кростренажор всеки ден - какво да ям

10.01.08
21:05

Здравейте. Аз съм на 27 г. висока съм 156 см. и тежа 48-49 кг. За да запазя, или евентуално да намаля теглото си, си взех кростренажор. Ползвам го по 30 мин. на ден почти всеки ден /20 мин на най-висока степен и 10 мин на най-ниската/. Пия Fat burner сутрин, вечер и преди тренировка Х 2 и L-carnitine преди тренировка Х 2. Закусвам 5 суп. лъжици мюсли с плодово кис. мляко. Пия мляко с нес със захар /мога да го пия и без захар/.
Моля някой да ми каже какво мога и какво не трябва да ям, тъй като нещо не мога да си определя храните /примерно мога ли да ям сандвич на скара от пълнозърнест хляб със сирене и яйце/. Интересувам се дали при такива тренировки не мога да си позволявам да хапвам някои забранени неща и ако мога то колко пъти седмично? Най-много ме интересува шоколада.
Предварително благодаря на всички за отговорите

vembi, струва ми се за най-разумно, ако отделиш малко средства за консултация със специалист. Дадените пари ще ти спестят много други, които иначе ще дадеш в опита си да намериш правилния начин на хранене. Ако споделяш мнението ми, пиши на Владо от екипа ни, той знае как да те насочи.

12.01.08
13:29

благодаря ти много. аз бях при такъв специалист и той ми направи стази диета
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/30099/

но тъй като не мога да спазвям стриктен режим, бих искала просто да знам какво мога да ям и какво не

12.01.08
13:53

Мойте извинения, но е бил голям специалист да те подложи на това...
Разбирам те много добре какво искаш да направиш, но ще ти задам един въпрос. Харесваш ли се как изглеждаш в момента?

12.01.08
13:59

да в момента се харесвам много даже - просто искам да се стегна и евентуално да сваля 2-3 кг. не повече. не съм се мерила скоро, но се чувствам кай добре около 47 кг. но пък знам, че когато тренираш повишаваш мускулната маса и съответно килограмите, така че ми е все тая колко ще тежа, важното е да се стегна

п.п. диетолога е Ипо, работи във фитнес-център Младост при Финдо

12.01.08
14:43

Няма значение кой е, сама видя коментарите относно диетата.
Та както вече казах, разбирам какво искаш да направиш. Сега е ред да ни споделиш какви са ти храниетлните навици. При положение, че тренираш и имаш ясно изградена представа какво ядеш + че се харесваш не е нужно да променяш нищо. Уредът, който си избрала е изключително комбиниран и натоварва цялото тяло, което непременно ще ти помогне да се стегнеш. Ако мислиш, че имаш нужда в определени части на тялото във всяка зала има така наречените “женски” уреди, които също може да са ти от полза. Старай се да комбинираш белтъци, въглехидрати и мазнини в храненията си, за да не се лишаваш от нищо. Друго златно правило е да не прекаляваш с каквото и да е било. Дори излишък от протеин може да се складира в тялото като мазнина...

12.01.08
16:08

много ти благодаря за отговорите - наистина много ми помагаш
Ето режима ми на хранене за сега - Закусвам 5 суп. лъжици мюсли с плодово кис. мляко. Пия мляко с нес вече без захар.Обяд -  гледам да наблягам на месо /свинско, но гледам да е бон филе и пилешко / пресни зеленчуци, задушени зеленчуци /готвя си ги с доматен сос - без олио и запръжки/, Следобед - грейпфрут, Вечеря - 1-2 кофички кисело мляко 3.6 % /едната в 19ч., другата към 21 ч. зящото не мога да издържам вечер без да ям/
Проблема е, че много обичам тестени храни /спагети, пици, бял хляб, баница/ и сладко /най-вече шоколад/ - последните 4 месеца се хранех предимно с шоколад - нищо друго не ми се ядеше. Свикнах да изяждам вечер 1 голям и 1 малък пред РС-то, и за това искам да премина на някакво здравословно хранене.
Освен, че въртя тренажора започнах да ходя 2 пъти в седмиично и на народни танци, което си е доста натоварващо.
Е? Ще съм благодарна на всяко мнение.

13.01.08
08:44

Така.. Трябва да направиш няколко промени. Смени мюслито с овесени ядки, ако са ти гадни овесените, не е проблем да останеш така. Купи си някакъв подсладител за кафето, ако не ти харесва без да е сладко. Обядът е добър. Следобед, пак е ок. Има обаче проблем с вечерята. Не мога да определя млякото 3.6% като добър избор, още повече, че няма как да те наяде. Направи вечерята подобна на обяда, месо + зеленчуци. Ако е по-рано, да речем към 19:30, нямаш проблем да изядеш едно кисело мляко към 21:00 и то да е 2%.
Тестените изделия са любими на повечето хора, но не са особено здравословни, защото много бързо повишават кръвната захар, а с това и хиперпроизводството на инсулин, което пък води до натрупване на мазнини. Шоколадът е по същия начин. Това не означава, че трябва да забравиш за тях. Нека присъстват в менюто ти, но по-рядко и на по-малки количества. Човек задоволява сетивата си с много малко, след това се яде от лакомия ;)

13.01.08
10:08

много ти благодаря за всичко. мюслито го обичам много и за това ще си остана на него. за вечерята ще започна да я правя както казваш ти - даже ще махна кис. мляко изобщо. може да го приемам следобд по някое време.
само един въпрос имам още и спирам да те тормозя - мога ли да ям пълнозърнест хляб /примерно на сандвич със сирене, или със сирене и яйце/ някаква пилешка супа, ориз, катофи /сготвени по отделно със зеленчуци и малко вегета - без мазнини и запръжки. да са като манджа/ и по кое време мога да ги ям?

13.01.08
11:54

Абе всичко може да ядеш, не мисли за яденето, като нещо, което ще те отрови... Стига да не прекаляваш. Ориз или картофи на обяд с месото - без хляб. Тук имай предвид, че е хубаво порциите да са по-малки от тези на зеленчуците. Да речеме колкото една пълна шепа.
Като ядеш зеленчуци, може да добавяш една-две филийки Бонус Класик.

ИВ

13.01.08
18:58

Шоколад ти е позволено, но нека да е черен 70-85 % какао в него.

13.01.08
19:11

благодаря ви много за съветите - наистина много ми помогнахте.
а и в крайна сметка искам само да изчистя мазнините - то няма на къде да отслабвам повече. днес се мерих - 47 кг. няма да ставам анорексичка я

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1