 10 тренировки. За толкова със сигурност, не си усвоил техниката за изпълнение на упражненията, за друго пък да не говорим.
@ivo
Ти за “кръгови тренировки” ли говориш или “базови упражнения” ?
Мнението беше редактирано от RedWalker на 29.12.07 15:32.
29.12.07
16:38
От крагови тренировки не разбирам таи като не сам минавал през тая част когато почах фитнес бях тренирал на успоредка и лост - правех 22 кофи и 10-12 набирания с хват на ширината на раменете!под крагова тренировка разбирам тренировка за цялото тяло в 1 ден с базови упражнения : тяга клек лег чук набирания кофи сгаване за бицепс лег с тесен хват и др !! тва са базови упражнения !!
29.12.07
19:19
Защо не разбирате кво казвам ??? Има растеж ама като си тренирал 4-5-6 месеца само с базови ще растеж друг пат !!
Чувал ли си Heavy Duty ?Базиран на тяга, клек, лег и другите основни упражнения и .. колкото и странно да ти звучи хора с по 5-10 години стаж растът по този начин при това натурално...спирам да пиша по темата няма смисъл.
казано от ivo_the_monster на 29.12.07, 19:19:
Защо не разбирате кво казвам ??? Има растеж ама като си тренирал 4-5-6 месеца само с базови ще растеж друг пат !!
При мен имаше ефект с години и все още има.
29.12.07
21:02
САМО и единствено с базови упражнения ли тренираш без никви изолиращи ??????
29.12.07
21:10
казано от RedWalker на 29.12.07, 19:44:
Чувал ли си Heavy Duty ?Базиран на тяга, клек, лег и другите основни упражнения и .. колкото и странно да ти звучи хора с по 5-10 години стаж растът по този начин при това натурално...спирам да пиша по темата няма смисъл.
Ектоморфен сам и четох че на ектоморфниет влияели добре базови упражнения !! А и аз тренирам борба и ми казаха че базовите упражнения ще подобрят и силата при борбата !!МОе ли да ми кажете в какво се састои Heavy Duty?
29.12.07
21:18
казано от Wrestling_pro на 29.12.07, 21:10:
казано от RedWalker на 29.12.07, 19:44:
Ектоморфен сам и четох че на ектоморфниет влияели добре базови упражнения !! А и аз тренирам борба и ми казаха че базовите упражнения ще подобрят и силата при борбата !!МОе ли да ми кажете в какво се састои Heavy Duty?
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/9884/
Тонове информация.
казано от ivo_the_monster на 29.12.07, 21:02:
САМО и единствено с базови упражнения ли тренираш без никви изолиращи ??????
Имаше и такива периоди, сега не.
Без изолиращи се качва маса без проблеми, но някои мускули (най - вече малките) може да изостанат.
казано от ivo_the_monster на 29.12.07, 19:19:
Аз тренирам почти само с базови, има мускули които не могат да се натоварят с базови и за тях се включват изолиращи - прасец, бицепс, предмишница. Но когато за дадени мускулни групи има базови упражнения изобщо не трябва да си губиш времето с изолиращи за тях.
казано от ®ion на 30.12.07, 11:39:
Айде да се върнем на темата все пак ;)
Тя се изчерпи вече.
ТЯГА - това е адски опасно упражнение ако се прави от някой който си няма хал хабер какво прави.на мен тягата не ми я обясниха като хората пък и мисля че за момента не ми трябва да я правя.Мечка екстензий и чукове вършат прекрасна работа.Мен човек с над 23-4 години стаж в залата [не само фитнес а и много бойни изкуства] ме е съветвал да не правя тяга поне докато не стана на 20 и няколко години . Чуковете и те са опасни ако не се заеме правилната поза.За раменната преса кадето дъмбелите се пускат само до равнището на ушите не съм съгласен че е грешно , защото поддържаш постоянно напрежение в мускула по този начин и може с по малки тежести да се постигне мн добър ефект.
“Ако те е страх от мечки, не ходи в гората”.Тягата, гребането, пресите са едни от най-стабилните упражнения и от тях може да се извлече много голяма полза.За пресите.. защо като правиш частично движение мислиш, че ще вдигаш по-малко?Напротив колкото по-малка част от движението правиш, толкова по-голяма тежест можеш да използваш.
02.01.08
16:06
казано от RedWalker на 02.01.08, 14:40:
“Напротив колкото по-малка част от движението правиш, толкова по-голяма тежест можеш да използваш.
няма връзка, не е така откъдето и да го размишлявам
Ми прави 5 см спускане на лежанката, или клек на една четвърт, после спусни до долу и сравни тежестите, които ползваш. Напълно нормално е като движиш щангата по по - малка амплитуда да използваш по - големи тежести.
Мнението беше редактирано от Петко К на 02.01.08 16:57.
02.01.08
17:12
такааа значи , някой все още правят сметки на килограмите!? това е защото не намират друг начин да подходят към мускулния и силов растеж и развитие , ако някой иска консултация ще му кажа как се вдигат 20 кг сила на лежанка и увели4аване на повторенията без никакви стимуланти и дори аминокиселини ,само с едно витамин C . питайте все пак това е спорт за джентълмени .
02.01.08
17:16
казано от Петко К на 02.01.08, 16:55:
Ми прави 5 см спускане на лежанката, или клек на една четвърт, после спусни до долу и сравни тежестите, които ползваш. Напълно нормално е като движиш щангата по по - малка амплитуда да използваш по - големи тежести.
казах го който може слага който не може гледа , ако трябва 240 кг ще ги отка4а от куките само но съм ги отка4ил ,здрави стави и сухожилия ИМА ТАКОВА УПРАЖНЕНИЕ , върти се около активните спортисти ,ще научиш нещо . със здраве
@bodystyle
Кажи да вижим де?И аз мога да ти кажа как се слагат 20кг на лежанката.. тренираш 8-10 месеца правилно, храниш се правилно, имаш добър ген .. и се качват.
Който е внимавал по физика знае, че силата не се мери в килограми, а който разбира - знае, че лежанката не е най-читавия критерий за сила на тялото :)
Мнението беше редактирано от G33K на 02.01.08 18:42.
02.01.08
18:41
казано от RedWalker на 02.01.08, 17:43:
@bodystyle
Кажи да вижим де?И аз мога да ти кажа как се слагат 20кг на лежанката.. тренираш 8-10 месеца правилно, храниш се правилно, имаш добър ген .. и се качват.
8-10 месеца ако тренираш за маса ама ако тренираш сила доста по малко :P
казано от ivo_the_monster на 02.01.08, 18:41:
@bodystyle
8-10 месеца ако тренираш за маса ама ако тренираш сила доста по малко :P
ама и това е до един момент ..... то ако ставаше на всеки 8-10месеца да се качват по 20кг, трибойците щяха да бутат по 5-6-700кг на лежанка
02.01.08
20:10
Говорим за нормални хора които се занимават удовлствие а не хора които от това живеят!!
02.01.08
22:25
казано от FRANKO1 на 02.01.08, 19:01:
казано от ivo_the_monster на 02.01.08, 18:41:
@bodystyle
8-10 месеца ако тренираш за маса ама ако тренираш сила доста по малко :Pама и това е до един момент ..... то ако ставаше на всеки 8-10месеца да се качват по 20кг, трибойците щяха да бутат по 5-6-700кг на лежанка
Като някъв във vbox7 вижте го само кво е написал :lol: :lol: :lol: :lol: http://zazz.bg/play:3e7b77ae 900kg :lol:
Мнението беше редактирано от Mothefucker на 02.01.08 22:25.