22.12.04
14:38
Знам, че няма “горно” рамо, но това илюстрира въпроса ми.
Значи, не стига че рамото ми е най-слабата група и изостава значително, но и неголемия растеж е по-скоро отстрани /средно рамо/ и отпред /предно рамо/, така че отгоре, образно казано “няма никой”.
Чудя се дали това е генетично /захващането на сухожилието/ и дали може да се направи нещо.
Това, което можеш да направиш е да поработиш за натрупване на маса в областта на раменете.
ПС - А костта отгоре, за да се покрие с мускул, смятам, че трябва да имаш нечовешки рамене и трапци. Поне и при мен е така.
Освен упр. за трапеца,яки както тои каза Мартин е добре да включиш и вертолет . Той доста добре действа на тази част от рамото.Пробвай с по-тесен и по-широк хват.Същото упр.може да правиш и с дъмбели :wink:
22.12.04
19:01
според мен това може би наи много би ти помогнало :)
Аз останах с впечатлението че трапеца не ти е развит а също така и задното рамо и в него можеш да вкараш маса там никога не е излишна но наблегни на трапеца
Абе трапеца бива, задното рамо е зле донякъде и поради подценяване от моя страна, вертолет ще пробвам, досега не съм го правил. Но като цяло въпроса ми е за тази част, която се пада между предно, средно и задно рамо, т.е. отгоре. При вас може да няма такава “ничия територия”, но аз съм така.
10x на всички.
Ами там няма мускули, това са раменните кости, за които са закрепени мускулите. Няма как да развиеш мускули там, където ги няма :) Като качиш достатъчно маса, тази празнина ще се позапълни, понеже мускулите от всички страни ще са нарастнали, но точно тази кост пак ще си стърчи. При всички е така, виж снимката на някой професионалист, примерно тази снимка:
http://store3.data.bg/labrada/labrada/originalimages/labrad04.jpg
Виждаш ли празнината между раменете и трапеца, за това говориш, нали?. Там е костта, за която са закачени мускулите. Така че, трябва ти основно повече маса, като позаоблиш раменете, няма да си личат подобни “дефекти” :) (”дефекти” нарочно е в кавички ;) ).
Какво да ти кажа Петко, аз ле-е-екинко се различавам от този на снимката:D , така че той едва ли може да илюстрира проблема, но като цяло ти схванах мисълта и за съжаление съм склонен да се съглася с теб. За съжаление, защото на рамото най-трудно трупам маса, въпреки че като сила съм много добре /известен парадокс, който ми е трудно да си обясня/.
Трапеца има различни (при хората) залавни места може пък твоя да е по събран (тесен)
Я, я, какво каза , че като сила ти е добре рамото. Еми това е супер значи. Почваш да правиш повече серии с по-лека тежест тогава и ще качиш маса там. Включи и вертолета :D , много яко упражнение, но внимавай с тежестите при него, че лесно травмира. Прави го по същия начин - много серии с малко по-лека тежест.
Поздрави!
23.12.04
12:14
А какво е вертолет ?
[quote author=“dontoni_”]А какво е вертолет ?
Вертолет е придърпване на щанга към брадата.С по-тесен хват товари предно рамо/10-15см/С по-широк товари средно и трапец.Вдигнане до челото трапец и задно рамо
[quote author=“mile”][quote author=“dontoni_”]А какво е вертолет ?
Вертолет е придърпване на щанга към брадата.С по-тесен хват товари предно рамо/10-15см/С по-широк товари средно и трапец.Вдигнане до челото трапец и задно рамо
Миле как до челото такова не съм виждал я разкажи
В bb-team пише точно обратното,че с тесен трапец,а със широк хват предно рамо
Здравейте за рамо тренирам рядко тъй като ми се появявя следния проблем винаги когато тренирам за рамо стягам трапеца(чувствам го когато свърша с упражнението) а на другия ден има мускулна треска в трапеца :( тренировката ми за рамо е следната
1.трнирам предна глава повдигам дъмбел пред гърди
2.средна глава дъмбел встрани и
3.хеликоптер пред гърди
7 пъти тренирах за рамо и 7-те съштия случай следих тактиката за изпълнени от сайта и пак съштата работа :? имате ли някаква идея от какво се получава това
И аз се интересувам за хвата при хеликоптера. Едно време го правех с тесен хват (исках предно рамо да товаря), но ефекта беше по-скоро в трапеца и го зарязах. Наистина може би е логично с по-широк хват за предно рамо?
Insect незнам,само от хеликоптера може да натоварваш трапеца,от др. не би следвало.Попринзип раменете мускули,които трудно се осещат напомпани и рядко има мускулна треска.
[quote author=“insect”]Здравейте за рамо тренирам рядко тъй като ми се появявя следния проблем винаги когато тренирам за рамо стягам трапеца(чувствам го когато свърша с упражнението) а на другия ден има мускулна треска в трапеца :( тренировката ми за рамо е следната
1.трнирам предна глава повдигам дъмбел пред гърди
2.средна глава дъмбел встрани и
3.хеликоптер пред гърди
7 пъти тренирах за рамо и 7-те съштия случай следих тактиката за изпълнени от сайта и пак съштата работа :? имате ли някаква идея от какво се получава това
Нямаш нито едно базово упражнение. Почни да правиш раменни преси с щанга или дъмбели. При страничните повдигания с дъмбели е напълно норамално да се товари и трапеца, особенно ако не ги правиш правилно. Дори и да ги правиш правилно, трапеца пак участва малко, няма начин. Същото е и при предните повдигания. При вертолета трапеца участва задължително.
Но без раменни преси няма как да натовариш добре рамената.
При вдигането на дъмбели за странично рамо ако изправяш ръцете много високо тогава трапеца се включва (при положението когато ръката ти се изравни с рамото нагоре се включва и трапеца)
Последно, за предно рамо въртолета с колко широк хват трябва да се прави, за да се товарят повече рамената, а не трапеца?
Аз мисля че винаги ще се включва трапеца минеш ли 90 градуса на бицепса спрямо земята така че прави го с удобен за тебе хват до 50 см не по широк
[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“mile”][quote author=“dontoni_”]А какво е вертолет ?
Миле как до челото такова не съм виждал я разкажиАко имаш ЕZ щанга я хващаш на двете извивки на ширината на раменете и вмвсто до брадата я дърпаш нагоре до челото.Нтоварването се чуства в трапеца и задното рамо.Пробвай.