КОРЕМ 1 Въпросче

Прескочи до:
JI

19.12.04
19:48

Как да го прибера . В смисал като правя коремни преси се стяга но не се прибира а незнам как да го прибера ....

BA

19.12.04
20:15

еми братленце :) като правиш коремни за един период мускулите ти се стягат и “издуват” и за това мислиш че не се прибира :) разбира се от една тренировка не може да се прибере но след всяка тренировка за корем така ще става и сутринта след като са се отпуснали мускулите ще видиш че лека полека коремчето почва да се прибира :) не се притесняваи :)

SH

20.12.04
00:15

и на мен под плочките ми е отпуснат (издут)

за какав период от време ще мога да го прибера?

и я кажете една програма за корем

и до отказ ли да права коремните

помогнете

мерси предварително

MI

20.12.04
00:25

Абе пичове вие мазнини ли имате или разширение на стомаха(получено наи-често от биричката)?ако имате разтежение на стомаха мисля че почти е невъзможно да се оправи!Или ако може ще отнеме години и то ядене по често но по малко!кажете какъв е вашия случаи!

SH

20.12.04
00:50

ами аз имам  разширение на стомаха
ама не е от бира а от тъпчене :(
дали има някакав шанс да се оправи
нямам никакви мазнини по корема
просто под плочките е издут :(

20.12.04
01:31

Правете пресите в по дълъг период от време без да питате колко,правете си ги и резултатите ще дойдат (едно е сигурно че ако не ги правите ще изглеждате по зле) по принцип не може да не ви се стегнат.

20.12.04
10:45

Това е един много интересен проблем. (може би, защото е и мой :D ) Тук целта е, просто да “накараме” стомахчето да се свие. Коремните преси сами по себе си няма да свършат цялата работа. ( за съжаление). Налага се умела “игра” с диетата. Набързо ще нахвърлям някои “трикчета”, чието използване би било подходящо за целта: коремните преси са добро решение, но изпълнени след някакъв вариант на кардиотренировка + хранене, поне час след въпросното занимание; добре е дневния порцион да се “разбие” на колкото се може повече на брой хранения; успех би донесла практиката да не се яде след 18:00 часа (но тук много внимателно, за да не предизвикате дефицит в организма и да “пострада” мускулната маса); добър ефект имат така наречените “вакуумки” (всмукване на корема навътре), изпълнявани през целия ден, при възможност (но тук трябва да се разучи техниката и да не се правят след хранене или при липса на тоалетна :D ).
Описаните практики са доста ефективни (поне при мен), правени по отделно или заедно. Аз лично смятам, че основният момент при поставения проблем е успешното балансиране на хранителния режим. Поздрави!

JI

20.12.04
12:29

ами мерси за саветите моя  е разширен съсщо ... не е мазнини което е кофти ... ама да питам каква точно означажа техника на всмукване .
Благодаря предварително
и какво означава да правя пресите в по дълъг пероиод от време - тоест (дни ) или по дълго да ги правя в самата зала  не разбрах :)
ПоЗдРаВи!!!

20.12.04
12:51

Виж някой учебник по йога, ако няма наличен......навеждаш се леко напред, поставяш ръце на коленете и всмукваш корема навътре колкото можеш след издишване. Задържаш за няколко секунди и отпускаш. И така няколко пъти.
Преси в по-дълъг период аз го разбирам така: избираш си 10 упражнения (промерно) за коремнопоясната област. Започваш да ги редуваш без почивка (по 10-15 повторения). Продължаваш така 5-10- 15 мин. без да спираш. Има ефект!  Успех!

20.12.04
18:26

Мартине разкажи за Вакумките какво постигна с тях (някви мерки при почване и сега като ги правиш ако можеш да дадеш)

20.12.04
18:39

Ами за съжаление не мога да кажа с точност. В момента не ги правя, защото стомах ми е винаги пълен :D . Обаче твоят въпрос ме навежда на идеята да започна и да проверя ефекта. Защото съм ги използвал в период на сваляне, заедно с кардио и преси. Не съм имал период, в който да правя само вакуумки, така че ефективността (само на тях) не знам каква е точно. Реших - от Януари започвам експеримент “вакуумка”. Измислих и как да го проведа точно. Мерси за идеята.

21.12.04
01:02

И аз по това време съм планувал малко сваляне ако имаш резултат тогава го съобщи в форума да го попием (опита)

BA

21.12.04
01:22

абе братлета и моето коремче долната част е отпусната , а не е с мазнини да кажеш :( просто е така вечерта ми е издута и сутринта като се погледна е по-малко . А и между другото сам свикнал да си прибирам коремчето и така мога цел ден да стоя ( превърнало се е като навик на организма ) и си ме кефи :) ама като се отпусна или незнам как точно не отпусна еми надуя корема ми почва да ме плаши :))) ахах я кажете що е така и дали е добре > Поздрави !!! :)

21.12.04
02:44

[quote author=“basketball”]абе братлета и моето коремче долната част е отпусната , а не е с мазнини да кажеш :( просто е така вечерта ми е издута и сутринта като се погледна е по-малко . А и между другото сам свикнал да си прибирам коремчето и така мога цел ден да стоя ( превърнало се е като навик на организма ) и си ме кефи :) ама като се отпусна или незнам как точно не отпусна еми надуя корема ми почва да ме плаши :))) ахах я кажете що е така и дали е добре > Поздрави !!! :)

Ами прави повдигане на краката от лег или от вис или и двете

DM

21.12.04
04:02

Я по добре не прави повдигане от leg и от вис, това почти не е за долен стомах, а си е чист тренинг за илиопсоас
отдавна вече не се тренира така за долен стомах
прави легнал, вдигане на таза към тавана, или като толкова много ви се прави от вис, не вдигай краката изпънати, ами се навивай докато коленете ти  опрат в гърдите и после се развивай
Стан

21.12.04
10:30

Здравейте! Да понапиша нещичко отзад напред.

Напълно подкрепям мнението на Madman, аз също правя така.

Поста за вакумките го сътворих буквално за секунди, затова ще напиша нещо по въпроса. Резултат единствено от вакуумки не мога да споделя, защото не съм имал период, в който да ги правя единствено тях. Правил съм ги в комбинация с други техники и методи. Почувствах, че имат добър ефект. Започнах да ги практикувам след като прочетох, че са били модерни сред билдърите от времето на Лари Скот, та чак до времето на Арнолд. След това са отхвърлени. Ако сте забелязали на снимките, културистите от онези години са имали доста малки талии (за разлика от сегашните шампиони). Та това е в общи линии. Но Диджорджо ме наведе на следната идея: В момента качвам и талията ми расте като за световно. Понеже си има определена зависимост между качените кг. и повишаването на обема на талията (при мен това), реших през Януари да продължа да си качвам със същите темпове, но включа вакумки в режима си. Така може да ни/ми стане ясно, доколко всъщност помага тази техника за запазване или понижаване на обиколката на талията. Отново благодаря за идеята :D
Поздрави!

21.12.04
10:55

dj madman, може ли да те помоля да намериш някакви снимки - за това, как точно се изпълнява това упражнение с повдигането на таза, че отдавна си ми пуснал мухата, но всеки път се чудя дали съм разбрал правилно и дали правя същото упражнение, а не друго =)
по начина, по които сум го разбрал, когато го правя, имам чудвството, че е упражнение за глутеусите =)

а за обратен крънч какво ви е мнението?
аз правя двоен крънч, после обратен, после обикновен крънч - това ми е тренировката

21.12.04
11:10

Здрасти , Лео! Аз упражнението, така , както го описва Мадман, го разбирам като обратен крънч. Може да се прави и от вис, ама е по-трудно. За твоята тренировка, смятам, нормална е , т.е. добра.
Поздрави!

DM

21.12.04
13:44

Здрасти
ами лягаш по гръб, вдигаш краката нагоре сгъваш много леко колената таза и краката да станат под прав ъгъл  и започваш да вдигаш таза към тавана като краката, си стоят вирнати, абе най добре си представи овчарския скок в последната му фаза преди летвата, това е правилното изпълнение хахах, да црунчес reverse се казват

21.12.04
13:48

Нали?!  Това си е reverse crunch.

21.12.04
19:39

[quote author=“DJ MADMAN”]Здрасти
ами лягаш по гръб, вдигаш краката нагоре сгъваш много леко колената таза и краката да станат под прав ъгъл  и започваш да вдигаш таза към тавана като краката, си стоят вирнати, абе най добре си представи овчарския скок в последната му фаза преди летвата, това е правилното изпълнение хахах, да црунчес reverse се казват

Това не го знаех ще трябва да се пробва като правя цикъл за редуциране на мазнините,интересно е

BA

21.12.04
20:45

ама хора как си дигаш таза нагоре  :?:  помагаш ли си с ръце или без :))) щот нещу не цепа
абе и я кажете хубаво ли е да права след всека тренировка 2х150 коремни или са множко щот смятам дори да ги качвам щот вече не се натоварвам толко много кажете ??? :)

22.12.04
01:13

Слагай утежнение пич няква тежест на гърдите иначе как не ти става лошо незнам

22.12.04
11:12

По-добре прави 2х20-50 крънчове с тежест или на скрипеца.

22.12.04
11:32

като ги гледам в моята зала с тези крънчове на скрипеца не знам какво правят - те си сгъват тялото в кръста с изправен гръбнак... това не може да е крънч =/ до сега не съм видял никой да прави крънч на скрипеца с изививане в гръбнака (както трябва да е според мен...)

DM

22.12.04
11:47

Това са може би над 95% от хората когато правят това
просто са го дочули отнякъде ама не знаят как се изпълнява правилно и каква е задачата на коремните мускули
а тя е да сгъва гърдите към срамната кост
не да сгъват в тазовата става, там е илиопсоас

BA

22.12.04
14:10

блягодаря братлета :) ми тези крънчове неква снимка или нещо такова мое ли да дадете :

22.12.04
14:17

Влез в bodybuilding.com , намери упражненията, разгледай каквото ти трябва, прояви малко инициатива.... :wink:

22.12.04
18:53

Ефективни ли са тия крънчове и аз съм ги правил (за кратко) но искам някой дето ги е правил в дълъг период от време и е постигнал нещо именно с тях

JI

22.12.04
20:21

http://bodybuilding.com/fun/exercises.php?Real=%3C%3D+7&start=40&Name=&MainMuscle=Abdominals&Equip=&Isolation=&order=Name
Вижте това и плс разяснете малко . Преведох си го но неразбрах как гртъдния кош да го издувам
ПоЗдРаВи!!!

DM

22.12.04
22:54

Остави го това с корема и тоя сит up дето е в началото
гледай къде има нещо за crunches

JI

23.12.04
00:14

Абе крънчовете ги прая ама - това маи има ефект и искам да го приложа и да видя щото се плаша от кОРЕМА СИ ПЛАША СЕ :( салб сам ама ако го отпусна става оГРОМЕН щото имам разширен стомах а пък кат го стегна е наред прибира се и сичко е 6

23.12.04
00:57

Не се плаши с редовни и правилни тренировки всичко ще си дойде на мястото само тренирай за това

23.12.04
10:09

Здравете! Живко, не разбрах, кое точно не ти е станало ясно. Уточни , моля те.

JI

23.12.04
11:41

Ами самия гръден кош как така го разширявам без въздох . Мисля че го правя правилно , но все пак ... да питам  :)

23.12.04
11:55

За кое упражнение става въпрос?
ПС - Не съм изчел всичко написано от линковете.

23.12.04
12:06

djgorgio,крънча е много по-ефективен от обикновената коремна преса.Лично аз ги правя от 2г и съм страшно доволен.Преди правех преси обикновени с 15кг.диск 4х50.Освен болки в кръста кой знае какво не постигнах.Започнах с крънчовете и си е супер.Работата е там че мускула ти е под постоянно напрежение.не трябва само да се сгъва врата,защото болят прешлените и е хубаво раменете да не опират в земята.Това за мене е супер,като се има впредвид че правя преси поне 5-6 пъти в седмицата

23.12.04
19:34

Опиши правилното изпълнение може и със снимки и да обясняваш щото чух че много не го правили добре Мерси

JI

23.12.04
20:03

Значи изкарвам всичкия въздох от дробовете както е казано и после разширявам гръдния кош така че да ми хлътне навътре корема .
ПоЗдРаВи!!!

24.12.04
00:33

По подробно трябва

JI

24.12.04
01:36

Ами ако може аи плс напиш как трябва щото ми е трудно да го обясня :)
ПоЗдРаВи!!!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1