горно рамо

22.12.04
14:38

Знам, че няма “горно” рамо, но това илюстрира въпроса ми.
Значи, не стига че рамото ми е най-слабата група и изостава значително, но и неголемия растеж е по-скоро отстрани /средно рамо/ и отпред /предно рамо/, така че отгоре, образно казано “няма никой”.
Чудя се дали това е генетично /захващането на сухожилието/ и дали може да се направи нещо.

22.12.04
14:46

Това, което можеш да направиш е да поработиш за натрупване на маса в областта на раменете.
ПС - А костта отгоре, за да се покрие с мускул, смятам, че трябва да имаш нечовешки рамене и трапци. Поне и при мен е така.

22.12.04
18:21

Освен упр. за трапеца,яки както тои каза Мартин е добре да включиш и вертолет . Той доста добре действа на тази част от рамото.Пробвай с по-тесен и по-широк хват.Същото упр.може да правиш и с дъмбели :wink:

BA

22.12.04
19:01

[quote author=“mile”]Освен упр. за трапеца,яки както тои каза Мартин е добре да включиш и вертолет .

според мен това може би наи много би ти помогнало :)

22.12.04
19:38

Аз останах с впечатлението че трапеца не ти е развит а също така и задното рамо и в него можеш да вкараш маса там никога не е излишна но наблегни на трапеца

22.12.04
20:06

Абе трапеца бива, задното рамо е зле донякъде и поради подценяване от моя страна, вертолет ще пробвам, досега не съм го правил. Но като цяло въпроса ми е за тази част, която се пада между предно, средно и задно рамо, т.е. отгоре. При вас може да няма такава “ничия територия”, но аз съм така.
10x на всички.

22.12.04
21:39

Ами там няма мускули, това са раменните кости, за които са закрепени мускулите. Няма как да развиеш мускули там, където ги няма :) Като качиш достатъчно маса, тази празнина ще се позапълни, понеже мускулите от всички страни ще са нарастнали, но точно тази кост пак ще си стърчи. При всички е така, виж снимката на някой професионалист, примерно тази снимка:
http://store3.data.bg/labrada/labrada/originalimages/labrad04.jpg

Виждаш ли празнината между раменете и трапеца, за това говориш, нали?. Там е костта, за която са закачени мускулите. Така че, трябва ти основно повече маса, като позаоблиш раменете, няма да си личат подобни “дефекти” :) (”дефекти” нарочно е в кавички ;) ).

22.12.04
22:36

Какво да ти кажа Петко, аз ле-е-екинко се различавам от този на снимката:D ,  така че той едва ли може да илюстрира проблема,  но като цяло ти схванах мисълта и за съжаление съм склонен да се съглася с теб. За съжаление, защото на рамото най-трудно трупам маса, въпреки че като сила съм много добре /известен парадокс, който ми е трудно да си обясня/.

23.12.04
00:54

Трапеца има различни (при хората) залавни места може пък твоя да е по събран (тесен)

23.12.04
10:52

Я, я, какво каза , че като сила ти е добре рамото. Еми това е супер значи. Почваш да правиш повече серии с по-лека тежест тогава и ще качиш маса там. Включи и вертолета :D , много яко упражнение, но внимавай с тежестите при него, че лесно травмира. Прави го по същия начин - много серии с малко по-лека тежест.
Поздрави!

DO

23.12.04
12:14

А какво  е вертолет ?

23.12.04
12:38

[quote author=“dontoni_”]А какво  е вертолет ?

Вертолет е придърпване на щанга към брадата.С по-тесен хват товари предно рамо/10-15см/С по-широк товари средно и трапец.Вдигнане до челото трапец и задно рамо

25.12.04
16:37

[quote author=“mile”][quote author=“dontoni_”]А какво  е вертолет ?

Вертолет е придърпване на щанга към брадата.С по-тесен хват товари предно рамо/10-15см/С по-широк товари средно и трапец.Вдигнане до челото трапец и задно рамо

Миле как до челото такова не съм виждал я разкажи

25.12.04
22:18

В bb-team пише точно обратното,че с тесен трапец,а със широк хват предно рамо

26.12.04
02:45

Здравейте за рамо тренирам рядко тъй като ми се появявя следния проблем винаги когато тренирам за рамо стягам трапеца(чувствам го когато свърша с упражнението) а на другия ден има мускулна треска в трапеца :(  тренировката ми за рамо е следната
1.трнирам предна глава повдигам дъмбел пред гърди
2.средна глава дъмбел встрани и
3.хеликоптер пред гърди
7 пъти тренирах за рамо и 7-те съштия случай следих тактиката за изпълнени от сайта и пак съштата работа :?  имате ли някаква идея от какво се получава това

26.12.04
03:01

И аз се интересувам за хвата при хеликоптера. Едно време го правех с тесен хват (исках предно рамо да товаря), но ефекта беше по-скоро в трапеца и го зарязах. Наистина може би е логично с по-широк хват за предно рамо?

26.12.04
11:38

Insect незнам,само от хеликоптера може да натоварваш трапеца,от др. не би следвало.Попринзип раменете мускули,които трудно се осещат напомпани и рядко има мускулна треска.

26.12.04
16:09

[quote author=“insect”]Здравейте за рамо тренирам рядко тъй като ми се появявя следния проблем винаги когато тренирам за рамо стягам трапеца(чувствам го когато свърша с упражнението) а на другия ден има мускулна треска в трапеца :(  тренировката ми за рамо е следната
1.трнирам предна глава повдигам дъмбел пред гърди
2.средна глава дъмбел встрани и
3.хеликоптер пред гърди
7 пъти тренирах за рамо и 7-те съштия случай следих тактиката за изпълнени от сайта и пак съштата работа :?  имате ли някаква идея от какво се получава това

Нямаш нито едно базово упражнение. Почни да правиш раменни преси с щанга или дъмбели. При страничните повдигания с дъмбели е напълно норамално да се товари и трапеца, особенно ако не ги правиш правилно. Дори и да ги правиш правилно, трапеца пак участва малко, няма начин. Същото е и при предните повдигания. При вертолета трапеца участва задължително.
Но без раменни преси няма как да натовариш добре рамената.

26.12.04
19:48

При вдигането на дъмбели за странично рамо ако изправяш ръцете много високо тогава трапеца се включва (при положението когато ръката ти се изравни с рамото нагоре се включва и трапеца)

26.12.04
23:18

Последно, за предно рамо въртолета с колко широк хват трябва да се прави, за да се товарят повече рамената, а не трапеца?

27.12.04
01:07

Аз мисля че винаги ще се включва трапеца минеш ли 90 градуса на бицепса спрямо земята така че прави го с удобен за тебе хват до 50 см не по широк

27.12.04
11:57

[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“mile”][quote author=“dontoni_”]А какво  е вертолет ?

Миле как до челото такова не съм виждал я разкажи

Ако имаш ЕZ щанга я хващаш на двете извивки на ширината на раменете и вмвсто до брадата я дърпаш нагоре до челото.Нтоварването се чуства в трапеца и задното рамо.Пробвай.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1