Само Гръб и само Рамо

24.04.08
13:11

От около месец и половина тренирам по следнта система:
понеделник и петък правя гръб и рамо и ги тренирам по 2 упражнения всяка мускулна група.От тази седмица почнах и сутрин като стана преди работа да тичам по 4км.
Аз съм 188см 100кг. и целта ми е да вляза във форма,искам голям гръб и рамене,а останалите групи мускули от горнатачаст на тялото се тренират статично.Скоро ще почна и гърди да тренирам,защото си има нужда...Мисълта ми е да споделите опита си и да препоръчате нещо към програмата ми и по-скоро да чуя критиките ви за нея,но както казах искам големи рамене и голям гръб и засега усещам растежа,но има още много път да извървя докато остана доволен.Скоро мисля да прикача снимки и така да си следя напредъка.
Забравих да кажа,че съм на 25г. и не пазя особенно стриктна диета,само се ограничавам от към сладко и гляб,но когато ми се яде си ям.
Стажа ми е месец и половина което е смешно,но все пак да си кажа:)

TI

24.04.08
13:54

Доста трудно се тренира само една или две МГ, защото тялото е създадено да расте горе-долу хармонично и така ще ти е мноу по-трудно да качиш ММ. Може да ти се стори странно, но ако не правиш клек ръцете ще растат по-бавно отколкото ако го правиш. Затова моя съвет е да правиш и по някоя тренировка и за други части на тялото дори и да не е особено тежка. За гърба ти трябва тяга защото тя развива цялото тяло и мноу ще ти помогне. Също щом искаш да е широк прави набирания и чукчета. Тези трите са основните упражнения за гръб и без тях неможе. За рамене раменни преси по който вариант ти си избереш. Другите за рамо са по твой избор.

25.04.08
14:41

отдели ги  на :
1ден гръб
2ден рамо
3ден почивка
4ден гръб
5ден рамо
6ден почивка
но според мен няма смисъл само тези 2 мускулни групи да правиш ..

25.04.08
15:22

Това твоето е доста измислена работа и неефтивна по мое мнение. 2 пъти седмично едни и същи мускулни групи с по 2 упражнения надали ще ти даде нещо кой знае какво като развитие...да, може би в началото само. След като отскоро се занимаваш с фитнес, намери някаква по-подходяща програма и включи и останалите м.г. за да се развива хармонично и симетрично тялото ти. Разгледай в раздела “Фитнес програми”.

10.05.08
08:30

Взех си поука и почвам да правя цяло тяло в 4 тренировъчни дни,програмата която взех е от сайта,но ми е интересно и ума много мнения по въпроса,но Пулоувър е за гърди или за гръб тъй като го дават като упражнение за гръб и едновременно в тоа за увеличаване на гръдния кош.Конкретно ме интересува това упражнение на кои мускули влия пряко и на кои въздесйтва второстепенно?
Извинявм се за непрофесионалното изказване
Също така мисля към началато на другия месец да направя един цикъл,а тази програма много ми допада:

http://www.bb-team.org/workout/1287/

TE

10.05.08
08:48

Pullover-ът едва ли ще има ефект при теб, ‘старичък’ си за него.

10.05.08
09:00

В такъв случай с какво друго упражнение мога да го заменя?

Макар да имам съмнения, че ще е напълно подходящо, все пак бих избрал това упражнение.

10.05.08
09:40

Много ти благодаря,това упражнение не съм го правил никога и ще го опитам.
Програмата която съм си избрал ми харесва и ще я комбинирам със тичне сутрин,но не с цел да свалям,а да взяла във форма,но съм забелязъл,че към тичнето се привиква и как да кажа “пристрастяваш се” къ мнего.Целта с него ми е вкарам повече движение в ежеднението си и така се чувствам доста по-добре.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1