Раменнинят пояс

25.12.04
12:40

Здравейте! Така както има мн теми и дискусии (спорове) за растенето на височина, съм чувал и доста противоречиви мнения относно растенето на ширина—или по-точно растежа на раменния пояс.
Искам да питам има или упражнения за растеж на самите кости на рамената или расте замо средното рамо и то придава ширина.

Благодаря Ви, предварително.
Поздрави!

25.12.04
16:31

Значи не си чел достатъчно.Ширината това е визуален ефект. Получава се от тесната талия и широкия раменен пояс.Значи тренираш рамената яко особено средната глава.Костите няма да порастнат на ширина
Успех

^K

25.12.04
18:40

Този визуален ефект за по-широк раменен пояс се постига с яко мачкане на гърба.Праиш яко набирания за ширина на гърба и гърчиш средната глава не рамото с разтваряне на дъмбели и т.н. :)

26.12.04
19:57

[quote author=”^KickBoxer^”]Този визуален ефект за по-широк раменен пояс се постига с яко мачкане на гърба.Праиш яко набирания за ширина на гърба и гърчиш средната глава не рамото с разтваряне на дъмбели и т.н. :)

Средната глава не е ли част от рамото според теб ??? :?:

26.12.04
22:07

Мисла,че говори за гръдния кош.Той придава широчината на раменете,също и гърба,де.Средното рамо не е чак толкова голямозаданаправитакава илюзия,поне така мисля аз.

27.12.04
01:11

Точно рамото V -образноста на гърба (тънката талия) придава този ефект

27.12.04
12:07

[quote author=“Rasate”]Здравейте! Така както има мн теми и дискусии (спорове) за растенето на височина, съм чувал и доста противоречиви мнения относно растенето на ширина—или по-точно растежа на раменния пояс.
Искам да питам има или упражнения за растеж на самите кости на рамената или расте замо средното рамо и то придава ширина.

Благодаря Ви, предварително.
Поздрави!

Ох леле :roll: Няма упражнения или поне на мене не са ми известни които да развиват костите.За да имаш широк раменен пояс ти тябват упражнения за целия раменен мускул и най-вече за средната глава.Тя създава ефекта за широки рамене.Яки преси с дъмбели и щанга и странични разтваряния с дъмбели от седеж и стоеж

^K

27.12.04
12:55

Средната глава не е ли част от рамото според теб ??? :?:

Явно не съм се изразил правилно :D .Имах предвид че за това видимо уголемяване на раменния пояс спомага добре развитият гръб и средната глава на рамото(а не че рамото е част от гръбният мускул :D )

27.12.04
12:58

Само да кажа, че и на мен не са ми известни упражнения за разширяване на раменния пояс откъм кости.

27.12.04
13:50

Еми явно съм се заблудил,тогава каква е ролята на гръдния кош?

27.12.04
16:56

[quote author=”^KickBoxer^”]Средната глава не е ли част от рамото според теб ??? :?:

Явно не съм се изразил правилно :D .Имах предвид че за това видимо уголемяване на раменния пояс спомага добре развитият гръб и средната глава на рамото(а не че рамото е част от гръбният мускул :D )

Нещо не те разбрах точно :roll: не видях да съм писал нещо за гърба изобщо

27.12.04
19:30

[quote author=“Martin”]Само да кажа, че и на мен не са ми известни упражнения за разширяване на раменния пояс откъм кости.

Не знам на някой да са му известни такива магии

MI

27.12.04
21:56

JONI BRAVO!:) Напълно невъзможно!

29.12.04
01:43

Единодушиеееее

04.01.05
15:22

Хм... интересно. Значи всички плувци са си родени с такъв ген, така ли. Може, нз. Но следва, от вашите мнения, че аз ще стана първият с пораснали рамене (дори кости) от дадени упражнения.  :lol:  :lol:  :wink:

Поздрави на всички!

04.01.05
17:48

Ха дано :lol: Дал господ всеки му :wink:

04.01.05
20:27

Точно гръдния кош е!!!Той расте от упражнения ,в които не натоварваш мускулите,а си зависим от въздуха : спринт,плуване,пуловър с изпънати ръце, но при мен много помогна и набиранята с широк хват.

X_

04.01.05
20:42

вижте,чел съм някъде ,че с дихателни упражнения може да се получи известно разширяване на гръдният кош,мисля,че йогите имат такъв комплекс от упражнения,но не съм запознат и честно да ви кажа съмнявам се да има някакъв драстичен ефект.

04.01.05
22:07

Във всяка книга за йога има тези упражнения. Аз съм ги правил към година, но визуален ефект нямаше. Все пак е хубаво да се научиш да дишаш с цели дробове...
ПП Те затова йогите живеят дълго, да имат резултат от тренировките си. :lol:

05.01.05
00:16

Гръдния кош може да се разтвори до 18-21година,при мен за година гръдния кош значително много се оголеми

05.01.05
00:21

[quote author=“Rasate”]Хм... интересно. Значи всички плувци са си родени с такъв ген, така ли. Може, нз. Но следва, от вашите мнения, че аз ще стана първият с пораснали рамене (дори кости) от дадени упражнения.  :lol:  :lol:  :wink:

Поздрави на всички!

Хвала Хвала на “Такъви” постове

05.01.05
11:33

Абе пичове ,той говори за Раменния почс :x За гръдния кош е друга тема :)

05.01.05
19:09

Нали Миле

05.01.05
22:10

Няма значение,просто съм на др. мнение

06.01.05
21:07

Дали се говори за рамо или гръб няма значение - истината е, че костите спират да растат когато организма достигне определено ниво в развитието си. При мъжете максимуално се растеше май до около 22-23 години, рядко 25. Тогава организма спира да произвежда “хормона на растежа”. Сега някой ще каже - “Ами на плувците например защо им растат гръдните кошове?”. Растат им, но не им растат костите, а междуребрените мускули и от там гръдния кош. При билдерите е същото-трябват само подходящи упражнения. Честно казано при мен не се получава много много де :?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1