24.01.08
20:19
Кое според вас е най-подходящо да се хапва преди тренировка.Нещо което да осигури добър прилив на аминокиселини по време на самата тренировка(пропускам казеиновия протеин който определено е наи-добрия избор).Мислех си за няколко варианта:
-Мляко-1 литър има нужното количество белтък,усвоява се бавно,но ме притесняват лактозата и по-специално мазнините.Дали биха имали негативен ефект върху тренировката?
-Изварата-усвоява си се бавно определено,не бих казал,че има нещо което да ме притеснява
-Пилешко месо-според мен най-добрия вариант,все пак мръвката си е мръвка
-Яйца-всеки знае,че яйцето с и и уникално,но мазнините в жълтъка пак ме притесняват
ВИе какво ядете(яко ядете нещо специално преди тренировка)?Кое от горните бихте избрали и защо? :)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 27.01.08 07:19.
Е нямате ли си в Германия лактоз фрии и обезмаслена вода .... опа .... мляко ?
Овесени ядки с 1 сървинг протеин примерно е чудна комбинация.
25.01.08
12:28
Една шепа аминокиселини! Това е за преди тренировка.
25.01.08
13:50
Протеинов шейк
25.01.08
16:28
Ми кафяв ориз с месце час преди трен добре идва.
Мнението беше редактирано от Ален Божинов на 25.01.08 16:29.
Изварата, като хапнеш повече от нея си набавяш доста казеин който е богат на глутамин който е особено необходим по време на тренировка тъй като нивата му тогава опасно спадат, повече казеин - минимален шанс за кортизола да излезе извън контрол - оттам по - добро възстановяване.
25.01.08
17:39
Варен ориз + 3 белтъка е най - доброто за мен. Това час и половина преди тренировка.
4-5 супени лъжици овес със 1 доза суроватка в прясно мляко или кисело 1 час преди тренировка. И кафевия ориз с месото. Идеята е да е въглехидрат с нисък ГИ, който да освобождава енергия по-дълго време.
казано от Стоянчо на 25.01.08, 17:41:
Идеята е да е въглехидрат с нисък ГИ, който да освобождава енергия по-дълго време.
Да, но също така и протеин.
И пак като цяло зависи и от режима - трупане, сваляне или поддържане.
25.01.08
23:47
Орехи + Мед
казано от One Sick Bastard. на 25.01.08, 23:47:
Орехи + Мед
брато, тука хората питат преди тренировка, а не преди секс :cheese:
26.01.08
09:30
1 въпрос немската извара като нашата ли е или нашта е по-гадна
казано от Mothefucker на 26.01.08, 09:30:
1 въпрос немската извара като нашата ли е или нашта е по-гадна
Немското не е точно извара а е по-скоро като цедено мляко,но е мега по-добро от нещата в БГ.Половин кило струва 1,7лв на 100гр има 12гр белтък, 6.1гр въглехидрати и 0.1 мазнини(има и по-мазни).И е просто невероятно добро откъм съдържание/цена че даже и на вскус е доста хараби!
26.01.08
09:44
България sux… аз от магазина взимам извара за 2,50 половин кило... олиото ни е най-скъпо в цяла европа :lol: направо сме ебати посмешището!
26.01.08
17:37
казано от vatchev на 24.01.08, 20:19:
Кое според вас е най-подходящо да се хапва преди тренировка.Нещо което да осигури добър прилив на аминокиселини по време на самата тренировка(пропускам казеиновия протеин който определено е наи-добрия избор).Мислех си за няколко варианта:
-Мляко-1 литър има нужното количество белтък,усвоява се бавно,но ме притесняват лактозата и по-специално мазнините.Дали биха имали негативен ефект върху тренировката?
-Изварата-усвоява си се бавно определено,не бих казал,че има нещо което да ме притеснява
-Яйца-всеки знае,че яйцето с и и уникално,но мазнините в жълтъка пак ме притесняватВИе какво ядете(яко ядете нещо специално преди тренировка)?Кое от горните бихте избрали и защо? :)
Кво лошо има в мазнините??Нали без мазнини нема тестостерон
ориз с пилешко/телешко + салатка - час и половина преди тренировка
15 минути преди тренировка - аминокиселни и кафе с повечко вода и заминавам
26.01.08
19:29
казано от BOR на 26.01.08, 07:11:
казано от One Sick Bastard. на 25.01.08, 23:47:
Орехи + Мед
брато, тука хората питат преди тренировка, а не преди секс :cheese:
че секс-а е най-доброто кардио!
Аз тренирам най-стабилно след едни 5-6 яйца бъркани с много масло на тиган, или след много дебела свинска пържола със сметаново-гъбен сос.
26.01.08
21:15
Класическият избор - ориз и пиле. ;-P
26.01.08
21:20
А орехите и меда за какво помагат по бавна еякулация ли :)
26.01.08
22:12
Приемам около 100гр овесени ядки с 1 доза протеин или сменям овеса с няколко филии пълнозурнест хляб и това е.
казано от emzo на 24.01.08, 20:55:
Е нямате ли си в Германия лактоз фрии и обезмаслена вода .... опа .... мляко ?
Овесени ядки с 1 сървинг протеин примерно е чудна комбинация.
Да. Аз правя овес + стафиди + мляко. Но час и половина преди трен. 1 час е малко според мен.
казано от alleN на 25.01.08, 16:28:
Ми кафяв ориз с месце час преди трен добре идва.
Така е, но според мен 1 час е прекалено малко за ориз с месо.
Ефекта е доста кофти, ако стомаха ти е пълен по време на трен.
Мисля,че неможе да се разбере според вашите коментари,коя е най-добрата храна преди тренировка.
Защото почти всеки написа различен коментар.
01.07.11
08:52
казано от Nownownow на 30.06.11, 23:28:
Защото почти всеки написа различен коментар.
А може би самите ние не сме еднакви? ;)
Е това е ясно.Всички се различаваме.Но тука темата засяга всички ни еднакво (почти).
Би било правилно тогава да задам този въпрос - Коя е най-добрата храна преди тренировка,която не съдържа протеини,съобразена с режим за качване на мускулна маса?
10 белтъка + 100 грама овес или да не се мъчиш с 10 белтъка и да хвърляш жълтъците, 1 доза суроватка.
Благодаря за отговора :).
Не е ли вредно прекомерното използване на толкова много белтъци?
казано от Nownownow на 01.07.11, 18:39:
Благодаря за отговора :).
Не е ли вредно прекомерното използване на толкова много белтъци?
НЕ!
10 белтъка ги отделям от жълтъка и направо ги хапвам и отделно 100 грама овес,нали?Няма никакви допълнителни неща?
Ако това ям всеки ден преди тренировка в продължение на 1 месец например,не се ли трупа нещо негативно в организма или греша?
баси яките теми дето съм пускал :D
да отбележа - в момента предтренировъчното ми хранене е ябълка,5яйца с 25гр масло и домати :D
Би ли ми казал,защо си избрал точно тези храни?Как мисли,че ти помага всяка една храна от тях?
Спри да търсиш най-добрата храна,а се старай цялото ти хранене да е балансирано и достатъчно.
И 1 кора яйца на ден да ядеш нищо няма да ти стане... Баси, всеки ме пита как ям по 10 яйца, в същия момент си взел шоколад и вафли, дано направиш диабет боклук, тогава ме питай по колко яйца ям.
А можеш ли да кажеш,защо си избрал този тип храна пред класическото ядене преди тренировки - Ориз и Пиле? :)
Мнението беше редактирано от Nownownow на 02.07.11 21:35.
03.07.11
01:42
казано от tra^la^la на 24.01.08, 20:19:
-Яйца-всеки знае,че яйцето с и и уникално,но мазнините в жълтъка пак ме притесняватВИе какво ядете(яко ядете нещо специално преди тренировка)?Кое от горните бихте избрали и защо? :)
Е кви са тези пилета и млека преди тренировка ? Вземи си бърз въглехират + мазнини (+ малко протеин по избор) и си готов..
Не разбирам на какво разчиташ? Протеина да се използва за енергия ли ? Е то като нямаш въглехидрати/мазнини това ще стане..
Е кви са тези пилета и млека преди тренировка ? Вземи си бърз въглехират + мазнини (+ малко протеин по избор) и си готов..
Не разбирам на какво разчиташ? Протеина да се използва за енергия ли ? Е то като нямаш въглехидрати/мазнини това ще стане..
Искаш ли да дадеш готови примери за такива хранителни предитренировъчни хапвания?
Мнението беше редактирано от Nownownow на 03.07.11 02:32.