10.01.08
21:05
Здравейте. Аз съм на 27 г. висока съм 156 см. и тежа 48-49 кг. За да запазя, или евентуално да намаля теглото си, си взех кростренажор. Ползвам го по 30 мин. на ден почти всеки ден /20 мин на най-висока степен и 10 мин на най-ниската/. Пия Fat burner сутрин, вечер и преди тренировка Х 2 и L-carnitine преди тренировка Х 2. Закусвам 5 суп. лъжици мюсли с плодово кис. мляко. Пия мляко с нес със захар /мога да го пия и без захар/.
Моля някой да ми каже какво мога и какво не трябва да ям, тъй като нещо не мога да си определя храните /примерно мога ли да ям сандвич на скара от пълнозърнест хляб със сирене и яйце/. Интересувам се дали при такива тренировки не мога да си позволявам да хапвам някои забранени неща и ако мога то колко пъти седмично? Най-много ме интересува шоколада.
Предварително благодаря на всички за отговорите
12.01.08
09:22
vembi, струва ми се за най-разумно, ако отделиш малко средства за консултация със специалист. Дадените пари ще ти спестят много други, които иначе ще дадеш в опита си да намериш правилния начин на хранене. Ако споделяш мнението ми, пиши на Владо от екипа ни, той знае как да те насочи.
благодаря ти много. аз бях при такъв специалист и той ми направи стази диета
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/30099/
но тъй като не мога да спазвям стриктен режим, бих искала просто да знам какво мога да ям и какво не
Мойте извинения, но е бил голям специалист да те подложи на това...
Разбирам те много добре какво искаш да направиш, но ще ти задам един въпрос. Харесваш ли се как изглеждаш в момента?
да в момента се харесвам много даже - просто искам да се стегна и евентуално да сваля 2-3 кг. не повече. не съм се мерила скоро, но се чувствам кай добре около 47 кг. но пък знам, че когато тренираш повишаваш мускулната маса и съответно килограмите, така че ми е все тая колко ще тежа, важното е да се стегна
п.п. диетолога е Ипо, работи във фитнес-център Младост при Финдо
Няма значение кой е, сама видя коментарите относно диетата.
Та както вече казах, разбирам какво искаш да направиш. Сега е ред да ни споделиш какви са ти храниетлните навици. При положение, че тренираш и имаш ясно изградена представа какво ядеш + че се харесваш не е нужно да променяш нищо. Уредът, който си избрала е изключително комбиниран и натоварва цялото тяло, което непременно ще ти помогне да се стегнеш. Ако мислиш, че имаш нужда в определени части на тялото във всяка зала има така наречените “женски” уреди, които също може да са ти от полза. Старай се да комбинираш белтъци, въглехидрати и мазнини в храненията си, за да не се лишаваш от нищо. Друго златно правило е да не прекаляваш с каквото и да е било. Дори излишък от протеин може да се складира в тялото като мазнина...
много ти благодаря за отговорите - наистина много ми помагаш
Ето режима ми на хранене за сега - Закусвам 5 суп. лъжици мюсли с плодово кис. мляко. Пия мляко с нес вече без захар.Обяд - гледам да наблягам на месо /свинско, но гледам да е бон филе и пилешко / пресни зеленчуци, задушени зеленчуци /готвя си ги с доматен сос - без олио и запръжки/, Следобед - грейпфрут, Вечеря - 1-2 кофички кисело мляко 3.6 % /едната в 19ч., другата към 21 ч. зящото не мога да издържам вечер без да ям/
Проблема е, че много обичам тестени храни /спагети, пици, бял хляб, баница/ и сладко /най-вече шоколад/ - последните 4 месеца се хранех предимно с шоколад - нищо друго не ми се ядеше. Свикнах да изяждам вечер 1 голям и 1 малък пред РС-то, и за това искам да премина на някакво здравословно хранене.
Освен, че въртя тренажора започнах да ходя 2 пъти в седмиично и на народни танци, което си е доста натоварващо.
Е? Ще съм благодарна на всяко мнение.
Така.. Трябва да направиш няколко промени. Смени мюслито с овесени ядки, ако са ти гадни овесените, не е проблем да останеш така. Купи си някакъв подсладител за кафето, ако не ти харесва без да е сладко. Обядът е добър. Следобед, пак е ок. Има обаче проблем с вечерята. Не мога да определя млякото 3.6% като добър избор, още повече, че няма как да те наяде. Направи вечерята подобна на обяда, месо + зеленчуци. Ако е по-рано, да речем към 19:30, нямаш проблем да изядеш едно кисело мляко към 21:00 и то да е 2%.
Тестените изделия са любими на повечето хора, но не са особено здравословни, защото много бързо повишават кръвната захар, а с това и хиперпроизводството на инсулин, което пък води до натрупване на мазнини. Шоколадът е по същия начин. Това не означава, че трябва да забравиш за тях. Нека присъстват в менюто ти, но по-рядко и на по-малки количества. Човек задоволява сетивата си с много малко, след това се яде от лакомия ;)
много ти благодаря за всичко. мюслито го обичам много и за това ще си остана на него. за вечерята ще започна да я правя както казваш ти - даже ще махна кис. мляко изобщо. може да го приемам следобд по някое време.
само един въпрос имам още и спирам да те тормозя - мога ли да ям пълнозърнест хляб /примерно на сандвич със сирене, или със сирене и яйце/ някаква пилешка супа, ориз, катофи /сготвени по отделно със зеленчуци и малко вегета - без мазнини и запръжки. да са като манджа/ и по кое време мога да ги ям?
Абе всичко може да ядеш, не мисли за яденето, като нещо, което ще те отрови... Стига да не прекаляваш. Ориз или картофи на обяд с месото - без хляб. Тук имай предвид, че е хубаво порциите да са по-малки от тези на зеленчуците. Да речеме колкото една пълна шепа.
Като ядеш зеленчуци, може да добавяш една-две филийки Бонус Класик.
13.01.08
18:58
Шоколад ти е позволено, но нека да е черен 70-85 % какао в него.