Mike Mentzer - неговата теоря

Прескочи до:
JI

24.12.04
12:46

МаРтин на скоро ми даде една книга на мике с неговата теория за изчерпването на биоьимичнте ресурси на организма и че отделните тренирофки трябжа да са с по 4 дни разстояни (96 часа ) , В книгата описва случеи където растеж е нямало при 76 часа от трн до трен а с 96 има . Ако някои още е чел нещо по този въпрос да го сподели мисля да започна с тази методика 2 месеца след  до към края на февруари за да видя има ли ефект по неговата методика сплит се прави за 2 седмици ( пон гърди гръб - супер петък крака после рамо  , ръце и тн .. ) та исках да питам да ми предложите упражненмия също така за кърди и гръб в супер серии ( задължително да има пулл овер малък ми е гръдния кош ) тренирам към 4 месеца и половина 2 -3 месеца растежа беше идеален но престана по едно време точно както е описано в книгата затова пускам този пост
Чакам мнения
ПоЗдРаВи !!!!!

DM

24.12.04
13:09

Това си е негова теория, която е разбрал чрез неговото си тяло
но със сигурност е вярна за доста хора, аз например , тренирах две години през ден, те.всеки ден ако броиш кардиото, с един ден почивка,
сега работя много, и ми се налага да правя 3 до 4 дена паузи между тренировачните дни, и взех страхотно да качвам мускулна маса, така че може и да е вярно, ето че и аз научих поредното нещо за моя организъм, но по принцип след 36 часа  тренираната група може пак да се тренира
Стан

JI

24.12.04
18:24

да но нямах предвид определена група ,а като цяло след интензивна тренирофка на гърди да кажем се изчерпват биохимичните ресурси и ако на следвашия ден тренирам гръб няма да има растеж нито на едното нито на другото ( тои твърди че трябва да се запълнят ресурсите след което почва свръх регенерацията на мускула и така ) и следващата трен след 4 дена ще го пробвам ( не сам е стигнал до извода а чрез трениране на културисти  :wink:  ) ако можеш да ми препоръчаш супер серия гърди гръб с какво да комбинирам плс пиши
Всички останали които прочетат наи горният пост с1що чкам мНения !!! :)
ПоЗДрАвИ!!!

24.12.04
18:47

Това беше загатнато и в друга книга която съм чел -Ако тренирате някой мускул много здраво (претрениране) на другия ден мускула който тренирате няма да може да порастне защото организма ще се опитва да оправи разкъсванията (приоритет) на тежко тренирания мускул.Аз не вярвам много че няма да има ефект,но наистина по малко от 4 дни почивка при мен разтеж няма.Но всеки човек е индивидуален и може при някой 48 часа почивка да е достатъчна

JI

24.12.04
19:06

Прав си но мисля че не мове и ти и мадман и още куп хора да сте с еднаква генетика  :wink:  Така че ще мина на тренинга 4 дена почивка да вида какво ще постигна .Маик описва в книгата че при на преднали за да се не се спре растежа на масата от по големите килограми почивката почва да става до 6 дни а упражненията с по малко сетове ( заради стреса )  И ТАКА НЕ МИ ДАДОХТЕ ЖЕЛАНА ОТ МЕНЕ ТРЕНИРОФКА ЗА СУПЕР СЕРИИ Гърди гръб :( 
ПОздравИ!!!!!!! :P :P :P

24.12.04
23:30

не си ми искал не съм ти дал но сигурен ли си че ги искаш мен ми се струва че ти е доста рано за такива далавери но щом искаш ето един пример
Повдигане от лег + Гребьне с щанга
Дърпане на долен скрипец+Пек Дек
Изтегляне скрипец пред гърди+Флайс

И др.
Успех

24.12.04
23:41

- А в това изследване за натурални билдъри ли става въпрос?
- 40 минутна (заради кортизола) тренировка веднъж на 96 часа не мислиш ли, че е твърде малко?
- по каква методика са тренирали тези културисти? Ако са тренирали по 2-3 часа на тренировка, нищо чудно че няма да имат растеж...
- “правилно” ли е било храненето им?
- въобще от коя година е книгата - за да знаем целия контекст...

когато чета за “експерименти” за доказване на нещо се опитвам да се информирам за всички съпътстващи фактори - те могат да обяснят някои неща... в огромен процент от случаите - просто са изкривени - съзнателно или несъзнателно...

25.12.04
00:06

По времето на Менцер много неща не се знаеха за разтежа (целоднвни тренировки,стероидите се лапаха като бонбони защото не са знаели че са вредни, и др.) Между другото колко хора тренират по системата HEAVY DUTY (малцина)

25.12.04
00:11

уф, пропуснах да видя, че за менцер става въпрос и си мислех, че е някой си роизволен “мике” =)
въпросите остават, де (теорията е известна, но книгата му не съм чел и са ми интересни подробностите около двата експеримента)

25.12.04
00:16

‘Лудите” тренировки на Менцер ,не ги препоръчвам на никого. А и той си е прав човека , че като тренираш до отказ яко трябват 96 часа за изчерпване на биохимичните ресурси на тялото. Вземете за пример евъргрийн билдерите на проф. Добрев ,които тренират по 5 дни в седмицата ,но само достигат до миофибриларна хипертрофия. И какво постигат хората. Просто невероятни постижения ,а са най-различни генитични типа. Пак ви казвам моето мнение по този въпрос е ,че не бива да се тренира еднотипно, трябва да се правят палзи ,и от двата вида хипертрофия се расте и винаги както вметна Мад мен трябва да се подхожда индивидуално!
по-здрави

25.12.04
03:05

Ето нещо за високоинтензивните тренировки.
Живко, даже за профита Мнтцер не препоръчва да включват методоте за напреднали (сред които са и суперсерии) във всяка тренировка.
Тук момчетата са много прави - за всяко тяло всичко е различно, пробвай този метод.
От около мосец тренирам по Хеви Дюти метода и при мен резултатите за забележими - и маса, и сила, но не тренирам веднъж на 4 дни, а 4 пъти в седмицата.
Също така, препоръчва се да се взема седмица почивка веднъж на 6-8 седмици тренировки.
Успех ;)

DM

25.12.04
14:40

И аз съм скептичен към heyvy дути
защото почти не е засегната в никoй учебник по бодъбуилдинг, и никoй професор даже не я е и споменавал , като принцип за тренировка
Но и в нея може да има нещо вярно
Стан

25.12.04
16:20

Аз съм чел доста книги но само се споменава за тази система никой не иска да я разгледа и обясни.А иначе при някой може да работи.Дориан е тренирал по нея но не му е донесла резултат и той я променя и това му носи 6-7 олимпии.Но както и при Менцер така и при Дориан програмите си действат индивидуално всеки трябва да провери или промени в свой стил за да работи и при него .Случайност е да проработи добре на 100 % без промени

25.12.04
17:26

В чисто вид (така както е описана в книгата) Хеви Дюти не е много подходяща за повечето хора.
Но много от принципите и могат да се използват. Аз например също тренирам веднъж на 3 - 5 дена, в зависимост от това, как се чувствам. Принципите на тази система не са измислени от Майк Менцер, а още преди него от Артур Джонс (изобретателя на тренажорите “Наутилиус” (сега “Хамър” май им викат)). Основната идея е, че повечето хора претренират като серии и упражнения, но не тренират достатъчно интензивно. И че продължителността и честотата на тренировките са обратно пропорционални на интензивността. И това е вярно. Не можете да тренирате достатъчно тежко, ако тренирате по много и често, просто тялото си има лимити на възстановяването.
Но в книгата на Майк Менцер се говори за тренировки за всяка мускулна група веднъж на 10 - 14 дена, и то за по 15 - 20 минути всяка (с по 2 - 3 упражнения в една серия всяко). При това се изполват принципи като предварително изтощение, негативни повторение, форсирани повторение и други техники за повишаване на натоварването, както и използването на много тренажори.
Всъщност, Артур Джонс създава принципите на Хеви Дюти, основно за да рекламира тренажорите си и резултатите, които могат да се постигнат с тях. Тогава хората са тренирали по 6 пъти седмично, тренирайки всяка мускулна група по 3 пъти седмично, а тренировките са били по 2 - 5 часа. Нормално е било тогава тази система да е революционна, понеже препоръчва тренирането само три пъти седмично (а Майк Менцер препоръчва още по редки тренировки -  1 - 2 пъти седмично) за по 30 - 40 минути с по 1 серия до пълен отказ на упражнение.
На който му е интересно, да потърси нещо за Колородския екперимент. Та в този експеримент, Кейзи Виатор (знаете кой е предполагам) успява за около месец да качи някакви невероятни обеми мускулна маса (нещо от типа на 15 кг чисти мускули), под ръководството на Артур Джонс. С този експеримент се опитва да докаже ефективността на неговата система и тренажорите “Наутилиус”. Майк Менцер също говори за много хора, тренирани от него, които получават много добри резултати.
Повечето хора (особенно начинаещите) не могат да прогресира с подобни системи. Една серия до отказ е неподходяща за повечето хора, нито толкова редки тренировки. Не забравяйте, че Майк Менцер е бил яко на химия, а Кейзи Виатор е супер надарен от природата и определено не е бил много чист от към стероиди.
Хеви Дюти може да работи, но с определени модификации.
Всяка една система може да работи, няма такова нещо като идеална система за тренировки. Има няколко общи правила, които трябва да се спазват. От там нататък можете да си измисляте колкото си искате системи, и всичките ще работят (поне за определено време), ако се приложат правилно.

JI

25.12.04
17:55

От всичко , което се изписа сам объркан . :wink: Незнам мисля че три четири дена е много почивка , мисля да тренирам 3 дена в седмицата . Пък за сериите това с отказа и другите  няма да прилагам просто нормални тренирофки - с малко по голяма интензивност и кардио незнам да правя ли попринцип малко ме мързи  :?  пък нали сега за маса вдигам ...
offtopic:Интересно ми е маик с тея стероиди до колко е доживял ? :wink:
А за четири дни в седмицата както до сега тренирах дните се повтарят 2 ходя 1 почивка 2 ходя 2 почивка и така ( от пон до нед )
ами тея два дена тренирофки един след друг чудя се дали ще има понататъшен ефект ( 176 сам тежа 70 кг ) но изглеждам леко клиощав ще искам до 80 да кача до края на сезона ще мога ли ....Храня се яко
ям белтъци достатъчно и всичко е ок ама ( гръден кош изоставам и гърди малко )

25.12.04
19:11

[quote author=“JiVk0”]

Умря наскоро, на четиресе и няколко години май беше ;) Но не се знае от каво точно е умрял, но не е от старост със сигурност :)

25.12.04
20:54

Тренирах по Хеви Дюти около 2-3 месеца и останах доволен, в момента блъскам пак по същата система,но с доста модификации.
Все пак си мисля, че 4 дни без тренировки са много,при моята диета ще стана на гъз и ще загубя тонус. С такава дълга почивка можеш да качиш основно сила.
Но от друга страна при супер балансирана диета може и да се получи ефект

JI

25.12.04
21:00

А ако тренирам 4 пати в седмица което и правя ефекта намаля като сменя сплита дали ще има пак овеличение или ... щото бързичко станах 70 килца от 62-3 ама после  не мръднах ( аз напраих и една тотална глупост - ама човек се учи от гршките си пренатоварих гърдите ):(((
и какво е хеви дути ???!! тоест ??? :)

25.12.04
22:00

Живко, Хеви Дюти е точно това, за което ти питаш - принципа на високоинтензивни тренировки, добили особена популярност чрез Майк Ментцер и неговия възпитаник Дориан Йейтс.
В по-горен пост видях, че питаш за отказа - тренировката до отказ, даже отвъд него, е фундамент при този метод - точно така се постига 100% интезивност, 100% моментно усилие.
Не вярвам някой да може да ти каже дали ще има “увеличение”, това зависи от прекалено много субективни фактори...

26.12.04
02:35

Аз тренирах по системата понеделник-сряда-петък -(мускулна група един път в седмицата до отказ) цели 2 години и имах съсвсем малък напредък.След това започнах да тренирам мускулна група веднъж на 3 дни (никога до отказ) и за 5 месеца от 80 кг станах 103 кг (леко мазен).Преди години в списание “Олимп” имаше една статия от която можеше да определите ИНДИВИДУАЛНО на колко време да тренирате мускулна група.
Идеята е горе долу следната:Ако максимума ви на лежанка е 100 кг в
едно повторение,слагате 80%-тоест 80 кг и правите до отказ.Ако имате малка издръжливост - примерно от 3 до 5 повторения - тогава тренирате по-рядко(1 път в седмицата).Ако правите примерно от 10 до 12 тренирате по често.
(Определете максимимума си със опит,защото таблиците за определяне на МАКС
не работят при всеки.)

26.12.04
20:05

[quote author=“JiVk0”]

Умря преди две години а след месец и брат му (млади) представи си за химията дето са взели нямаха 50 год май

27.12.04
11:42

[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“JiVk0”]

Умря преди две години а след месец и брат му (млади) представи си за химията дето са взели нямаха 50 год май

Това е точно така.Заминаха си и двамата Ментцер.Аз лично съм пробвал неговата прослувута heavy duty,и стигнах до извода че трябва да си яко назобен за да ти подейства тази система.Единственият който горещо я препоръчва беше Дориан и имаше страхотни резултати.Незнам ама смятам че това не е за хора без стероиди

27.12.04
11:45

Според мен системат му е добра, ама тя е за назобени! Един нормален органиъм и не би могъл да възстанови след така тежка тренировка ако ще и 196 часа да минат! Мое мнение е все пак!

Успехи

27.12.04
13:43

Лелеее, тука каква дискусия се е развихрила :lol: . Хубаво, хубаво, ще напиша и аз нещо, преди всичко за Живко.
Първо искам да кажа, че въпросната теория е колкото приета, 10 пъти повече отхвърлена. Не искам да я зачеркна с това, просто отбелязвам. Дискусийте продължават, защото досега никой не е успял да докаже еднозначно, че системата работи или не, вреди или не и т.н. А мнозона за опитвали. Това ме навежда на мисълта, че каквото и да си кажем, ще бъде като изстрели в тъмното, но нищо.
Живко, тази тренировка не е за хора с твоя стаж, за да проработи принципа е нужно да се докараш до пълен отказ, което мисля, е крайно вредно за обикновения, трениращ за здраве индивид. Ако знаех, че ще ти хареса толкова, нямаше да ти я давам (полу на шега :D ). Все пак, ако решиш да експериментираш - направи го с една мускулна група в едно упражнение и почивай повече между тренировките. Това не  е шега работа ( на който му се е сторило не чак толкова тежко, според мен не е спазил всичките условия на тренировката). Добре е да се палиш и да си надъхан, но запази разума, защото ще ти пратя книги, които “доказват”, че е най-добре да се тренира 2-3 пъти месечно, да видим тогава :lol: ( пак шега).

За смъртта на братя Менцер има много теории. От инфаркт, вследствие на отричането и непрактикуването на аеробни  тренировки до поръчково професионално убииство от конкуренти.

Аз оставам с убеждението, че става дума за спортисти, приемащи стероиди, това трябва да се има предвид.

От друга страна, тренировъчната му методика има много общо с методиките на най-добрите натурални треньори, над което си струва да се замисли човек.

Интересно, че Менцер препоръчва увеличаване на времето за почивка, докато се забележат резултати, колкото и да означава това (месец :?:  :!: )

Живко, моля те, не прави суперсерии гърди-гръб :wink:

Надвам се, че ще имам време (някога-скоро) да постна една такава програма с коментар. Както и един много интересен материал по въпроса от Ironman.
Това е засега...успех и продължавайте - темата е много добра. :D

JI

27.12.04
14:51

Не за супер сериите нямам и намерение а за отказа също нямах намерение да практикувам теорията исках да разбера за това с 4 дена почивка . Мерси за мнението :))

27.12.04
15:31

Значи да направим разграничаване между тренировки за здраве и такива за постигане на цели. Ако гоните цели както го е правил Менцер тази програма в дадени случеи ще ви деиства ,но ако не гоните няма смисал да се претоварвате.
по-здрави

27.12.04
19:36

[quote author=“mile”][quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“JiVk0”]

Това е точно така.Заминаха си и двамата Ментцер.Аз лично съм пробвал неговата прослувута heavy duty,и стигнах до извода че трябва да си яко назобен за да ти подейства тази система.Единственият който горещо я препоръчва беше Дориан и имаше страхотни резултати.Незнам ама смятам че това не е за хора без стероиди

Миле четох статия на дориан в нея той казва че не е постигнал почти нищо от системата на Менцер а едва след като я е прекроил малко (колко малко не знам) но е почнала да дава страхотни резултати естесвено не без помоща на зоба като се зобат имам чувството че както и да тренират няма начин да не постигнат резултати

27.12.04
20:53

Djgorgio,във филма на Dorian Yates практикуваше схемата с 1-2 работни серии.Но до колкото знам не е правил почивки по 4 дена.Heavy Duty-то е за хора трениращи от много време( такава концентрация много трудно се постига) и с много добро въэтановяване(да си го кажа направо на зоб).
Offtopic:от къде мога да намерия книги?

28.12.04
00:30

andrew
за Дориан има много в Интернет а аз лично това го четох в МиФ

28.12.04
12:26

Ами това не съм го чел,може и да съм поизостанал малко,но споредмене едно от най-важните неща тук е че тези хора имат изключително развито съотношение СЪЗНАНИЕ-МУСКУЛ,т.е при тях от дългите години тренировки мозъчните импулси протичат много по-бързо и това е причината поради която могат да се натоварят на макс с 1-2 работни серии.От нас тука едва ли има много хора които могат да се похвалят с това.Пример мога да дам със себе си.Преди време правех доста серии за да почуствам натоварване м/у 7-8 на упражнение за една мускулна група.Стигал съм примерно за гърди 28-30 серии.КОгато започнах да се концентрирам и да правя така наречената връзка мусул-съзнание повече от 12-16 серии не правя и се натоварвам супер.Така че....

28.12.04
12:43

Напълно подкрепям предния пост с уточнението, че не е чак толкова трудно да се концентрираш. Миле, що не пробваш да намалиш още серийте, със сигурност си способен на голяма доза концентрация?

28.12.04
17:30

Видях Майк Менцер и тая тема не може да мине без мене :) И аз съм съгласен с Миле за тренировката и съзнанието - ако психически издържиш тялото може да премине границите от 70-80% (ако това е имал предвид Миле)

28.12.04
18:47

а също са имали и храна-зоб това променя нещата много
Иначе за мисъл-Мускул връзката съм съгласен

JI

28.12.04
21:51

храна зоб ?!?!?!?!?!? какво е тва бе :))) хех :)

29.12.04
00:49

[quote author=“JiVk0”]храна зоб ?!?!?!?!?!? какво е тва бе :))) хех :)

Това  са си стероидите в случая дианабол мисля че са пили по това време

M_

09.07.06
09:29

Да възвърна малко темата..

http://heavy-duty.hit.bg/

Ако някой ще пише такива тапотии като ( да я почвам лии,почвам я кажете ми опражнения,хубава лии )

Воубще да не си прави труда.. !

MO

11.07.06
23:08

Темата е интереснаи затова изкам да включа проблема за възстановяването.
В тази система се говори за отказ ,аз го разбирам като всяко упражнения се прави : 1 загряваща серия и 2 работни в които се стига до 6-8 повторения до отказ (с чийтинг дори в крайните) при 85% от макса.За това определено връзката мисъл-мускул е много важна.
Да но от събраната информация стигам до извода ,че два много важни метода са пренабрегнати
1 Няма я смяната и деадаптацията при броя на повторенията и серийте което в крайна сметка ще доведе до застой.
2 Тренировката до отказ е адски стресираща за мускулите и за нервната система и им трябват не 48,а поне 96 часа за да се възстановят.
Говорите за Дориан но не забравяйте ,че той има уникална генетика,която му позволява да тренира мускулна група 1 път на 8 дни.
В крайна сметка ако се направят леки модификаций върху програмата и храненето и възстановяването са безупречни може и да подейства.
През 60-те и 70-те години е имало една програма дело на Уидър казва се “Ударен метод” и се доближава изключително много до Heavy Duty ако намеря материяли в интернет ще ги прибавя но системата я имам само на книга.

12.07.06
11:02

[quote author=“morphey”]
..........

В програмата на Майк Менцер за всяка мускулна група има по 12-15 дена почивка, а не по 48 часа. Работната серия е САМО една, а не две, а загряващите на първото упражнение са повече от една.
Дориян не е тренирал по Хеви Дюти, а по стандартен сплит, като единственото общо е едната серия до отказ. Но реално е правил повече серии, особено в началото на кариерата си.
Ударният метод на Уидър няма нищо общо с Хеви Дюти на Майк Менцер. Това си е стандартна програма, в която се тренира три пъти седмично цялото тяло.

12.07.06
11:59

Интересно е също, че Майк Менцер отрича кардио тренировката или поне не и придава голямо значение. В една негова книга четох, че когато се прави Хеви Дюти, трябва да се спре изцяло кардиото. Менцер отбелязваше, че това се прави, защото аеробната и анаеробната тренировка не могат да се съчетават/понеже били напълно различни като действие/. Освен това, високоинтензивната тренировка също има известен аеробен ефект, така че не е нужно да се добавя кардио.
Работотните серии никога не трябва да са повече от две/при начинаещи/ и само една, при напреднали/не броим загряващите, които наистина са повече от една/. И разбира се, до пълен отказ! Аз съм пробвал известно време да копирам точно програмата, която дава в една от книгите си и да ви кажа, след такава тренировка наистина е желателно да си починеш няколко дена :D . Иска обаче надежден треноровъчен партньор, какъвто нямах тогава и максимална концентрация. И е желателно да имаш отлично възстановяване.

MO

13.07.06
22:27

[quote author=”Петко К”][quote author=“morphey”]
..........

В програмата на Майк Менцер за всяка мускулна група има по 12-15 дена почивка, а не по 48 часа. Работната серия е САМО една, а не две, а загряващите на първото упражнение са повече от една.
Дориян не е тренирал по Хеви Дюти, а по стандартен сплит, като единственото общо е едната серия до отказ. Но реално е правил повече серии, особено в началото на кариерата си.
Ударният метод на Уидър няма нищо общо с Хеви Дюти на Майк Менцер. Това си е стандартна програма, в която се тренира три пъти седмично цялото тяло.

Мислех,че става дума за 7-8 дена почивка зна мг.За Дориян един от двама ни има грешна информация :wink: (не забравяй че културистите експериментират и пробват много програми.А той прави описва подробно в една негова статия -ако искаш ще я “пейстна”-
че тренира мг на 8 дни в ч работна серия до отказ (не броя загрявката)
Тези дни ще кача ударния метод в сайта.
Пробвал съм го (беше лош опит) но в него също става дума за серий до отказ и допълнителна почивка ,не разбирай думата “подобен” като “еднакъв”.

14.07.06
09:59

Да, Дориян тренира веднъж седмично мускулна група, по съвсем стандартен сплит, и неговата тренировка няма нищо общо с Хеви Дюти на Майк Менцер, освен че прави само по една работна серия (то много културисти правят така, не само той).

Бях пускал някъде оригиналната Хеви Дюти, от книгата и от филма му. Ето:

[quote author=”Петко К”]Оригиналната Хеви - Дюти, директно от книгата на Майк Менцер (за да няма спекулации):

Програма едно:
Тренировка едно (гърди, гръб):
1. Флайс с дъмбели (може и на машина или пек - дек) - суперсерия с:
2. Вдигане на щанга от наклон (желателно на Смит машина)
3. Пуловер на машина (може и с дъмбел) - суперсерия с:
4. Теглене на горен скрипец с тесен обратен хват
5. Мъртва тяга - стандартна

96 часа (4 дена) почивка.

Тренировка две (крака):
1. Бедрено разгъване - суперсерия с:
2. Лег - преса
3. Повдигане за прасец

96 часа почивка.

Тренировка три (рамо, ръце):
1. Странични разтваряния с дъмбели (за предпочитане на машина)
2. Разтваряне от наклон за задно рамо (за предпочитане на тренажор)
3. Сгъване с щанга от стоеж за бицепс
4. Разгъване на скрипец за трицепс - суперсерия с:
5. Кофички на успоредка

96 часа почивка

Тренировка четири (крака):
1. Бедрено разгъване - суперсерия с:
2. Клек - с щанга или на Смит машина
3. Прасец

Навсякъде се прави само 1 работна серия, 6 - 10 повторения до отказ (за прасците 15 - 20). Между суперсериите не трябва да има почивка.
Използва се принципа на предварителното изтощение. Може да се прилагат и форсирани повторения след отказа или дроп серии.
Загрява се задължително преди началото на работните серии (с няколко по - леки серии и разтягане).

За подробности, ето пълната книга - http://athlete.ru/books/mentzer/ (книгата е на руски).

За да се разбере изцяло обаче, трябва да се гледа филма, там всичко е показано и обяснено нагледно.
Добавено:
Например, темпото на изпълнение е 4:2:4 - 4 секунди вдигане, 2 секунди задържане и 4 секунди спускане. Тоест, доста бавно. Но това се вижда само от филма.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1