Малко съвети за коремна мускулатура

Прескочи до:

03.04.08
09:35

Здравейте, значи пускам темата, защото прочетох този пост:

казано от press на 03.02.08, 03:36:

аз до преди 4 месеца имах много сериозна преса но зимата я затрих,бях я направил без добавки но секи ден правех по 600 преси бях вманиачен тичах по 30 мин сутрин и на 2 рия месец вече имах 8 плочки с около 8 % мазнина,което е нищо.но сега вече не ми се прави така и съм решил да взема бърнер

Искам и аз да направя пресата без добавки и смятам както press да правя 20Х30 коремни преси :) по 30минути ичане и диета.

Но има ли опасност от нараняване и каква точно диета да спазвам след или преди пресите да тичам...

BU

03.04.08
10:33

4х30 под наклон
4х30 повдигания на краката

Останалото е кардио,дръж въглехидратите ниско и увеличи приема на белтъчини.Изпълнявай това три пъти в седмицата.Не са нужни повече усилия,но ако искаш може да добавиш още едно упражнение.

04.04.08
16:23

И ще постигна “и на 2 рия месец вече имах 8 плочки с около 8 % мазнина” ?

BU

04.04.08
16:37

казано от BlackStyle на 04.04.08, 16:23:

И ще постигна “и на 2 рия месец вече имах 8 плочки с около 8 % мазнина” ?

Това е строго индивидуално. :) Но мускулатурата НЕ расте от 600 повторения.Прави малко повторения с тежест. :)А това,че имал 8 плочки то и аз имах ама се виждаха само на изкуствена светлина. :) Отдели поне 3 месеца ,комбинирай кардио и силови тренировки,тренирай пресата с повече повторения но макс. 30 в 4 серии и сложи тежест.Идеята е да чувстваш,че пресата ти се е натоварила стига гледа толкожа цифрите.Като неможеш да се надигнеш,значи си свършил добра работа.А дали ще се виждат плочки зависи най-вече от храненето ти и от процента мазнини.

Не я прави всеки ден,а 3 пъти в седмицата. :)

Вариант 2:

Всяка вечер правиш коремни преси до отказ.Правиш много кардио и се надяваме на резултат. :)

Мнението беше редактирано от BusyMan на 04.04.08 16:40.

05.04.08
09:44

НВД бягане преси и надежда,

05.04.08
09:56

С 600 коремни преси като единствена тренировка на корема, по-скоро са били “плочици” отколкото плочки ;) Виждал съм доста хора , които в желанието си да им се виждат коремните мускули са забравили първо да ги направят големи и нещата изглеждат по-зле отколкото ако не се виждат изобщо. Освен това доколкото знам не всеки може да има 4 реда плочки, при много хора са по-скоро 3 реда по 2 + 1 по-голяма отдолу. Но ако оправиш храненето и тренираш корема с тежести (и то не коремни преси с тежест, а неща като ренегадско гребане, фул контакт туист, клек (нормален,преден,с щанга над главата), тяга и т.н.) несъмнено ще постигнеш резултати и без грам добавки (добре де - рибеното масло не го броим ;) )

05.04.08
09:59

значи може да си ги правя понделник, сряда и петък и да ги съчетавам с останалото от тренировката, а не само това за корема ;)

06.04.08
12:20

Пфууу 600 повторения това е супер затормозяване което дори не води до резултати!Корем се прави главно със добра диета и лишаване от доста храни от които човек лесно се изкушава.Но както беше казал някои ИМА ЛИ ЖЕЛАНИЕ ИМА И НАЧИН!Прави следните 3 упражнения и резултатите ще доидат до няколко месеца!
к.преси 4х15-20 със тежест на гърдите
повдигане на крака от щ.стена - 4х25-30
извивки с дъмбели встрани 4х20-23

06.04.08
18:02

добре ще правя и някой от упражненията на тва клипче http://vbox7.com/play:fbe1d462 ;)
Каква да е диетата по-малко месо?

06.04.08
19:13

казано от BlackStyle на 06.04.08, 18:02:

добре ще правя и някой от упражненията на тва клипче http://vbox7.com/play:fbe1d462 ;)

То ако ставаше така като на клипа. И по-малко мазно, газирано и т.н.

06.04.08
19:22

казано от BlackStyle на 06.04.08, 18:02:

Повече месо. И яйца. Може и малко млечни. И по-малко от всичко останало :)

07.04.08
06:05

Според мен коремът требе се тренира секи ден.

07.04.08
11:01

Повече месо, ще огранича сладкото и газираното до абсолютния минимум и повече сирене мляко... и по по-малко от всичко друго ясно ;)
Извивки с дъмбели няма как да ги правя щото нямам достатъчно тежък дъмбел става дума за тренировка в домашни условия ще правя 4х25 кроемни преси с тежест, 4х25 повдигания на краката от легнало положение и още 1 упражнение, но незнам какво
бтв Преди или след тренировка да тичам?

07.04.08
20:34

казано от armando на 07.04.08, 06:05:

Според мен коремът требе се тренира секи ден.

Като всеки друг мускул и на корема му трябва почивка.Затова през ден е най-удачния вариант!

08.04.08
11:31

Ето едно различни упражнение за корем от “Истината за бодибилдинга” на Нелсън Монтана. Много по-интересно от коремните преси и повдигания на крака, а и болката е на ниво.

10.04.08
10:50

Всеки дан ли да тичам и с колко да започна? :)

10.04.08
12:19

ако може само малко разяснение по горното упражнение.преведох си го но не можах да разбера как точно се изпълнява. мерси предварително :)

11.04.08
10:12

Ами сядаш на една пейка(да не е много висока), краката са присвити, гърба изправен, ръцете до бедрата(според мен може и на гърдите и даже е по-добре - PO). Спускаш се надолу все едно ще лягаш(обаче не до най-доло естествено, защото ще гледаш мускула да не се отпуска и да си “почива”) и после се изправяш. Поне аз така го разбрах.

Мнението беше редактирано от difference на 11.04.08 11:10.

12.04.08
07:51

Хора айде моля ви се кажете ми дали всеки дан да тичам най после :)

казано от difference на 11.04.08, 10:12:

Ами сядаш на една пейка(да не е много висока), краката са присвити, гърба изправен, ръцете до бедрата(според мен може и на гърдите и даже е по-добре - PO). Спускаш се надолу все едно ще лягаш(обаче не до най-доло естествено, защото ще гледаш мускула да не се отпуска и да си “почива”) и после се изправяш. Поне аз така го разбрах.

Да няма повече от 48 часа между 2 кардио тренировки. Което ще рече че можеш и 4 пъти с седмично.

12.04.08
19:07

ОК :)
понеделник-тренировка
вторник-тичане
сряда-тренировка
четвъртък-тичане
петък-тренировка
събота и неделя-тичане (понякога може и само 1 от дните в уикебнда)

Така добре ли е? :D

12.04.08
19:33

Да добре е. Само гледай на 2 седмица да не умре ентусуазма ти :) . Един П**** от моя клас си яде кот си иска не прави коремни нищо но си има плочки щото е ектоморф. И понеже няма мазнини, мускулите му се очертават и са мизли за голяма работа. А всъщност по почти всички показатели дига 2 пъти по малко а е 15кг по-лек от мене. Тва само го вмятам, иначе неговите плочки само се отличават тънко тъкно

14.04.08
16:42

Момци бихте ли ми казали храни,които влизат в НВД че незнам кои са ниски въглехидрати ..

14.04.08
17:05

месо, яйца, сирене, извара, зелени зеленчуци (маруля, краставица),сурови ядки, риба

14.04.08
17:05

За храните: http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=373

Иначе по мое скромно мнение всеки ден да се тича е повече от излишно, освен ако не ти доставя удоволствие самия процес :) След всяка тренировка по 20-30 минути е повече от достатъчно.

Ето едно интересно мнение за аеробиката..като съм тръгнал да цитирам Монтана: http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?p=90258#90258 (последния цитат)

19.04.08
08:00

А скачането на въже? Какво ще кажете за него  ? :)

19.04.08
09:08

скачай си....и това е кардио

ама гледай да е в залата, а не пред блока, за да не те помислят за откачен :)

казано от swim_fan на 19.04.08, 09:08:

скачай си....и това е кардио

Даже най-доброто кардио за мен. Писахме за него в изданието.

19.04.08
17:10

А става ли събота и неделя скачане на въже, а вторник и четвъртък тичане? На едно място ли се скача, защото ако е така мога да си скачам и у нас :)

Мнението беше редактирано от BlackStyle на 19.04.08 17:15.

19.04.08
19:32

казано от BlackStyle на 19.04.08, 17:10:

А става ли събота и неделя скачане на въже, а вторник и четвъртък тичане? На едно място ли се скача, защото ако е така мога да си скачам и у нас :)

ХАХА е не,бягаш и скачаш из центъра на София,мн ясно че на едно мято :P

19.04.08
20:19

Еми аз да съм сигурен :P

ГН

19.04.08
20:21

Да се включа и аз в темата - значи аз съм стигал и до 1000 повторения, но месеци на ред съм правил 200-300 повторения в тренировка, с много  допълнителна тежест, и съм оставял по 3 дни за възстановяване. Правил съм дори преси 25 броя с 25 кг допълтнителна тежест! Така че съм сигурен че съм се постарал за големината на мускулите. Каквото питах аз в моята тема беше по-скоро дали да речем всеки ден по 300 или през ден по 500 и кусур повторения без тежест в това положения биха имали ефкт върху релефността, при положение че съм на диета и правя кардио. Според мен да, но питам хора с директен опит, защото моите плочки никога не са били видими.

BU

19.04.08
20:32

казано от Георги Николаев на 19.04.08, 20:21:

Да се включа и аз в темата - значи аз съм стигал и до 1000 повторения, но месеци на ред съм правил 200-300 повторения в тренировка, с много  допълнителна тежест, и съм оставял по 3 дни за възстановяване. Правил съм дори преси 25 броя с 25 кг допълтнителна тежест! Така че съм сигурен че съм се постарал за големината на мускулите. Каквото питах аз в моята тема беше по-скоро дали да речем всеки ден по 300 или през ден по 500 и кусур повторения без тежест в това положения биха имали ефкт върху релефността, при положение че съм на диета и правя кардио. Според мен да, но питам хора с директен опит, защото моите плочки никога не са били видими.

Хаха,ти сериозно не си в ред. :) Що не си пуснеш някой филм да гледаш докато ги рпавиш тия преси.

Дали ще направиш 300 всеки ден или 500 през ден е все тая и все е много...Твойте плочки няма и да станат видими горките,защото ги е страх да не би да им увеличиш повторенията.Мислиш ли,че един мускул е способен на хипертрофия при стотици повторения?Нали знаеш,че на което и да е упражнение минеш 20-25 повторения хипертрофията отдавна си я изтървал!

Мнението беше редактирано от BusyMan на 19.04.08 20:32.

Моята стратегия за корема когато гоним масивна преса:
трениране на хиперсет от 5-6 упражнения, 4 такива серии 3-4 пъти седмично в самостоятелна тренировка преди кардио.

ГН

19.04.08
20:54

Айде да не се обиждаме, ама ти май не схващаш какво казвам. Правил съм хипертрофични тренировки с изродско утежнение и повторения под 25 в серия до отказ. Просто питах някой дето има по-видими плочки от мен дали много висок брой повторения изпълнявани често (нещо като самостоятелно кардио за корем!) би имало известен, дори и минимален ефект върху видимостта на въпросната мускулатура! Наясно съм, че така само не става! Питам само дали има някакъв локален ефект в такъв случай, било и то още 100гр свалени мазнини, но конкретно по коремната стена.

19.04.08
21:16

казано от Георги Николаев на 19.04.08, 20:54:

Просто питах някой дето има по-видими плочки от мен дали много висок брой повторения изпълнявани често (нещо като самостоятелно кардио за корем!) би имало известен, дори и минимален ефект върху видимостта на въпросната мускулатура! Наясно съм, че така само не става! Питам само дали има някакъв локален ефект в такъв случай, било и то още 100гр свалени мазнини, но конкретно по коремната стена.

Не.

BU

19.04.08
22:59

казано от Георги Николаев на 19.04.08, 20:54:

Айде да не се обиждаме, ама ти май не схващаш какво казвам. Правил съм хипертрофични тренировки с изродско утежнение и повторения под 25 в серия до отказ. Просто питах някой дето има по-видими плочки от мен дали много висок брой повторения изпълнявани често (нещо като самостоятелно кардио за корем!) би имало известен, дори и минимален ефект върху видимостта на въпросната мускулатура! Наясно съм, че така само не става! Питам само дали има някакъв локален ефект в такъв случай, било и то още 100гр свалени мазнини, но конкретно по коремната стена.

Е,сега никой никого не обижда.Има изследване,според което всеки трети в света страда от някаква форма на психично разтройство. :-)

Да беше казал така по-рано.Има ефект върху видимоста и върху мазнините.Има тонус и ако тренираш корема, то там ще стимулираш по-голямо изгаряне на мазнини.Въпреки,че всъщност разликата е много малка,що се отнася до мазнините.Но тонуса определно прави плочките по-видими.

Ааа чек,много висок брой коремни преси,изпълнявани често...самостоятелно кардио за корем...Виж какво,че ще изгориш малко мазно около въпросните мускули,ще изгориш,НО отрицателния ефект върху тях е в пъти по-голям.Те няма да растат така!Нито ще станат по-видими.Ще се спаружат... :long:  300-500 коремни преси е пагубно за коремните мускули,за мотивацията ти,за тялото ти...и от пръстите на краката ми ще потече пот,ако се опитам.

Аз ти говоря,че да тренираш корема съвместно с кардио ще доведе до по-добри резултати в коремната област,отколкото само кардио,що се отнася до видимостта на реално изградени плочки. :)

Аз ти предлагам компромисен вариант: Сваляш на 50-60 повторения.Хем ще са много повторенията,хем няма да тероризираш така пресата си. :) Отрицателният ефект ще бъде минимален,докато положителния е равен на този от 300-500 повторения.

С една дума : 50>500 . ;)

Мнението беше редактирано от BusyMan на 19.04.08 23:03.

20.04.08
08:21

Ако искаш да имаш здрава коремна преса диетата ти е 70 процента от нещата останалото са упражнения и нагласа :) Тежа 79 кг. тренирам 2 пъти в седмицата корем със по 2-3 упражнения и пресата смея да твърдя,че е на 6 :) Е има само един недостатък,че не е добре подредена от симетрична гледана точка, ама какво да правиш ГЕН :(

20.04.08
09:48

Момчета сега се опитвам да качвам маса ако правя корем дали това ще стане по бавно или? Понеже корема не ми е толкова важен колкото гърдите ръцете гърба и всичко останало та кфо бихте ме посаветвали ? да си правя корем и ще си качвам или да не правя корем и да си качвам пак? дано сте разбрали въпроса ми..

20.04.08
11:11

Ако качваш не само маса, а мускулна маса, не само, че няма да има проблем, но ще ти помагне при пресите - плочки се правят с мм. Лично моето мнение е, че най-добре се отслабва като се правят мускули, а не като се тича по няколко часа ежедневно.

BU

20.04.08
12:07

И аз мисля,че кардиото е излишно,ако имаш добре изграден режим на хранене.Тренировката топи достатъчно.А коремните преси няма да ти попречат на качването на маса. :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1