25.12.04
12:40
Здравейте! Така както има мн теми и дискусии (спорове) за растенето на височина, съм чувал и доста противоречиви мнения относно растенето на ширина—или по-точно растежа на раменния пояс.
Искам да питам има или упражнения за растеж на самите кости на рамената или расте замо средното рамо и то придава ширина.
Благодаря Ви, предварително.
Поздрави!
Значи не си чел достатъчно.Ширината това е визуален ефект. Получава се от тесната талия и широкия раменен пояс.Значи тренираш рамената яко особено средната глава.Костите няма да порастнат на ширина
Успех
25.12.04
18:40
Този визуален ефект за по-широк раменен пояс се постига с яко мачкане на гърба.Праиш яко набирания за ширина на гърба и гърчиш средната глава не рамото с разтваряне на дъмбели и т.н. :)
[quote author=”^KickBoxer^”]Този визуален ефект за по-широк раменен пояс се постига с яко мачкане на гърба.Праиш яко набирания за ширина на гърба и гърчиш средната глава не рамото с разтваряне на дъмбели и т.н. :)
Средната глава не е ли част от рамото според теб ??? :?:
Мисла,че говори за гръдния кош.Той придава широчината на раменете,също и гърба,де.Средното рамо не е чак толкова голямозаданаправитакава илюзия,поне така мисля аз.
[quote author=“Rasate”]Здравейте! Така както има мн теми и дискусии (спорове) за растенето на височина, съм чувал и доста противоречиви мнения относно растенето на ширина—или по-точно растежа на раменния пояс.
Искам да питам има или упражнения за растеж на самите кости на рамената или расте замо средното рамо и то придава ширина.
Благодаря Ви, предварително.
Поздрави!
Ох леле :roll: Няма упражнения или поне на мене не са ми известни които да развиват костите.За да имаш широк раменен пояс ти тябват упражнения за целия раменен мускул и най-вече за средната глава.Тя създава ефекта за широки рамене.Яки преси с дъмбели и щанга и странични разтваряния с дъмбели от седеж и стоеж
27.12.04
12:55
Явно не съм се изразил правилно :D .Имах предвид че за това видимо уголемяване на раменния пояс спомага добре развитият гръб и средната глава на рамото(а не че рамото е част от гръбният мускул :D )
Само да кажа, че и на мен не са ми известни упражнения за разширяване на раменния пояс откъм кости.
Явно не съм се изразил правилно :D .Имах предвид че за това видимо уголемяване на раменния пояс спомага добре развитият гръб и средната глава на рамото(а не че рамото е част от гръбният мускул :D )
Нещо не те разбрах точно :roll: не видях да съм писал нещо за гърба изобщо
[quote author=“Martin”]Само да кажа, че и на мен не са ми известни упражнения за разширяване на раменния пояс откъм кости.
Не знам на някой да са му известни такива магии
27.12.04
21:56
JONI BRAVO!:) Напълно невъзможно!
Хм... интересно. Значи всички плувци са си родени с такъв ген, така ли. Може, нз. Но следва, от вашите мнения, че аз ще стана първият с пораснали рамене (дори кости) от дадени упражнения. :lol: :lol: :wink:
Поздрави на всички!
Точно гръдния кош е!!!Той расте от упражнения ,в които не натоварваш мускулите,а си зависим от въздуха : спринт,плуване,пуловър с изпънати ръце, но при мен много помогна и набиранята с широк хват.
04.01.05
20:42
вижте,чел съм някъде ,че с дихателни упражнения може да се получи известно разширяване на гръдният кош,мисля,че йогите имат такъв комплекс от упражнения,но не съм запознат и честно да ви кажа съмнявам се да има някакъв драстичен ефект.
Във всяка книга за йога има тези упражнения. Аз съм ги правил към година, но визуален ефект нямаше. Все пак е хубаво да се научиш да дишаш с цели дробове...
ПП Те затова йогите живеят дълго, да имат резултат от тренировките си. :lol:
Гръдния кош може да се разтвори до 18-21година,при мен за година гръдния кош значително много се оголеми
[quote author=“Rasate”]Хм... интересно. Значи всички плувци са си родени с такъв ген, така ли. Може, нз. Но следва, от вашите мнения, че аз ще стана първият с пораснали рамене (дори кости) от дадени упражнения. :lol: :lol: :wink:
Поздрави на всички!
Хвала Хвала на “Такъви” постове
Дали се говори за рамо или гръб няма значение - истината е, че костите спират да растат когато организма достигне определено ниво в развитието си. При мъжете максимуално се растеше май до около 22-23 години, рядко 25. Тогава организма спира да произвежда “хормона на растежа”. Сега някой ще каже - “Ами на плувците например защо им растат гръдните кошове?”. Растат им, но не им растат костите, а междуребрените мускули и от там гръдния кош. При билдерите е същото-трябват само подходящи упражнения. Честно казано при мен не се получава много много де :?