17.03.08
08:47
Както се вижда от заглавието,имам проблем с горната част на гърдите,правя 1 упражнение с лост и 1 с дъмбели,но след всяка серия единственото, което усещам е силна мускулна болка в рамената,сякаш само тях натоварвам,в гърдите не чувствам нищо,изглежда не правя упражненията както трябва, малко помощ ще ми е от полза.
17.03.08
16:16
сложи по-малко кг.
17.03.08
17:13
казано от Celestial на 17.03.08, 08:47:
Както се вижда от заглавието,имам проблем с горната част на гърдите,правя 1 упражнение с лост и 1 с дъмбели,но след всяка серия единственото, което усещам е силна мускулна болка в рамената,сякаш само тях натоварвам,в гърдите не чувствам нищо,изглежда не правя упражненията както трябва, малко помощ ще ми е от полза.
Здравей и от мен.
Сега.. искам да ти обърна внимание над един момент при натоварване на горна част гърди. Ще коментирам упражнението на лежанка с вдигната горна част на тялото. Всички правят упражненията с щанга или дъмбели, но на наклон на лежанката 45 градуса. Схващането е погрешно. Наклона не трябва да е по-голям от 30 градуса.
Така че опитай с този наклон. При по-голям такъв се прехвърля много натоварване върху раменете. Много усилия се хвърлят в балансиране на щангата (дъмбелите) и не се получава добро натоварване.
Зная, че повечето лежанки, пригодени за това упражнение са с готов наклон. Затова ползвай обратната страна на лежанката. Вдигни я и постави нещо за застопоряване. Използвай и стойки за лоста.
Придържай се към бройка на серии и повторени - характерни за период за покачване на маса. Храни се правилно.
След като опиташ - моля те пиши ми на лично съобщение или в темата, за да зная дали съвета ми ти е помогнал!
Успех!
Нагласяй облегалката на лежанката на по- малък ъгъл - около 35 градуса. Така участието на раменете би трябвало да се редуцира доста.
1.възможно е да не изпълняваш правилно упражнението;
2.колегите казаха за наклона, а аз ще добавя, че съм чел статии, в които се казва, че наклона трябва да е наистина минимален и пак ще е достатъчен за натоварването на горната част на гърдите;
3.опитай по всякакъв начин да премахнеш тази “силна мускулна болка” от раменете, защото да не стане белята.
22.03.08
17:40
Брато лактите изнеси малко напред не като на правата лежанка настрани.При мене от там идваше проблема...
22.03.08
21:10
Трябва да работиш само с гърдите. Не изолираш добре мускула затова влизат и раменете. Ако и тежестта ти е много... още по - зле.