01.02.08
15:15
Значи програмата ми е
Неделя:гърди
Понеделник:гръб
вторник:крака
сряда:почивка
четвъртак:ръце
петък:рамо
събота:почивка
в деня на гардите правя
Лег 3x 6-8
Горна лежанка : 3х 6-8
Кофички : 3х10-12
Флаис: 3 х 6-8
Можеш да разкараш едно от упражненията за гърди. Почивай и ден след тях. Може да е от полза.
Имаш само ден от рамото до гърдите, може да разместиш нещо за да станат повече.
Виж дали техниката на лег-а е добра, както и дали използваш оптималните килограми. Можеш да разнообразиш и с малко дъмбели, промяна в броя повторения и т.н. :)
01.02.08
17:26
Не съм много опитен, но бих ти препоръчал нещо, което за мен върши невероятна работа :
Първо започваш с полулег 12-10-8-6 например, като с всяка серия качваш килограмите
После хоризонтален лег отново 12-10-8-6, отново с всяка серия качваш килограмите
И накрая флайс от полулег 3 серии по 8-10 повторения..
Аз НЕ тренирам с големи килограми, но резултатът мисля, че е доста добър, защото техниката ми е добра ( поне според мен )
Ето ти едно клипче, от което аз си извадих много поуки и като изпълняваш всичко, както трябва.. ти гарантирам, че на следващия ден ще имаш много силна мускулна треска на гърдите ( както съм аз днес, защото вчера ми беше тренировката за гърди ) : http://thefitshow.com/week3/milos_chest_med.htm
Като човек с изоставащи гърди мога да ти препоръчам да замениш лежанките с лостове с лег с дъмбели. И започвай с горна част - върши работа. Успех
Първо, сигурен ли си, че ти изостават? Второ, с какъв стаж си? И трето как се храниш?
На пръв поглед тренировката за гърди стандартна...
02.02.08
07:52
ami kato cqlo hapvam po 5 6 pati na den gledam da nablqgam na meso oriz kartofi s staj 1 godina sam absolutno vsi4ko drugo raste super barzo samo gardite stoq malki :(
Петко К - Кирилица!
Мнението беше редактирано от Петко К на 02.02.08 09:55.
05.02.08
20:00
Момчета и на мен нещо ми изостават гърдите бяха добре до де не спрях за месец и половина и много дръпнаха назад сега съм първа седмица тренировки гърба се възстанови с 1 тренировка почти на 60% а гърдите дори не мръднаха не съм правил както го дават принципно първите 2 - 3 тренировки по всички уреди директно си почнах яките серии с яките килограми :) та да се върна пак на гърдите почнах горна лежанка 4 серии по 10 повторения => горна лежанка с дъмпел 4 х10 => флайс 3х8 => долна лежанка 4 х 10 => кофички максимлен брой 4 серии стажа ми е 2,5 години не бях спирал до сега за повече от 5 дена. Дали тази почивка ми дойде в повече или просто са ми много упражниенията за гърди защото на края на тренирвката не се чувствам толкова изморен допълнителна информация 174 - 66 кг
06.02.08
11:39
Личното ми мнение е, че ако има упражнение, което да пречи на растежа на гърдите, това е изтласкването от лег с щанга. Това е упражнение, което изкушава повечето хора да слагат непосилни тежести, да го правят нечисто и в крайна сметка да натоварват повече раменете, трицепса и ставите, отколкото гърдите. Вярно е, че има хора, на които това упражнение е дало и дава много, но съм сигурен, че те не са особено много. С риск да отнеса куп критики, съветът ми е да махнеш хоризонталната лежанка или да замениш лоста с дъмбели. Опитай и предизтощение, върши много добра работа. Любима методика ми е суперсерии с предизтощение-примерно едната суперсерия е флайс с изтласкване от полулег, а другата кросоувър с изтласкване от лег с дъмбели.
06.02.08
19:43
Ами аз хоризонтална лежанка не правя по принцип ... а супер сериите спецялно за гърдите... пф почти непосилно напрово умирам мн са ми трудни но ако ще помогне бих се изцедил до краи.
Аз съм виждал хора които само хоризонтална лежанка правят и гърдите са им животински.Просто всичко е до ген.
Изтласкването с дъмбели му е майката и бащата. И все пак трябва да има разнообразие - щом гърдите изостават трябва да се пробват различни упражнения, все някое ще действа добре . Пробвайте предизтощаващо - започнете с флайс и след това преси.
Мнението беше редактирано от topeto на 07.02.08 18:49.
казано от Ест на 07.02.08, 18:39:
Просто всичко е до ген.
Гена е само оправдание.
07.02.08
21:35
казано от Ultima Ratio на 06.02.08, 11:39:
Личното ми мнение е, че ако има упражнение, което да пречи на растежа на гърдите, това е изтласкването от лег с щанга. Това е упражнение, което изкушава повечето хора да слагат непосилни тежести, да го правят нечисто и в крайна сметка да натоварват повече раменете, трицепса и ставите, отколкото гърдите. Вярно е, че има хора, на които това упражнение е дало и дава много, но съм сигурен, че те не са особено много. С риск да отнеса куп критики, съветът ми е да махнеш хоризонталната лежанка или да замениш лоста с дъмбели. Опитай и предизтощение, върши много добра работа. Любима методика ми е суперсерии с предизтощение-примерно едната суперсерия е флайс с изтласкване от полулег, а другата кросоувър с изтласкване от лег с дъмбели.
Добре де,аз дигам квот дигам,правя каквото правя и на следващият ден имам треска в гърдите.Това не значи ли,че съм ги натоварил?Дори да вдигам с 20 кг отгоре “правилната” тежест?
казано от Ultima Ratio на 06.02.08, 11:39:
Абсолютно подкрепям казаното за лоста и трупането на тежести - аз така си травмирах рамото, не пряко, но дефакто от тежкия лег и в следваща тренировка тежка последна серия тесен хват за трицепс с 85кила и нещо ми се “поразпъна” рамото. От тогава съм само на дъмбели и само прогресирам.